Thursday, September 17, 2015

SOTSIAALSUS ja NUMBRIMÜSTIKA

Seened on sotsiaalsed olendid. Väga harva võib kuskil mõnd üksikut isendit konutamas näha. Päris esimene tuleb küll üksi, aga ta meenutab pigem luurajat, kes peab teistele märku andma, kas tulla või mitte tulla

Ja kui tulla, siis ikka vähemalt kaksi


Hoopis kindlam on seda teha perekonniti

Et nad igatsevad hulgakesi koos olla, pea neile seda õnne ka võimaldama


ja et õlatunnet pikemaks jaguks, tuleb nad kas purkida

või kottida.

Operatsioon "Seen" jätkub juba täna. Lugesin kuskilt, et seened pidada olema ussitanud vana kuu ajal ja noore kuu omad olevat puhtad. Tänavune korje on sattunud nii ühte kui teise faasi ja tõesti, tõesti. Eelmise nädala saagid olid poolenisti ussitanud, eilne täiesti puhas.

Number üks (1) on huvitav number. Pisikese käeliigutusega saab temast teha näiteks nelja (4). Kust aga see üks puu, kes meile tulema pidi, teadis, et üks võib ka neljaks jaguneda, ma arvata ei oska.

Tegelikult muutus üks (1) hoopis seitsmeks (7), sest lauale ilmus lisaks puudele kotike 3 liiki võhkadega. Aga plats ei täitu, sest nad on juba teel oma kasvukohtadesse.
Hommikud on meil udused. Päevad kas vihmased või päikeselised (kaasaegne ilmateade :D). Õhtud on jahedad, aga hetkel on sooja 23,8C
Äsja saadud nimetu vesiroos tänab lahkeid annetajaid. Tegelikult on ta hoopis kreemikam, aga pilt tuli roosa

Mõned pudinad liiguvad juba kodu poole :). Loodetavasti lõpetavad nad tänavuse taimesaju

6 comments:

  1. Lootus sureb viimasena :D Seened on sel aastal eriti sotsiaalsed, kahju, et ma eile ei saanud kehva valguse pärast teha pilti sellest 2 rm puravikusaarest aga eriti puravike puhul tuleb täheldada massiga löömist :D Hea veel, et 1 muutus 4ks ja mitte ei haakinud endale nt 2 ette või 9 taha :D

    ReplyDelete
  2. Miskipärast polnud seni leidnud aega seeneringile minna, aga see muinasjutt, mis ootamatult vesiroosiga lõppes, ajas mind õhtu eel metsa. Pannitäie sain. Kõhus.

    ReplyDelete
  3. Nii kaunid seened! Ootame ka neid, hetkel ei ole veel eriti leidnud.

    ReplyDelete
  4. Ohhh, kuidas mu suu jookseb vett! Ja hing ihkab vahtravärvide järele.

    ReplyDelete
  5. Ootasin laupäevase rabaskäigu kestel mingite teistmoodi seentega trehvamist, aga ei, ka seal olid ainult kitsemamplid nagu meil oma metsaski.

    ReplyDelete
  6. I really enjoyed your blog posts, thank you.

    ReplyDelete