Monday, January 5, 2009

PÄIKE VÄRVIB

Tõusev päike värvib osa puude latvu, tüvesid, oksi ja kõrsi roosakaks, lillakaks, oranzikaks. Kogu ümbrus on vaid lühikese viivu müstiliselt värviline. Hetke pärast on kõik ilmakaared jälle hõbedased-kirgasvalged.
























12 comments:

  1. veel - kas need pildid on kõik (ka lähivaated) üsna kaugelt tehtud? suurendamisel on näha, et reso on naljakas, ei joonista teravalt välja. kui kaugvõtted, siis arusaadav

    ReplyDelete
  2. Kaugvõtted, enamus ju üle maantee ja läbi akna tehtud. Kui ma oleksin hakanud end riidesse kohmerdama, oleks see lilla valgus kadunud olnud:))

    ReplyDelete
  3. on tõepoolest võrratu talvemuinasjutt!

    ReplyDelete
  4. Tegelikkus on kindlasti veel ilusam kui pildid. Aga samas see kaugelt ja läbi akna resolutsioon jätab huvitava mulje, nagu oleks maali pildistanud.
    Põhjaranniklastel jääbki üle ainult Sinu blogis talve vaatamas käia...külma oli täna hommikul küll 14 kraadi, aga lund lähinädalatel küll ei lubata.

    ReplyDelete
  5. jeeerum, nonäe jah - nüüd siis kasvatasite lund ja kogu seda unnitut ilu kah! :) nädalake-kaks hilja, aga ikka võtab hingetuks, nii kaunis! :)

    ReplyDelete
  6. HHHHunnitut!
    plompea - ploompea ei suuda kirjutada jah. :P

    ReplyDelete
  7. Oh jumal küll - kes siin keda hullutab? ;o)Sul on siin ju ridamisi kauneimaid jõulukaarte.
    Aga ma nautisin täna Lasnamäe serval bensukas hoopis loojanguvärve. Kogu linnapealne taevas põles. Ja kuigi mul oli fotokas kaasas ja ma seda pildistada püüdsin, siis ei taha isegi fotokat kotist välja tirida, sest juba tegemise käigus oli näha, et värvid jäid pildile otsekui terve suve päikeses pleekinud kangale :o(
    spedi - kas kiirus või ekspeditsioon?

    ReplyDelete
  8. Jah, tegelikkus on palju ilusam. Aparaat ei taba õhu värelust, värvide veiklemist ja kiiret muutumist, kogu sillerdust ja ka kirkust. Ümbrus on praegu niisugune, et ilust hakkab lausa valus.

    ReplyDelete
  9. Eee... alles kusagil olin hobune, aga tahaks karu olla ja kogu selle talveilu maha magada :DDD
    Ja hommikul ei ärka enne kui see punane päike kadunud. Midagi väga pahaendelist, kuigi ei minu ega mu esivanematega (niipalju kui õnnestus tuvastada) pole see talvine hommikuvärv millegi halvaga seotud. Ju vist mingis X-elus istusin parajasti vulkaani otsas jaanuarihommikut imetlemas kui see purskama hakkas, et nüüd ei soovi mitte imetleda :))))

    Aga mulle meeldib väga viimane pilt, võrratu!

    ReplyDelete