Thursday, August 26, 2010

AVASTASIN

Peale üsna pikka köögitoimkonda otsustasin, et aeg on veidi logeleda. Ja ma olen alati olnud arvamisel, et pole midagi kasulikumat kui aktiivne logelemine - siia kuuluvad nii lugemine kui mõtlemine, vaatlemine jm sellesarnased tegevused.
Võtsin tänase pataka ajalehti, seadsin end mugavasti sisse ja asusin lugema. Ma ei vaata kunagi kaht asja, neid mustas raamis kuulutusi ega TV-kava. Aga miski kohe tõmbas mind nende poole.

Kõigepealt avastasin, et täna on Martin Liiase 100. sünniaastapäev. Ma olen nii lõpmata tänulik, et elu mind sellise suurmehega aastaid tagasi kokku viis ja teda üsna kaua aega tunda lubas. Arvan, et tema tähtsust kogu Eesti aiandusele on raske ülehinnata ja kahju on, et sellistest inimestest keegi biograafiaid ei kirjuta. Teadlane, sordiaretaja, mitme aiandusraamatu autor, samas hea ja lihtne inimene, suurepärane sõber, kes jagas heldelt taimi ja tarkust. Õpetaja. Suur Inimene. Kummaline, kuidas üks foto võib elustada nii palju mälestusi ja sündmusi. Praegu võin küll öelda, et ta on olnud minu elu üks olulisemaid mehi.

Eeloleval laupäeval on Kanal2 kavas kell 10.00 "Aiasaade". Ma teadsin, et selline projekt on teoksil, aga praegu ei saa ma aru, kas tegemist on sellega või mingi sarnase saatega. Ma ei tea isegi seda, kas see on esimene saade või on mõni juba ära olnud. Edaspidi on saade kavas laupäeva hommikuti kell 9.00.
Kui see on mulle teadaolev saade, siis selle autor ja toimetaja, võibolla ka saatejuht peaks olema tänane suurim aednik Arnold Hannust. Kui mõelda, mitu tundi saateid on kolmel kanalil nädalas, siis pool tunnikest aiale pühendumist igasugu seebikate ja muu jama hulgas on ikka väga kõva sõna:)

4 comments:

  1. Ma olen viimase kolme kuu jooksul vist ühe korra telekat vaadanud, aga siis peaks vist vaatama.,,

    ReplyDelete
  2. Eesti aednikest võiks rohkem kirjutada küll. Vähemalt on kodumaiseid aiandusraamatuid hakanud rohkem ilmuma. Mulle meeldiks lugeda üht korralikku aiaajakirja, mitu korda paksemat kui kodukirja Aed on.
    Ei pea just iga kuu ilmuma aga...

    telekaga on nüüd nii, et andsin ära ja kui internetis pole kättesaadav, siis jääb nägemata :( Saan ka sõpru paluda, et nad salvestaksid! (hea mõte)

    Olen hakanud ka jälle rohkem lugema, maailm on nii huvitav! jaguks vaid aega ja tervist.

    ReplyDelete
  3. minu kommentaarist võib nii ka aru saada, et ma pole aiakirjaga rahul, otse vastupidi, mulle see väljaanne meeldib just sellepärast, et puhas aiavärk, kui ta inult tihedamalt ilmuks :D

    ReplyDelete
  4. Millegipärast on meil nii, et nii eelmine kui praegu "Kodukirja" lisana ilmuv "Aed" on kahjumlikud projektid ja karta on, et numbrite lisandumise asemel hoopis neid kärbitakse. Sain teada, et ühtki ajakirja ei suuda üleval hoida tellijad, vaid hoopiski reklaamiandjad, aga neid sääraste äärmiselt vajalike ajakirjade jaoks napib:(

    Ma pole ka telekat vist isegi rohkem kui pool aastat vaadanud,aga lugesin, et selles saates näidatakse ka üht Inglismaa aeda. Tahaksin saadet näha küll, laupäev on muidugi halb päev, aga õnneks on tal ka teisipäeval kordus, aga siis juba kanal 11.

    ReplyDelete