Tuesday, July 1, 2014

NÜÜD KÜLL AITAB!

Terve kuu tinahalli taevast ja lakkamatut sadu on isegi mulle, kes ma üldiselt igas asjas ka midagi head näen, hakanud halvasti mõjuma. Nii palju raisus päevi, kus aias üldse midagi liigutada ei saa :(
 Juuli jätkab seda, mida juuni alustas.
Aga noh, suvi ju ikkagi.
 Elu võib vahel olla maasikas

tänu vihmale ka puravik või kuuseriisikas. Need on sel aastal tekkinud meil serblaste alla

aga mitte lill
Kõik kõrgemad ja raskemad õied ja õisikud on maadpidi pikali või muidu lääbakil ja tänaseks pruunid. Paljude püsikute ja põõsaste õied ja õienupud mädanevad. Suured lopsakad kurerehad ja paljud muud võimsad kuhikud on lösakil laiali. Aediirised vajaksid kiiresti puhastamist, sest nii varast ja nii hullult massilist laikhallituse levikut pole ma varem näinud.

Midagi on ikka head ka. Puittaimed rõõmustavad, pikimad on rumeelia männi meetrised kasvud.  Sõnajalad ja varjuaia noored mõnulevad samuti.
Kui poleks aeg-ajalt sisse astuvaid häid külalisi, kellega on alati mõnus aega veeta, võiks päris musta masendusse langeda.
Aga nüüd paluks küll nädalakese kuivemat aega. Aias oleks hirmsasti vaja kääridega toimetada. Niita ja rohida ka. Ja nulgude villtäidele oleks ka vaja tuul alla teha. Kolm potikest oleks vaja kiiresti maha panna. Alla 10 taime ootab varjuaia lõpetamist. Üks kastike jääb pottidesse talvituma, sentimeetriseid kasetittesid ju veel ei istuta, selliseid pisitegelasi on teisigi.
 Aga sajab, sajab...

8 comments:

  1. Õnneks on mul on siin nii hea drenaaž, et taimed tunnevad vihmast ainult rõõmu, kasvavad mis mühiseb. Endal hakkab küll juba vaikselt siiber saama, tahaks mõne selgema pildigi aiast teha. Lootsin, et ehk upuvad lehetäid ka ära aga ei, nüüd ootan kuivemat ilma, et neile vanni kõrvale seepi kah pakkuda

    ReplyDelete
  2. Väga hea, et sa seda ütled, sind võetakse ehk kuulda ka. Eile õhtul pidas meil vahet, aga täna kallas hommikust peale.

    Oo aga need seened, ma tahaks ka oma serblaste alla kuuseriisikaid!

    ReplyDelete
  3. Natuke palju on juba, jah. Isegi siin.
    Aga kuuseriisikaid tahaks küll, ei tea, kas neid Kesk-Eestis ka juba oleks? Pean oma onupojaga suhtlema, et millal oleks õige aeg talle külla (seenele) sõita.

    ReplyDelete
  4. Jah, tõsi ta on. Hoolimata heast drenaazist on laikhallitus meilgi iiriste kallal ja leviisiad hakkavad ükshaaval protestima. Pole ka ime, nädalavahetusel peenra äärde lagedale jäänud plastikämber sadas vihmavett poolenisti täis.

    ReplyDelete
  5. aitab jah, nüüd hakkan mina istutama ja siis tavaliselt lõpeb taevane kastmine:D loodanme siis, et sellel on laialdasem mõju kui ainult Taga talu taevas.

    ReplyDelete
  6. Aitab tõesti! Pool aeda on maad mööda vihma poolt laiali pekstud. Nii kui algab nädalavahetus, lähen toestama, mida veel toestada annab

    ReplyDelete
  7. Vist aitab meilegi, täna hakkas päike paistma ja mina olen otse loomulikult linnas tööl :D

    ReplyDelete
  8. Mul aga veab ! Istutan aga taimi ümber ja kõik lähevad hästi kasvama ! Juba 300 taime on uue kodu saanud.

    ReplyDelete