Friday, August 9, 2013

POLNUDKI NII HULL

Kesk-Euroopas olevat nädalapäevad tagasi olnud keskpäeval varjus +37C. Kui ma aastate eest käisin kõrbes, oli kuiv +42C täiesti talutav. Kui mõelda, millised on mõnel mehel saunas kraadid, siis eilne
on eeltoodu kõrval köki-möki. Oleme veel täitsa elus. Hea, et ei kordunud 2010 aasta 8.august, see oleks küll kole olnud.
Aga Tartus olevat õhtul vihma sadanud.
Täna hakkame surmkindlalt istutama :)

5 comments:

  1. Meie parim tulemus oli üleeile, siis näitas kraad 28.1, üle 30 ei olegi sel suvel käinud. Aga see-eest oli meil öö mitu tundi täiesti valge, välkude vahe oli 1-2 sekundit ja vett anti meile ka ohtrasti, hommikuks oli aiakäru vihmavett täis.

    ReplyDelete
  2. Õues on mõnus soe, aga eluruumides on õhk niiskem. See tekitab tunde, et oled yleni kärbsepaberiga kaetud, võeh.
    Viljade kypsemisele on see kasulik, usun ma. Eriti naudivad seda järelejätmatult õitsevad siilikybarad (eelm suvi olid nad hädisemad) ja puuviljad, kui ilusad, ymarad ja roosatavad õunad-pirnid juba on!

    ReplyDelete
  3. Lilledele ja muule kraamile paistab see troopiline niiske ja soe kliima väga meeldivat.:)

    ReplyDelete
  4. Lõuna pool oli kuumus terav ja kuiv. Närtsitas kiirelt õisi ja kurnas taimi. Isegi paljud põuda taluvad liigid olid mitu päeva sorgus lehtedega.

    Kuum on on nüüdseks taandunud aga kosutavat vihma ikka veel pole. Ootame.

    ReplyDelete
  5. Nii kuuma meie kraadiklaas ei fikseerinud, aga vanemate juures oli isegi veidi Sinu numbrist suurem number. Vihmaga on keeruline...ootan koos Tistou´ga.

    jätkuvalt ootame...

    ReplyDelete