Sunday, March 20, 2016

PÖÖRIPÄEV

Jeeee! Ja ongi kevad käes :)
 Saabus ta 10,6 kraadise külma, nõrga kuni mõõduka loode-ja läänetuule, lumesaju ja kerge tuisuga. Ei ühtki liblet, nina ega muud uudistajat. Niikaugele kuni silm ulatub nägema, on kõik kaetud ilusa valge vaibaga. Puhas ja rahulik, isegi ülirahulik vaatepilt.
Ei oska see kevad ka kunagi kenasti käituda. Küll tuleb ta liiga vara, küll liiga hilja. Küll on ta ülikuiv, küll liigmärg. Küll on ta liiga kuum ja küpsetab õiekesed tundidega, küll on ta nii külm, et õied ei jõua õigel ajal puhkeda. Igavene häda temaga.
Pakun, et ka aprill tuleb märtsile üsnagi sarnane. Kuu keskel on raudselt tulemas külmalaine. Kas just neid miinuseid 10 tuleb, aga soe ka pole. Lundki veel üksjagu tulekul.
Seepärast võib veel rahumeeli kududa. Tegin täna korraliku lõngade inventuuri, veendumaks, et neid jaheda kevade tarvis ikka jaguks :D


8 comments:

  1. Kui päike võimu oma kätte saab, siis võib lume minek üsna kiire olla. Krookusteni on veel kaks nädalat. Ilusad ajad on algamas.:)

    ReplyDelete
  2. Vana lumi on alles, need mitu uut on kõik sulanud. Mina tegin hoopis seemneinventuuri. Mingid seemnepakid olid jälle kasvuhoonesse jäänud, aga ega tillike ei tee ilmselt külm midagi

    ReplyDelete
  3. See sisemaa kliima on ikka päris karm, meil on ikka kevadel kevade moodi

    ReplyDelete
  4. Täna veel talvem kui eile :) Tubast tegevust jätkuks lobedasti ka uue sügiseni aga süda hakkab aina rahutumaks muutuma, aiamõtted trügivad vägisi pähe :D

    ReplyDelete
  5. :) varakevad on ainuke aeg kui ma Muhedikemaad ei kadesta :) Muul ajal õhkan küll, et oleks mul ka nii ja naa :)
    Teil seal ikka mägede värk, kevad tuleb hilisem. Tänast lund ma muidugi ei loe.

    ReplyDelete
  6. Täna hommikuks olime meiegi värske lumevaiba all. Nüüd õhtuks on see jälle sulanud ja vaid koorikud alles.

    ReplyDelete
  7. Täna tuli lumelisa jälle...
    Õnnelikud on need aednikud, kellel on okaspuid ja kes iga viimset kui raagus oksa peenralt ei roogi. Muidu polegi midagi aias vaadata. Hortensiate, kaunite kukeharjade, siilikybarate jt tugevad iseloomuga varred on lumemytsi all toredad graafilised.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selle ennustuse peale ei maksa mul nüüd suuski mitte nurka visata! :)

      Delete