Saturday, February 25, 2012

TALV KESTAB VEEL...

Eile terrassil istudes tajusin, et ilmselt lähiajal kevadest enam pääsu pole. Mitu päeva sadanud vihm oli paksu lume juba üsna kokku vajutanud. Lindude mitmehäälne vidin ja sirin hakkas ühe enam sarnanema kisakoorile. Õhul oli hoopis teine maitse:) Paigal püsides märkab silm seda, mis liikudes võib jääda kahe silma vahele. Vaatasin tükk aega kui eredaks on muutunud paljud oksad ja milliseid värve on aeda lisandunud. Päris kahju oli, et ma polnud fotokat kaasa võtnud. Nii hea oli, et ei viitsinud teda tooma ka minna, eks neid pilte saab ka homme teha.
Täna on aga uus päev ja nii on ilmselt terve öö sadanud lumi talve tagasi toonud ning kõik eilsed värvid valgeks maalinud. Olen endamisi mõelnud, et ei tee talvest enam ühtki fotot, aga kui Su ümber on tõeline härmamuinasjutt, siis need klõpsud tulevad kohe iseenesest



Eriti veel siis kui sest muinasjutust astub välja säärane tegelane.



Kui meil poleks klaasi vahel olnud, oleks teda võinud vist käega puudutada



Liikumine või vari ilmselt häirisid teda. Üsna laisalt pöördus külaline minekule



Järjest tihenevas sajus varjus ta kaitsvate okkaliste vahele



Kõigele vaatamata hakkab ka liblikas vist ärkama. Seemned on sorteeritud:)


T-0,0C, absoluutne tuulevaikus, pilves, hootine lumesadu.


14 comments:

  1. Viimasel ajal armastavad rebased puu otsast linnukestele m6eldud pekki otsimas k2ia, igal talvel m6ni "j22b vahele". Pane siis ometi vaesele loomale veidi pekki:)
    Selline suur sula on huvitav, aga kui 1 k6va kylmalaine peaks tulema, siis ma muretseksin v2ga oma sibulaliste, 6rnemate p66saste (sh roosid) ja pysikute p2rast. Mis Sa arvad, kas tuleb veel m6ni -25ne p2ev?

    ReplyDelete
  2. Kes tore loogeline tegelane on teisel pildil?

    ReplyDelete
  3. Täna hommikul tõdesin ka fakti, et õhk on linnulaulust juba paks, kõrv eristas vähemalt 4-5 erinevat tegelast, kuigi ma olen täielik linnuvõhik... aga nii kevade tunne puges juba hinge. Salamahti on hunnik lilleseemneid ja mugulaid ka ootele tekkinud... sõrmed juba nii sügelevad, aga veits vara on veel, peab kannatlik olema :).
    Ja küll see karvakasuka omanik on ikka kaunis, võimsad pildid! Imetlen head reageerimist selline tegelane kaadrisse saada! :)

    ReplyDelete
  4. Kraesaba omanik võiks rõõmustada, et hetkel ei ole rebasekrae moes. Väga vahvad keeruga põõsaoksad - mis põõsad?

    ReplyDelete
  5. Meil on päev läbi nii hall ja udune olnud, et ma vist pole korralikult üleski ärganud. Rebaseid meil ka pole, mu kauka teeks sellest rebasest krae moele mõtlemata :D

    ReplyDelete
  6. Oi kui ilus loom - ei ole kärnas ega midagi:)
    Ma enam ei taha talvepilte näha - mul meeletu kevadeigatsus :)- lähen poen tuttu tagasi:)

    ReplyDelete
  7. Nii kevadine oli vahepeal, et ikka seadsin sammud õue ja otsisin tegevusi. Arvuti ei tulnud meeldegi.
    Väga armas, et oled nii ilusa loomakese pildile saanud ja veel tervena. Paljudes kohtades on väga levinud kärntõbi...jube kahju loomadest.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. @Kaaren- arvan, et -25 ei tule, -10,-15 on veel vägagi tõenäoline. Meil on lund veel päris piisavalt, kui taimedega midagi juhtuma peab, on see juba teoks saanud.

    @Haavaemand-see loogeline on keerdremmelgas. Tema ladinakeelse nimega on olnud veidi segased lood, ilmus ta meile kui S.integra-flexuosa, nüüd täpsustatuna on ta S x erythroflexuosa, aga lubatud sün. on ka S. x sepulclaris `Erythroflexuosa`

    @Thela- see on meil siin nii vana ja kaval loom, käib ümberkaudseid kaukasid ja hunte õrritamas, sööb nende toidukausid tühjaks, haugub penide peale ja teeb muid tempe. Näen teda pea iga päev, aga seni on hoidnud ta end aupaklikku kaugusse, ju teda see linnutoit meelitabki:)

    @Kimalane- inimene ei või niimoodi looduse tegemistesse sekkuda nagu seda tehti marutaudi tõkestamiseks, tulemus on käes.

    ReplyDelete
  10. Käisin Hiiumaal ja nii ma oma kodus veel seda kevadet ei näinud:)
    Eks ta oli vist igal pool. koduteel vahtisin lummatult võsa, no on alles värvid!
    Muide, loodusfoto konkurss käib! 28-ni. Osale ka! Punanahk on ikka ilus ja sul ta nii hästi tabatud!

    ReplyDelete
  11. Imeilus tegelane! Ja on tõesti juba kevadet õhus.

    ReplyDelete
  12. Vahva tegelane, meil maja taga põllul oli ka kaks, aga väga lähedale ei tulnud. Olen neid aga kasvuhoone tagagi näinud.

    ReplyDelete
  13. Ohohh, oli teil ikka külaline! Muljetavaldav. :)

    ReplyDelete
  14. Vot neid rebaseid käib meil ka pidevalt, seetõttu ei saa ka kanu vabalt jalutama lasta (v.a. siis, kui ise kõrval seisad).

    ReplyDelete