Thursday, March 29, 2012

KEVAD vs TALV

Eilsest peale lendavad üksteise järel üle meie haneparved. Aga on neil alles radarid! Kõik linnuparved liiguvad täpselt üht ja sama üsna madalat lennukoridori pidi.
Tänane pime ilm ei kõlba kuskile nagu ka kõik eelnevad. Just elasime üle kaks päris koledat rahehoogu. Mõtlesin, et nii me siis jäämegi ilma oma katuseakendest. Egas see pole nali kui ülevalt põrutab põldoa suuruseid jäätükke alla.
Aga et t-d on ikka väikestes plussides, oleme ka meie siin kõrgustikul vaikselt sulama hakanud. Aiaosa näeb hetkel välja selline. Katte all olev päiksepoolne osa on juba päris paljas ja näeb ka tüki maad korrektsem välja kui sodine, märg ja paakunud mullapind

Siin hakkab samuti elu tärkama. Need, kes välja sulanud, on korras. Kui eesootav külm juba nähtavaid õiepungi ei kahjusta, tõotavad madalakasvulised aediirised rikkalikku õitsemist.


Triiton on samuti end enam-vähem paljaks koorinud


ja ta saba on õitetagi värviline. Umbrohtu ma veel kitkuma ei hakanud:)







Talvele peaks üldiselt lähenemiskeelu kehtestama. Ega sest vist kasu poleks, sest ei ole ta ju veel päriselt kuskile kadunudki



Aga vaatamata lumele ja rahele, õitseme juba meiegi:). See kevadine puudutus on veel nii õrn ja habras. Harilik lumekupp on kui killuke lõhnavat päikest valgel lumel.

Meil õitsevad märtsikellukesed alati varem kui lumikellukesed. Ilmselt pean ma ka viimased tooma siia ploomide vahele, kust lumi kaob varem kui mujalt



Tegelikult on mul alati neist esimestest õiekestest pisut kahju. Kuidagi nukralt ja üksi lõdisevad nad külma ja tuulega seal väljas.


4 comments:

  1. vat need kollased lumekupud....mmmmm!

    seal vana majamuruplatsil on üks nurk,kus varem lumikellukesed juba siis õitsesid, kui mujal mitte miskit ei õitsenud ja alles suured hanged olid.aga neid vist enam ei ole.

    ReplyDelete
  2. Rõõm näha, et kevad on ka teid üles leidnud!
    Uued ja rõõmsad värvid meie ümber....see on nii mõnus tunne.
    Ei taha enam sugugi toas olla....

    ReplyDelete
  3. toredad lumekupud.
    Kiviktaimla paksulehelised on varakevadel nii lahedad. Ma ka just käisin neid õues vahtimas :)

    ReplyDelete
  4. Selles aias lihtsalt ei ole kolehooaega. Õnnestunud asukohal orgude keskel on ka oma osa, kuid tagaplaan on ikkagi ainult taustaks.

    ReplyDelete