Thursday, August 23, 2012

NURGAL MA EI KÄINUD:)

 Mis ma seal teinud olekski? Kõik aiahaigusest nakatunud ju räägivad, et lähevad küll igasugu aiapäevadele, aga midagi nad sealt endale uut muretsema ei hakka. Noh, linnulaulu kuulata, värsket õhku hingata ja aega niisama hästi veeta oskan ma koduski.
Aga selleks, et midagi uut saada, polegi mul kuskile minna vaja kui mul on sellised suurepärased haldjad, kelle nimed imekombel algavad mõlemal T-tähega. Thela ja Tsiil olid kahepeale kokku nii agarad, et nii mõndagi ihaldusväärset sain ma lausa neljakordselt:D
Tegelikult olid meil hoopis muud plaanid ja nädalavahetusel pidid rattad meid Ida-Virusse viima.
 Ja siis keset kõige ilusamat, tegusamat ja huvitavamat päeva lõi meile kui välk sisse. Nii ülekohtune kui see ka ei tundu, pidime me hoopis hirmsa kiiruga linna poole sõitma. Juba haigla uksest sisse veeredes tõotasin endale, et siia ma küll ei jää. Ja kui ma seal siis mitmeid tunde vedelesin igasugu aparaatide, voolikute, kanüülide ja ma ei tea, mis monstrumite külge aheldatutena, mõtlesin, et sedasi sissepakituna võib ka kõige tervem inimene end puruhaigena tunda. Seejärel meenus mulle, et jessas, ma pidin järgmisel päeval Slovakkiast ja Inglismaalt kohale jõudnud aediirised maha saama ja mina löön nii totras kohas aega surnuks. Nii, et sinna jäämine ei tulnud kõne allagi, kahjuks pidin ma oma otsuse allkirjaga kinnitama. Ma olen end varemgi kodus jalgele saanud ja saan ka seekord.
Siin on ju kõiksugu põnevaid asju. Kasvõi kuskilt meie aeda ilmunud juttseljad seni siin elutsenud rohelistele seltsiks.
 Ja veel ootas kodus mind eriline üllatus. Meil käisid külas Väga Suured Aednikud. Kohtumine oli armas nagu alati. Ja puuderohke:) Nii, et nt. kollane hobukastan jõudis minuni enne kui Nurgalt ostetud punase kastani sort `Briotii`.  Kogu muu varandus Nurgalt jõudis kohale aga üleeile. Ja peale hortensiate on kõik puine  maha istutatud, iirised loomulikult ka. Seekord tegi seda kõike küll Muhedikupapa päris üksi, aga ta on tubli ja tuli sellega kenasti toime. Taevased tugevad vihmavalingud aitavad taimedel ka kenasti kohaneda ja juurduda. Muhedikupapa juba ütles, et peab see ikka üks kange armastus olema küll, mis täna meid isegi õue ei lase:D
Eile aga vaatasin pool päeva AIS bülletääni kaanefotot, sellese tiigi vastaskalda rohelusse oleksin tahtnud ära uppuda. Puude haabituse järgi tundub, et sinna on istutatud ka mõned vahtrad. Kui kevadine jaapani iiriste õitsemine on möödas, hakkavad roheluses sügisel ilmselt tooni andma värvunud puud. Imeline aed!
Nüüd oleks vaja hädasti realiseerida üks projekt, siis saavad ka suurelehised hortensiad sinna, kus planeeritud.

17 comments:

  1. Jumal küll, mis Sinuga siis juhtus?Ega see arstide juurest ära tulemine ikka õige asi pole.Tervisega ei tohi jampsida, võib hiljem hullemini kätte maksta.Ega need taimed juära ei jookse, pealegi tuleb vihma ohtrasti. Hoia ikka ennast, tead ju , et kui ise ennast ei hoia, kes siis hoiab? Muhedikupapa on aga fantastiline, jõudu talle , ei tea kust selliseid papasid küll saaks?

    ReplyDelete
  2. Issver, mis nende aednikega nüüd järsku juhtuma on hakanud, alles lugesin, et Kadakal selja häda, nüüd loen juba Muhediku muredest! Katsuge ikka ennast hoida ja mitte päris ära rebestada!

