Monday, September 7, 2009

WESTERLAND

on ikka pärisroos - pargiroos.
Saabus ta koos igatsetud `Pink Robustaga´ kui Hansaplant korraldas oma suure tuuinnuann kampaania:) Ja alles nüüd otsustas ta end meile ka ära näidata - ega me ju teadnud, mis kaasavaraks tuleb:)
Et siis selline magusake, väga-väga soft. Ja lõhnab ka hullult. Aga nagu parimas parfüümis aimub temas lisaks bulgaaria roosiõlilõhnale veidi pojengi ja isegi jasmiini:) Endale ma vist sellist peale ei piserdaks:D, aga kui ta avaks mitukümmend õit korraga, oleks see lõhnaelamus ikka vapustav küll.
Edu talle siis kosumiseks, kodunemiseks ja kasvamiseks!

7 comments:

  1. Tellisin Westerlandi Kordesest ja nüüd õitseb kolm põõsast korraga, päris uhke vaatepilt.

    ReplyDelete
  2. Mul ka see Westerland esimest suve. Tead, mis mulle temas meeldima hakkas? See, et tema õienupp on algul täitsa punane ja tasapisi end lahti kruvides muundub pehmemaks

    ReplyDelete
  3. Nu ma´i tea, kuhu mu öine kommentaar kadus, ju sai pikk ja jäi traatidesse kinni :)))
    Panen siis lühidalt - Deialt saadud roosikese kohta öeldi, et see olevat "Hansa", ütlejal täpselt samasugune sellenimeline Tartu puukoolist saadud pargiroos.

    ReplyDelete
  4. Hiline - kas sa pead silmas seda prügikastiroosi?
    Õis meenutab natuke Hansat küll. Aga kirjanduse järgi on Hansa 1,3-1,5 m kõrge. Nu meie tänavapõõsad( mis on kõik pärit ühest ja samast emataimest) on raudselt 2 m. Hansa on täidetuma õiega ka. Ja ei ole nii jõulise kasvuga. Aga muidu üsna sarnased jah. Ma ise ka kunagi kahtlustasin, et võiks Hansa olla - aga siis käisin Hansat bot.aias vaatamas - ja on ikke erinevad.

    ReplyDelete
  5. Mu endisel naabrinaisel kasvas Westerland omajuursena 21 aastat. Kunagi Saksamaale emigreerunud sugulaste aiast oli ta külaskäigul selle võsu toonud. Ja nüüd oli see meeletumalt suur põõsas tal kuuri seina ääres, terve sein oli seda täis. Mina kogu aeg mõtlesin, et lähen nõutan võsu endalegi. Aga jäin mõtlemisega liiga pikale - enne plaani teoks saamist tuli 2006. aasta talv. See selle uhke põõsa viis.
    Nii ma ei saanudki endale omajuurset Westerlandi ja poogitut ma ei ole kah endale ostnud. Ei suuda enam välja mõelda, kuhu see istutada - nii suur oli, noh! Kuigi ma arvan, et pookealuse peal taim vist nii laiaks ikka ei lähe, juurevõsu ju ei tule. Või ikka läheb laiaks?

    ReplyDelete