Saturday, March 24, 2012

ESIMESED KEVADPÄEVAD

Lõokesed laulsid. Tegelikult kuulsin esimest juba üleeile, aga täna oli neid kogu hall taevaalune täis. Midagi kuskil ei õitse. Talv on endaga viinud päikese, aga ometigi on mõne päevaga lund üksjagu kadunud. Käisin küll peaaegu kogu aia läbi, aga pildistada sain ikka vaid räästa alt. Ei raatsinud fotokat vihmaga leotada, terve hooaeg ikkagi ees.
Nõlv on peaaegu lumevaba

Mõõdikute juures teda veel ikka jagub- vähemalt 25 cm on lund allesKaktusemüüriga läheb veel pisut aega, aga kõik tema elanikud on elus ja korras
Tiigid on kõik veel lumes ja jääs, aga kaldad sulavad
Aeda uudistama, et mis ja kuidas, veel ei pääse. Päris varjukohtadesse minna ei saa, seal on lumi üle põlve. Neid kohti, kus meie mäestikus veel suusatada saab, on päris mitmeid.
Üleeile külvasin kasvuhoonesse salatit, spinatit ja tilli, kohe päris paksult. Kahju polnud, sest tegu oli vana seemnega. Sellise pilves ilmaga oli seal õhk +18C, muld +10,5C. Sonkisin õues ka, sulanud on umbes 10cm pindmist kihti, siis tuleb jää vastu.
Oma saamahimu olen rahuldanud selles osas, kes koju kätte tuuakse. Ainult natike nipet-näpet siit-sealt. Aediiriseid kahest kohast- Sloveeniast ja Inglismaalt, siberlased ja veel mõned kaktused Saksamaalt, mõned hostad Fransenist ja ongi kõik:D Kodumaistel tegijailt ka ikka üht-teist- vähemalt üks pojeng on broneeritud Aavikuemandast, korea kikkaputk ammu-ammu Kaevandist. Ülejäänud himustamisväärsetele tuleb ise järgi minna, natike näppida ja siis otsustada. Aga tänavuse aasta pühendan suures osas hoopis puittaimedele.
Väetised suurõgardite, rooside ja hortensiate, tarvis on ootel, muruseeme samuti. Aga need päris kevadtööd on praegu nagu valgusaasta kaugusel, isegi koristada ei saa veel kuskilt.

4 comments:

  1. Meil ka säherdune hall ja vihma sajab. Küll see kevad aga tuleb, kus ta pääseb.

    ReplyDelete
  2. siit ja sealt ja Hollandist ja Fransenist, ... ja ongi kõik?
    Mina hoian madalaks end kui muru, säilitan kogu oma ostuinnu Sigulda taimeparaadi jaoks. Loodetavasti ma ei kahetse.
    Nooh ja Thelalt hiljem tahan ikka pojengi kah.
    Tahtmised on sured tegelikult. Seo end või kinni :)

    ReplyDelete
  3. Hee, olengi lõuna pool! Ignoreerin ilma ja toimetan õues. Kellel lumi, kellel vesi :( Tõuseb sindrinahk.

    Vot see on vahva, et sa puidega tegelema hakkad. Huvitav, kas juba metsaaed hakkab paistma.

    ma tahaks ka lehiseid ja ... siin ei aitaks kinnisidumine ka :D

    ReplyDelete
  4. Meil eile terve päev otsa kallas vihma - aga lumi seevastu vähenes kohe silmnähtavalt :)
    Tiik juba peaaegu jäävaba aga pool aeda veel põlveni lund täis. Aru ma ei saa, miks meil see lumi tänavu nii aeglaselt ära kaob :)

    Täna hommiku oli jälle maa valge ja lumine - aga järgmine ndl lubas +10

    ReplyDelete