Wednesday, August 14, 2013

TORMAB

Tormab koos pidevate raskete vihmahoogudega juba kolmandat päeva. Seda, et meie õuel on loigud, ei mäleta ammustest aegadest. Vihma vastu pole mul midagi. Maa on vaatamata sellele, et meie oleme ikka aeg-ajalt teda saanud, tuhkkuiv. Paduvalingu ajal välja ei saanud, foto on tehtud läbi akna, segamas on kardina vari.

Eile meil aga vedas vägagi korralikult. Kui Käärikul oli maas mitmekümne sentimeetrine jääkord, saime me ka seekord servakese, sadas ta sedapuhku küll pikalt. Mõned lehtpuud muutusid pitsipuudeks, laialehised püsikud lõhislehisteks ja narmasservalisteks. Vastu sügist pole see midagi väga koledat, kevadel oleks pilt muidugi väga troostitu olnud. Kummaline on vaid see, et enne rahet ja äikest oli päev otsa olnud vaid 15 kuni 17 kraadi, tavaliselt juhtuvad sellised asjad siis, kui temperatuur on veel väga kõrge ja langus järsk.

Täna +14C, tuulehood 10-12m/s, kuuenda vihmahoo järel nägime üle taeva jälle 2 vikerkaart. Üle hulga aja oli ka elekter mõnd aega kuskil jooksus.

4 comments:

  1. Teil on seal kõik ilmastikunähtused kuidagi äkilisemad, nii kuumad, külmad kui sademed. Mitte et ma neist puudust tunneksin :)

    ReplyDelete
  2. Wau! meie oleme saanud vihma ja tuult jne, aga mitte sellisel kujul.

    ReplyDelete
  3. Jah, siin ka müristab ja lööb välku suvalisel kellaajal. Täna oli kell viis hommikul äike.

    ReplyDelete
  4. Kuulasin maad kuidas Sakala mägedes ja seal õnneks pole rahet tulnud. Mul kohe mure kanna lehtede pärast! :D

    ReplyDelete