Wednesday, February 1, 2012

JAANUAR ON MINEVIK

Aeg vajub kiiresti ajalukku. Aja lugu. Ja kui kiiresti kipuvad inimesed seda lugu unustama või millist hetke täpselt sellest mäletama. Mida kaugemale sündmusest, seda veidramad võivad need meenutused olla. Olen juba nüüd kuulnud räägitavat, et see läinud jaanuar on ikka väga külm olnud:) Tegelikult on talvist ilmakest olnud vaevalt 10 päeva ja rohkem kui pool kuud oli talve kohta enam kui soojad. Teisiti ei saaks ju neid 0 -lähedasi ja mõnedesse miinustesse kalduvaid päevi kuidagi hinnata. Nii, et jaanuar 2011 oli pigem soe kui külm. Lund on samuti oluliselt vähem kui kahel eelmisel aastal, aga siiski ehk piisavalt soojendava taimeteki tarvis. Eelnenud talvedel ei suutnud ma isegi täpselt oma kõrgpeenarde asukohta määrata, tänavu seda muret pole. Täna algas küünlakuu, kunagi olevat teda ka hundikuuks nimetatud. Näljastest hundikarjadest ei tea ma midagi, isegi kitsi pole liikumas olnud. Küll on aias tantsu löönud jäneste hordid, neil on lausa kõvad teerajad varjulisematesse kohtadesse sisse tallatud ja karmideks öödeks männialused lesilateks valitud. Rebane on samuti mitmeid jälgi teinud, aga praadi pole ta himustanud, tema rajad pisematega ei ristu.
Mulle on siiani härmatisega kõige rohkem meeldinud õrnad ja haprad, valkjassinisel taustal valgetikandit meenutavad kased ja kohevad mütakad männid, kes päikeses näivad tõeliste sädelevate kristallipuudena. Aga nüüd sirgunutena on talvel neile konkurentsi pakkumas nii mitmedki värviliste võradega pajud, kes justkui kullatolmuga üle puistatuna lisavad helklevale valgele peene lisanüansi.

Tänane lühike kuujupats, mis siis, et tavalisest tervelt 1 päeva pikem, alustas ereda päikese, tuulevaikuse ja -23,5 kraadiga. Usun, et paar nädalakest näitab ta veel seda talve krõbedamat nägu, siis hakkab aeg kiiresti kevadesse liikuma. Aga hetkel on kõik meie elupuud, kadakad ja sirelid täis elu ja värvi. Kahjuks on nad arakesed ega lase endale läheneda ja nii ongi kaugelt suumides see pilt väga hägune. Paistabki maalina:D Rasvapallide juures nägin üle hulga aja tutt-tihast.





6 comments:

  1. Meil täna hommikul-26,8 ja praegu juba -20,1 Ei tea mis hommikuks näitab.

    ReplyDelete
  2. Meil on tegelikult väga vedanud. Mitmekesisusest, mida meie koduplaneet maastikuliselt ja ilmastikuliselt pakkuda suudab, on Eestis suurem osa esindatud, seejuures mahedal viisil, äärmusi välja jättes. Kui kuidagi saaks suvele ühe kuu algusest ja teise lõpust juurde lisada, ei tea kas me oleksime siis täiesti rahul?

    ReplyDelete
  3. Täiesti päri Sinuga Tii! Aga ei muudaks ma küll midagi, tahan ikka väga sügist ja talve ka.Kui mõelda, et eelmisel aastal võis aias rahmeldada 8 kuud, siis rohkem ei jõuakski. Kui ma midagi saaksin ümber teha, ehk lisaksin veidi valgust hilissügisesse, isegi päeva ei hakkaks pikemaks tegema. Aga mine tea, vbl on ka see hämarus väärtus, mida veel hinnata ei oska.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Mul on tekkinud uus suhtumine külma. Kui tuult pole, siis õige riietusega on ok.

    ReplyDelete
  6. Kas teil on vaja kiiresti laenu? Kui jah kirjuta meile täna kell jonnafinance@outlook.com ja saada oma laenu.

    E-mail: jonnafinance@outlook.com

    tänan
    Mr Jonna

    ReplyDelete