Thursday, December 29, 2011

MEHINE KOLMIK

Neist poisslastest on tänaseks küll palju kõiksugusemat infot olnud, aga mul on tunne, et kahe aasta pärast peab ikka päris hoolega pingutama meenutamaks, et mis aasta see ikkagi oli kui detsembris purustati kõik soojarekordid ja üksteisele järgnesid palju pahandust tekitanud tsüklonid ja seepärast tuleb nad ka endale kirja panna.

Jõululaupäeva 24.12 hommik üllatas tugeva jäitesajuga, mis kleepus akendele nii, et paar tundi polnud võimalik näha, mis õues toimus. Keskpäeval aga hakkas paistma päike, t +2,9C, tuulevaikus, lõunapoolsed katused tilkusid, harakapaar askeldas ja kädistas hoolega justkui pesapunumise ajal. Tunne oli täpselt kui märtsi lõpus. Aga trepist kaugemale me minna ei saanud, sest kogu aed, teed ja trepid olid nagu klaasiga kaetud. Õhtul hakkas sadama kerget lund.

25.12 oli samuti päikseline, õue minek veel eluohtlikum kui eelmisel päeval, sest nüüd oli aia vallutanud kiilasjää kaetud kerge lumekihiga. Hommikune tuuletus asendus juba lõunast üksikute tugevamate tuulepuhangutega. Hilisõhtuks jõudis ta siis pärale, see Patrick. Möllas terve öö ja veel järgmisegi päeva 26.12. Mehel jagus jõudu katuste pillutamiseks, puude murdmiseks, autode külili paiskamiseks. Pool maad mattus pimedusse ja mõned kohad on seda veel tänagi. 26.12 sooja meil +8,2C, mis õnneks sulatas jää ja kogu lumekirme. Millal Patrick lahkus ja Quirin saabus, täpselt ei teagi, sest need kaks minnes ja tulles vahet ei pidanud ega tegudelt üksteisest oma jõu ja tempude poolest eriti ei erinenudki. Ma mõtlen, et kui meil lääneküljel poleks neid tihedaid hekke ja puuderindeid, oleksid viimase aja rajud meid juba tükk aega tagasi kogu elamisega Peipsisse lennutanud.

Aga eilne päev 28.12 oli harjumatult vaikne, rajudest räsitud puittaimed said tuulevaikuses hinge tõmmata, sooja +3,6C, päike kuivatas veidi maapinda.

Täna öösel jõudis siia trio viimane- Robert. Tema on käitumiselt küll tunduvalt leebem kui neil eelmistel, aga ta on ka hoopis nutusem. Hommikust peale sajab paduvihma, tuul selline harjumuspäraselt tavaline 7,2 m/s, haruharvad tuuleiilid 15,3m/s, t+3,1C, aga selles niiskuses ja tuules tundub ta hoopis madalam olema.
Meil õnneks püsis kogu selle aja elekter.

Tänavune esimene talvekuu jääb siis meelde sellise pimeda, vihmase, sooja ja tormisena
Maarjamaa detsember on lumega kitsi,
härmaeit kusagil kaugel heegeldab pitsi,
külmapoiss, kes muidu ju ammugi mürgeldab
laante ja niitude linasid tärgeldab
hoopiski tormi eest peitunud:)

HEAD VANA-AASTA LÕPPU!

11 comments:

  1. Meil murdis Patrick metsas paar vana kuuske, aga muud pätti ei teinud. Teised ainult kolistasid katusel. Head vana aasta lõppu Teilegi.

    ReplyDelete
  2. Mina püüdsin Patricku vilinat linti saada, aga see polnud hiljem vaadates pooltki nii valju. Midagi õnneks ei lõhkunud, nüüd õhtul, puhub jälle mehiselt.

    Mulle tundus, et vanasti käisid need detsembritormid ikka meist mööda, aga nüüd oleme ka raja peale jäänud.

    Mehisesse aastalõppu võiks tuua ühe naiseliku ja armastava külmakese :)

    ReplyDelete
  3. @Tsiil. Hee, see on kõik Sinu pärast, (tavaliselt öeldakse kodus mulle niimoodi kui ma ütlen, milline ilm tulemas on ja nii lähebki)sest Sul oli ju vaja remontida ja kolida ja seda on paksu lumega väga niru teha:D

    A naiselikkus on tulemas uue aastaga, vast esimese nädala lõpupoole:)

    ReplyDelete
  4. @Muhedik, alles päev tagasi ütles üks mu hää tuttav mulle, et lõpeta nüüd ära oma õuetööd, sinu pärast see lumi ei tulegi :DD

    Sinu ilmaennustused aga lähevad ikka väga täppi nagu ma lõpuks märganud olen :)

    ReplyDelete
  5. Kaunist aastalõppu ja toredaid uusi kohtumisi Sulle imelises taimeilmas!

    ReplyDelete
  6. Einoh, Quirinist siinkandi rahvas polnudki veel midagi kuulnud.

    Ilusat aastalõppu tewile kõigile!

    ReplyDelete
  7. See oli v2ga l6bus tormipoisteb2nd, myra ja rokkimist jagus:) kauemaks.
    Head vana l6ppu teitelegi!
    Ps. Nunnu, et luuletamise kallal ilma h2benemata yha rohkem hambaid proovitakse, alates K88gikatast, ja nyyd Sinagi. Poeesiat pole elus kunagi liiga palju:D

    ReplyDelete
  8. Aitäh:D, aga nii andekas ma veel pole, tuunisin üht mulle teadmata autori riime. Mul tuleb välja vaid regivärss:)

    ReplyDelete
  9. Aitäh:D, aga nii andekas ma veel pole, tuunisin üht mulle teadmata autori riime. Mul tuleb välja vaid regivärss:)

    ReplyDelete
  10. Ilusat aastavahetust teilegi!

    Aga mulle need 3 poissi meeldisid. Tuuseldasid ja tegid küll pahandust ja mulle megalt tööd juurde - aga ikkagi marudad kutid olid :D

    ReplyDelete
  11. Aitäh ilusate soovide eest ja
    kõikide unistuste täitumist 2012.aastal!

    ReplyDelete