Thursday, April 2, 2015

ESIMESED PÄÄSUKESED

Aeg tormab hirmsa kiirusega päriskevade poole. Juba on märtski läbi. Lõppes ta imeliselt huvitava õhtutaeva ja uduvihmas särava uhke vikerkaarega.
Aga  kuu lõpp on tähelepanuväärne ka selle poolest, et kell 30. märtsil kell 16.32 saabusid esimesed tellitud okkalised.
 Et ma kohe ei hõisanud, selleks oli väga oluline põhjus. Kuna kastides polnud ainult minu numpsikud ja ma tahtsin nad heale sõbrale ja armsale inimesele ise tema jaoks kindlal ja tähtsal päeval kätte viia, pidin ma olema üsna kuss.
Need fotod kripeldasid mul iga päev. Ka telefoni rõõmusõnumi edastamiseks tõstsin vist rohkem kui paarkümmend korda ja samapalju arv kordi panin ta lauale tagasi :D
Nii pandi nad mulle esikusse maha


Kahjuks ei teinud ma seda pilti, mismoodi nad neisse kastidesse pakitud olid, see oli täiesti omaette kunsttükk. Esmamulje oli säärane, et nad on kõik segi loksutatud, mõnel pea, mõnel jalad ülespidi. Aga nii nad pididki olema, sest liikumis-ja loksumisruumi sedaviisi üksteise vahele pikituna pakendites polnud. Puukeste vahele tühikutesse, taha ja ette oli paigutatud hulganisti kookoseseibe. Peale tühjendamise

Siin on nad kastist lahti pääsenult enne õue viimist. Kuivamise kaitseks oli mullapinnale asetatud samad seibid, mis omakorda kummidega tihedalt ja kõvasti kinni tõmmatud, et juurte ümber olev muld ikka koos püsiks. Suuremad potid olid lisaks eelnevale veel ka kilekottides.

Ma tahan neid veel enne istutamist ükshaaval pildistada, aga meil on kõik need päevad vahetpidamata kallanud ja kaamera leotamiseks mul isu pole.
Taevas hoolitseb selle eest, et enne nende istutamist muld ikka korralikult niisutatud ja väetatud oleks ja selle vastu pole mul midagi. Aga sadada võiks ju ainult öösel või siis vähemalt üle päeva.
 Eile suure vihma ajal istusin toas, vaatasin igatsevalt aknast välja ja pikeerisin tomateid. Kuidagi peab ju sõrmed mullaseks saama:)
Täna tegime koos teiste hääde sõpradega üllatusvisiidi armsa Rahmeldaja juurde. Kui inimesel on tähtpäev, siis tuleb ju natukenegi kuidagi ka päriselt pidutseda ja kuigi need virtuaalsed õnnitlused on samuti omal kohal, siis üle korraliku pärisemblemise ei ole ikka midagi. Vaatamata hommikusele lumele, tihedale udule ja õhtusele vihmasajule oli täna üks soe ja päikeseline päev.
Ekspeditsiooni aeg Järvseljale on ka kokku lepitud.
Istutamishooaeg algab. Teravaid labidaid!


5 comments:

  1. Kevadise taimede hankimise ja istutamise hooaja algus on nagu synnipäev :)

    ReplyDelete
  2. Ma kibelen nüüd Sinu numpsikuid lähemalt vaatama :) aga tänase päeva eest tuhanded tänud, see oli üks toredamaid sünipäevi, virtuaalmaailm ikka emblemise ja hea seltskonna vastu ei saa :) Aitäh

    ReplyDelete
  3. hih, ma kujutan seda alguseosa ette :)

    aga üllatusvisiit... hmmm, tundub tore mitte ainult seepärast, et ma ise neid korraldada armastan :)....peaks ootele jääma :P

    a mis te nende kookosseibidega teete?

    ReplyDelete
  4. Pakki saada on maailma parim asi.:)

    ReplyDelete
  5. Vabandust, kust kohast Te neid taimi on tellinud?

    ReplyDelete