Sunday, May 8, 2016

MAIKUU, SUUR TOOMEPUU

Jajah, toomingas õitseb. Taga talu talgutele sõites olid teeservad õitsvate puudega ääristatud. Autot kinni pidama nende pildistamiseks me ei hakanud, sest kell sundis veidi tagant.
Aga meie rauk-pruut on sama uhke ja õisi täis kui toomed.
 Talgutele jõudsime väga täpselt, isegi mõned minutid varem, nii, et jäi aega veel pisikeseks kohviks, võikuks ja aia uudistamiseks. Selleta ei saa kuidagi, kas siis püsti või päris käpuli :)
 Oli küll ka alasti aednike päev, aga, et meil aedlemiseks ju aega jäänud, loobusime selleks korraks väärt mõttest end paljaks koorida :D

Ega pikka passimist polnud, tuli jaguneda  ja igale töö kätte näidata. Brigaadid oli väga sõnakuulelikud. Kui ikka ütlesid, et poisid, hingetõmbeks on veel 3 minutit, siis nii ka oli. Ja oma töö organiseerisid nad eeskujulikult. 2 kühveldas pööningusodi, 1 vintsis vahetpidamata ja 1 oli vastuvõtja-vedaja. Nelja tunniga oli plats puhas ja ühekorruselisest majast võib hakata häärberit ehitama. Kuidas vanasti öeldigi- kollektiivis peitub jõud.



Tüdrukud passivad üsna nõutult, kuskil siin peaks olema ju kõrtepeenar :)

Aga Eesti naine on kange olevus. Kui peab olema, siis tuleb ta üles leida. Ja veidi aja pärast hakkas ta end ilmutama. Kõigepealt tuli maa seest välja hunnik kive, siis sai ka nende vahele peitunud taimed kätte ja töö lõpptulemus on näha Rahmeldaja blogis.


Kui töö kõigile kätte juhatatud, võis perenaine uhke sammuga talgusuppi keetma minna ja endale pisikese puhkepausi lubada.


Aia tunnusmärk ikka truult kõrval

Ega Muhedikupapagi mallanud niisama ringi vaadata. Sõprade juures õppis ta korralikult fokindama ja see hakkas talle nii meeldima, et aiale sai päris suur ring peale tehtud.
Kõik, mis kavas ja veidi rohkemgi, sai tehtud. Tööd tehti palju ja hoolega, tolmu hoopis rohkem ja nalja veel kõige rohkem. Umbes nagu päkapikkudel, käib töö ja vile koos :)
Kõigest heast -paremast lookas lauda pildistama ei hakanud, aga oleks ju võinud.
 Päev oli soe ja päikseline, rahvas rõõmus. Mida rohkemat veel võiks tahta. Hea seltskond on ikka väga-väga suur väärtus.
Kuigi aed oli kõiksugu õisi täis, ei saanud mina pilku ära kevadiselt seahernelt, mis paistis igasse aiaotsa

ja siin üks päris õõvastav leid. Algul ehmatas see poi ikka päris kangeks :)

Uhke pink küll, aga sellele saamiseks ja maharonimiseks on korralikku redelit vaja.

Kodus olid meie äraolekul puhkenud tulbid

ja kevadine õrnus asendunud suverohelisega



7 comments:

  1. Meil on alles kevade õrnrohelist õrnalt aimata ja enamus puid raagus. Tulbid enamuses ka alles mõtlevad elu üle järele.

    ReplyDelete
  2. See oli üks ülitore talgupäev. Tõesti, tehtud sai rohkem kui plaanis oli ja no neid talgunalju me naersime veel tänagi :D Ja hea seltskond on üks suuremaid väärtusi siin ilmas üldse.

    ReplyDelete
  3. Ilus. Aga meil toomingad veel ei õitse. Nii tore
    dad pildid oled saanud roosa käru omanikust :)

    ReplyDelete
  4. Oi, küll see uhke sammu pilt on Sul vahva välja tulnud!
    Meil on ka rohelus märksa tagasihoidlikum veel.

    ReplyDelete
  5. Just, ikka veel on lõbus meenutada.
    Soe nädalavahetus tegi väga kiiret äratustööd.

    ReplyDelete
  6. Meil ka toomingas õitseb ja kas peaks siis kartulit panema? Kaks nädalat tagasi sadas alles lund. Saab ehk järgmine nädal maha.
    Murelid õitsevad ja puud sumisesid mesilastest. Ehk saab jälle ka head saaki, kui öökülm ära ei riku.

    ReplyDelete
  7. Kari kangeid murdjakääbikud tegutsemas! väga lahe!

    ja iseäranis lahe on see reipa sammu ja roosa kastiga tegelane :)

    trumm

    ReplyDelete