Thursday, January 13, 2011

LUMEKROONIKA

No mis tast enam ikka nii väga kirjutada? Aga äkki paari aasta pärast enam ei meenugi, kuidas ja mismoodi oli.

Üleeile 11.01, see on siis peale suurt sula, sõitis meie teed pidi suur linttraktor. Tean, et kohalikel meestel sellist riistapuud küll olemas ei ole. Tähendab siis, et vald tellis sellise teenuse. Kallis lõbu, sellised mürakad veetakse ju kohale treileriga ja ees sõitis tal üks väike auto, ju olid mingid ülemused sees, võõras ei tea ju arvatagi, kustkaudu meie teed kulgevad. Arvasime küll, et mis siin puhtal teel enam lükata ongi. Aga oli ikka küll, see vall suure saha ees oli aukartustäratavalt suur ja raske. Kui ta teistpidi läbi sõitis, nikerdas ta puhtaks ka kõik sissesõiduteede otsad. Ja sellele järgnes veel väiksem ratastraktor. Kohalik. Peale sellise teehoolduse oleks võinud meie oma küll maailmanäitusele saata. T -2C

Eile 12.01. T-2,2C. Hommikupoolikul üritas korraks sadada laia lund. Kell 14.25 jäävihm, kestis umbes 40 minutit. Puud on jääs, teed on jääs, aknad on jääs.

Täna, 13.01. Terve öö ja tänase päeva on sadanud lund. Pole teid, muhke ega lohke, värav hakkab jälle kaduma. Tugev tuul puhub puhtaks katuseid ja toob siia põldudelt lisalund Nüüd on teda rohkemgi kui siiani. Aknad on jääs, puud raske koorma all jälle lookas. Baromeeter langeb. T -0,8C .
Mees palavikuga pikali:(

Vähemalt saavad mu lapselapsed vanaemadena meenutada kui lumerohked ja tuisused talved nende lapsepõlves olid:).

10 comments:

  1. Nu kust ta selle tõve nüüd külge korjas?! Tehke-jooge nüüd siis usinalt meega teed ja viinasokke koos simetiplaastriga!

    Siuke massin? Väegade peen.. kui vaid see lumekoristamise töö nii kohutavalt tänamatu poleks. Aga see, et sinu lapselapsed... on kunagi vanaemad...?! Põrutav idee.

    ReplyDelete
  2. Nagu meiegi lapsepõlves, mäletan, et sain katuselt varisenud lumehunniku otsast ärklikorruse aknani ronida.
    Meil küll miinuskraadid (-1-11ni)pühapäevast saati, aga lumi selline raske, tuulehoodki ei keeruta seda maast üles.

    Oh, püüdke ikka terved olla, praegu täitsa hea kvaliteediga kuivatatud gojamarju müügil (hõbedane pakend kuldse kirjaga TAKE) ja ka väga head granaatõuna mahla (ilma suhkru ja muude lisanditeta, klaaspudelis, paelakesega firmalipik küljes) on Haljas sissevedama hakanud. Ma viimasel ajal peamiselt neist toitungi ja väga suur abi neist, peres pea kõik va noorim ja mina, kes maiustavad gojadega, mitmed viirused külge saanud

    ReplyDelete
  3. gojipõõsaid müüb muuseas ka Juhani või vähemalt pakkus sügisel, aga ma ei jõudnud osta, enne saabus ootamatult talv. Aga tõbistele tervist. Saksamaal pole õnneks mingit lund ja ma ei taha sellele mõelda ka mitte.

    ReplyDelete
  4. kas teil gojimarju veel ikka jagub või on otsas?

    sooja teed ja palju pikutamist, küll ta üle läheb!

    ReplyDelete
  5. On,on!
    Neid tekkis aasta lõpus päris hulga pakke juurdegi. Pole see viirus, mõni mees lihtsalt arvab, et kui tegu on plusskraadidega, on suvi käes ja et lund roogitakse siis alasti:(

    ReplyDelete
  6. pole midagi, kui ma olen endale tervisliselt liiga teinud, on mul kord palutud passist oma vanust vaadata... tuleb välja, et seda peavad vist teisedki vahel tegema :D

    aga siiski - kokkuvõttes teeb see ikka ju tugevamaks! :)

    ReplyDelete
  7. Ma tahtsin ka põõsaid osta, aga kahjuks meie kliimas (meil täpselt sama kliima kui Gatšinas ja seal juba pea poolsada aastat kasvavad nad rohkem ilupõõsastena) jääb väga napi saagiga ja ei tasu seda hoolt - esiteks tal okkad ja teiseks armastab kiirelt metsikuks padrikuks vohada.

    Aga rõõm teada saada, et mina üksi hull ole, kes nappide hilbukestega talvel õues ringi lippab :DDDDD
    Seekord siis otsisin oma kurti pissil olevat bernat mööda õue taga, enne kui veendusin, et peni aiast jalga lasnud, nappidel ööhilbukestel ainult kootud kardigan õlgadel ja palja jalu, sest igal pool sulavesi ja libe, saabastega oleksin kindlasti libisenud sabajuurikast välgu välja :)
    Võid siiski mainida, et minul ikka (ainult küll maja nurgani ja ka lindude söögmajani ning kippelt tagasi)aastakümnete karasus iga päev ja iga ilmaga.

    ReplyDelete
  8. gojamarjade kohta pean siis oma teadmisi hakkama täiendama. Pole kuulnudki :)

    nii toredad ja muhedad kommentaarid!
    tervist ja paranemist!

    ReplyDelete
  9. Mul hakkab ka lõpuks lumetüdimus tekkima. Tegelikult lume vastu pole mul midagi - aga need jääkamakad, mis sellele sulale järgnevalt lumest saanud on - need ei meeldi.

    Aga taralõnga peale mõtlesin mina ka, ainult mul pole tema jaoks kohta - ta peris laiaks põõsaks läheb. Aga ema juurde proovin küll mõned põõsad muretseda

    ReplyDelete