Monday, October 4, 2010

VÕÕRAD SULED :)


Nii, mees pagendusest tagasi ja minu abielupuhkus lõppenud:)
Ütlesin juba kevadel, et kui sel aastal ükskord kõik need ripakil tööd saab tehtud, on ta kuhjaga ära teeninud puhkusereisi oma unelmatemaale Austriasse.
Mind ei saa säärastele sõitudele kaasa kangutada ka kuldrahade eest. Mulle ei piisa teadmisest, et olen neis kohtades käinud. Mina tahan olla, näha ja tunnetada. Lihtsalt läbi joosta poole tunniga 22 imeilusat barokset saali...isegi pilku ei jõua peale heita. Ja kui ma ostaksin ka kümme piletit, ei lase mind seal keegi ringi lonkida, vaid ma peaksin seda kapakut alustama uuesti 10 korda. Paljud arvavad, et ma olen veidi imelik, aga peale paari säärast sõitu ma tean, et need ei paku mulle midagi ja oma vigu ma ei korda. Lihtsalt see massiturism ongi säärane ruttav ja pealiskaudne.
Aga see ei takista mind mõnda fotot näitamast, mis siis, et pole minu tehtud. Pea 200 fotost oli väga raske teha valikut. Ei näitagi seda, mida on kujutatud igal reklaamvoldikul.

Fiakrid on Viinile siiski väga tüüpilised. Tüüpiline regulaarne haljastus






Hekk - müür. Suu võtab vett jooksma:)








Kell- peaaegu nagu eelmisel aastal Tartu Botaanikaaias









Ka seal teevad aednikud käsitsitööd






Ega sest midagi, et rahakott koos dokumentidega reisi veidi pikemalt naudib, peaasi, et koju jõudis ´Smithwick´. Teda poleks küll keegi järgi saatma hakanud.


Mina olin vahepeal 2 päeva lõksus, maja lukk keeldus seestpoolt avanemast. Tulivihasena haudusin järgmiseks aastaks aia jaoks välja grandioosse plaani:) Ja kui on hea stiimul, peaks asi vast ka õnnestuma. Loodan vähemalt.

9 comments:

  1. Icc.... lõksus looja. :P A no vähemalt oli kasu siis sellest vangistusest ju! Mul oli umbes samamoodi, kui ma oma bakatööd kirjutasin - panin ukse lukku ja peitsin võtme ära. ;) Või noh.. mentaalselt vähemalt.

    A pildid on ikke ilusad!!!! Mu meelest väegade illos reis. Tervisi!

    ReplyDelete
  2. No vaated on ilusad. Juba nende vaadete pärast tasus ära käia.
    See tavapärane haljastus on minu jaoks natuke igav, need hekikikesed on muidugi armsad ja sobivad ka linnapilti hästi aga kokkuvõttes ikkagi igavavõitu. Korralike inimeste peenrad ;) Mina seda pole
    Ja hea, et Sa lõpuks ikka pääsesid lõksust!

    ReplyDelete
  3. Viin on üks mu lemmiklinnu. Ja muuseas, seal barokksaalides võib kosserdada küll, keegi ei hakka urisema. Pildid on ilusad ja reis kindlasti mõnus vaheldus, terviseid reisijatele ja kodusolijatele ja loodetavasti ilmuvad ikka dokumendid välja...muidu on ikka hirmjama.
    Aga mind peaks kah vist paariks päevaks kuskile lõksu panema, kõik ideed on otsas. Viimseni :(

    ReplyDelete
  4. Mina jagan seda reisimise vaadet. Bussireisile ei kisu kohe kuidagi. Kui siis häda sunnil. Raamatukogusid vaatan küll alati huviga, ükskõik kus kolkas nad ka pole, aga see on see erialane kretinism :) Muuseumid ja kaubanduskeskused tapavad mu koheselt :) Ma väsin seal väga ära. Aga pilte vaadata koos kommentaaridega on küll hea. Ja need aednikud seal ...

    Mul ei ole ka veel plaane, pole veel ilmutust saanud :)

    ReplyDelete
  5. Ohh, teil ikka juhtub!
    Aga vaated on ilusad. Oi, küll mina reisiks.

    ReplyDelete
  6. ei ole sel reisimisel häda midagi, vastupidi! ja saab kogeda ja tunnetada ka. muidugi grupireisil vähem, kuid ise selles keskkonnas olla on ikka HOOOOOOOOOPIS midagi muud, kui pilti v filmi vaadata. see õhk ja kõik muu ei ole lihtsalt meediumi kaudu tajutav.

    kui ma saaks anda inimestele mõne soovituse, siis üks neist oleks kindlasti "elage mõnda aega teistes riikides mõnda aega ja kui ei saa, siis reisige palju". see teeb maailma ikka väga palju avaramaks ja muudab uskumatult ka inimese arusaama ja mõistmist. nagu öeldud "man's mind, once stretched by a new idea, never regains its original dimensions"

    ReplyDelete
  7. aeinoooh.. ma nüüd ei tea.. ma olin enne ju ka ikka mõistev ja stretchitud mind'iga. :)

    ReplyDelete
  8. Trummi kommentaarile kirjutaks ka mina alla, kohe mitu korda järjest

    ReplyDelete
  9. Ega pole sel reisimisel häda tõesti midagi, aga mina eelistan seda teha metsikult, et mul oleks aega süveneda. Ja kui ma vajan giidi, on seda võimalik ka kohtadelt tellida. Olen proovinud mõlemaid variante ja tean, mis mulle sobib.

    Ja mis nüüd neisse peenardesse puutub, siis uhkete baroksete või klassitsitlike hoonete juures oleks see meie segaistutus ikka väga imelik:)

    ReplyDelete