Wednesday, August 13, 2014

HARILIK TROMPETIPUU

Eile polnud veel midagi, aga täna.... Peale nelja ülitugeva paduka on õied küll räsitud, aga ikkagi :) Pungi on tal veel piisavalt, ehk saan peagi õitest ka parema pildi

Eestikeelse liigiepiteedita budleia (B.weyeriana) `Sungold`

Sellised uudised siis täna

6 comments:

  1. Ilusad uudised :). Mimu TBA-st ostetud trompetipuutitt läks välja, vale kasvukoht või midaiganes. Kunagi peaks uuesti katsetama. Buddleiad aga on siin põhjanabal alles 20 cm pikkused, ei tea, kas jõuavadki õitsema hakata, ööd on juba jahedad.

    ReplyDelete
  2. oh :D ma kibelen juba pühapäevast saati teie juurde aga Ülo on kodust eemal tööl ja mina autota :( aga varsti ja ehk õnnestub kaunitare lähedalt veel kaeda :D

    ReplyDelete
  3. Ja näe, hakkaski õitsema! Nii tore! See buddleia on ka ilus.

    ReplyDelete
  4. Tore! Alguses esimesed julged ja varsti on trompetipuu üks tavalisi ilupuid Eestis. Hea kiire puu, mille õitsemist ei pea aastakümneid ootama. Budleiad niikuinii juba on igas teises aias, kuigi mitte just nii kenad kollased.

    ReplyDelete
  5. Iludused! Buddleia on eriline, ma nägin teda sul siis, kui ta potis oma kohta ootas. Väga lahe. Kui suuremaks kasvab, nt järgmisel hooajal, siis paluks pistikut :)

    Kui sa seda pilti kehvaks pead, siis võib reaalsust kordades kaunimaks arvata.

    Eksootika :)

    ReplyDelete
  6. Oi, mis värv!:D Budleiad on mu suur nõrkus, aga minu aias nad pidama pole jäänud. Peale neljandat katset andsin alla. Kas võtab talv ära või võtab hiline külm või kuhtuvad pealekuhjatud mulla all ise lihtsalt ära.

    ReplyDelete