Tuesday, May 6, 2014

MAI TULI

Mai on ilmselt suures segaduses ega saa aru, et kell on ammugi kukkunud ja ta on päral. Tembutab samamoodi kui aprilli alguski miinustes öödega. Tegelikult poleks neis kuu alguse külmades midagi tavatut ega halba, kui aprill poleks lõpuks tekitanud 9-päevalist kuumalainet, mis sundis puud lehte ja pungad, mis sel ajal tavaliselt veel rahus magama peavad, avanema. Õnneks jäi neist enamike areng seisma. Loodetavasti jõuavad nad soojade saabudes ikkagi puhkeda. Näeksin oma aias mõnd õit esmakordselt. Selline karvane on tähtmagnoolia (M.stellata) `Royal Star` õiepung


Pärast üleeilset - 3.6C on nii mõnegi ninad norus. Hariliku karukella (P.vulgaris) Papageno rühm

teised peavad end päris vapralt ülal. 6. tsooni Pulsatilla turczaninowii on lumetu talve suurepäraselt üle elanud. Avastasin, et ka temal puudub eestikeelse nimi.

Tänavu ei saa kuidagi üllatuskülalisteta. Ühe eelmisel aastal aeda toodud sõnajala kaisust vaatab vastu selline tegelane. Kas tal ka sordinimi on, pole aimugi. Ei tea sedagi, kas neid sealt veelgi tulemas on või on ta ainus äraeksinu.
Igasugu sitikad- satikad ja põrnikad on hoolsalt ametis. See oli aga vist külma saanud.


Eilne õhtu üllatas lumetuisuga. Kütame kaminat ja kasvuhoonet.
Mets on roheline, pisut püsib veel heledamaid toone.
Täna peaks saabuma tellitud taimelaadung, lähipäevadel peaks veel üks kohale jõudma :) ja kui ilmaga veab, kohtun homme oma Unelmate Tiimiga.

4 comments:

  1. hm, Unelmate Tiim ? põnev ja üllatused on ka põnevad, eriti kui need nii ilusad on :D õnneks tõesti kõik seisab ja varsti läheb soojaks kuigi vist ka sajuseks, no vett ongi vähe antud

    ReplyDelete
  2. Kui tänase öö veel kuidagi mööda saaks, siis edasi ehk on juba soojem. Hetkel küll täiesti liikumatu õhuga ja kuu säras. Krõbiseb. Vastu päikesetõusu võib ennustatud viieka ära visata küll.

    ReplyDelete
  3. Oi, ma tahan seda varjuaeda ja tiimitöö tulemusi näha. Ehk kuu aja pärast näen ka :D

    ReplyDelete
  4. Oh seda kuldset, mis su aias särab ja siis seda sinist, mis seal vahepeal nagu lainetab. No ma ei tea, kui palju kordi olen käinud, aga ikka on uus :)

    ReplyDelete