    ReplyDelete
  3. See on küll nüüd pahasti, et tervisehädad kollitavad. Soovin Sulle kiiret paranemist ja loodan, et oled ikka selleks ajaks tervise tagasi saanud, kui Võhma Juurikas toimub. Kohtumiseni!

    ReplyDelete
  4. Terviseh2dad tekitavad probleeme ikka neil, kellel seet6ttu midagi olulist tegemata j22b, mittetegijaid haiglasolemine ei sega;) kontrollitud ohtrate vaatluste abil!
    Muhedik - Tunnen kaasa ja soovin haiguse metsa k2nnu taha kivi alla. M6ni asi tuleb ette hoiatamata, sellisteks juhtudeks tahaks soovida h2id l2hedasi ja m6istvaid abilisi.

    ReplyDelete
  5. Tervisesoove Sulle keskmaaltki! Selles on Sul tuline õigus: augustis-septembris ei saa haige olla, siis muudki teha!
    Nägin teid telekust kah. Olete mõlemad vegade nooblid. Aiast rääkimata.

    ReplyDelete
  6. Pean ka pöialt et tõbi kiirelt taanduks. Aga see haiglast äratulek - usun, et sa teadsid ise, mida tegid. Koduaial on ikka suur ravijõud. Vaatasime ka teie tele-etteastet. Ilusad inimesed ilusas aias :)

    ReplyDelete
  7. Kui mind kolm aastat tagasi viimati tükeldati-õmmeldi, oli mul kodus suur kott valmis pakitud, et kodused toovad paar päeva peale oppi meelelahutuse järgi. Minu suureks üllatuseks viskas onkoloog mu kolmandal päeval haiglast välja, öeldes, et haavade eest oskavat ma paremini hoolitseda kui nii mõnigi sanitar ja üleüldse paranevat inimene kõige paremini kodus. Nii oligi. Küllap ka Sinuga. Tervist olen sulle juba korduvalt soovinud, aga ega küll küllale liiga ei tee-

    ReplyDelete
  8. Millal ja kus olid Muhedikud telekas?

    ReplyDelete
  9. Mina ka ei näinud, kahjuks. Paluks andmeid, äkki netist võimalik järelvaatamine.
    Ja seljaga ettevaatust, olen maganud paar nädalat põrandal, see oli päris valus!
    Aga konn on äge!

    ReplyDelete
  10. Tiia ja Milda, saadan teile saate lingi meilile

    ReplyDelete
  11. No nii, ma siis ka tagasi ja sain vahel palju targemaks. Inimene õpib kogu elu, aga sureb ikka lollina, lollina. Hehee.
    Aga sa ikka natuke puhka ja kosu, sest istutamise aega ju veel on ja saad ju tublile abilisele oma tegemised edasi suunata. Ei peagi ju siis lapjut kätte võtma, näita ainult mis ja kuhu vaja.
    Ega see aias mässamine niisama lihtne polegi kui tundub. Eks maagi siin olen omal lihaseid ära tõmmanud.
    Aga kas teleesinemisena on juttu lähiaja saatest. Ma siin lugesin viimast Aed ajakirja, kas mitte seal ka pole teie tegemistest juttu?
    Head paranemist ja papale ka jõudu.

    ReplyDelete
  12. Väga populaarne saade :) Kiwamehele ka link saadetud.

    See rada üle vee iiriste keskel on ikka väga uhke ja tagaplaan loomulikult ka.

    ReplyDelete
  13. Kõik asjad ikka korraga ei logise, selg on sedapuhku korras. Ja ma tõesti pean veidikeseks ajaks harjutama seda näitamise ja targa juhendamise värki:D
    Päris nii, et meist, selles viimases "Aias" juttu pole:D

    ReplyDelete
  14. Mulle paluks kaa saate linki, netti ma veel satun, teleka ette viimasel ajal üldse mitte.

    ReplyDelete
  15. Kiiret paranemist Sulle ja Muhedikupapale palju jõudu! Ja linki tahaks minagi...

    ReplyDelete