Monday, February 1, 2010

ILM JA INIMENE

Sadama hakkas juba laupäeva õhtul. Eile oli seda lumemöllu soojast toast päris ilus vaadata. Küll tuiskas mööda maad ja kõrgel õhus, katustelt alla ja üle katuste. Lõunast hakkas ka sadama. Tugev tuul puhkus algul enamuselt puudelt kõige raskema lume, hilisem sadu aga kattis nad lagedamatel kohtadel uuesti paksu kasukaga. Autod, kes üritasid siit läbi pääseda, jäid üsna kauaks lõksu. Labidajõul ei olnud siin küll midagi teha.
Siin on enamvähem näha praeguse lume paksus Kivimüür suhteliselt kõrgeks kasvanud põõsastega on muutunud igavaks lauskmaaks
Inimesed on mõnikord korralikud. Isegi ülearu. Terrassi olime reedeks peaaegu puhtaks saanud ja kavas oli ka lauad-toolid lumevangist päästa


Tahtsin posti ära tuua, aga hommikul sisseaetud tee on säärane ja mul pole mingit isu end päriselt ära uputada. No mis teed kui jalad on lühikesed ja trepilt alla saades kohe kõhuni lumes oled:)


Siin oli korralik tee. Eh, pigem ikka lai-sügav kraav. Eilse-tänase tuisu-saju tulemus. Enam ei ole korralik, las nüüd jääb kõik sedasi kuni see kõik kavatseb ära sulada. Lumi on triiki parempoolse kõrge nõlvaga.


Traktorid on siin terve eilse-tänase päeva edasi-tagasi nühkinud, aga karta on, et töölttulijad vist ikka sisse ei pääse kui just sahk kohe ees ei lähe.
Tuiskab, sajab, tuul on endiselt väga tugev. -3,6C. Õue astudes on suud-silmad kõrvad otsekohe lund täis.
Ilus on.




8 comments:

  1. Oh õudust. Loodetavasti on elekter alles.

    ReplyDelete
  2. Viimane sõnapaar oli veidi ootamatu, kuid siiski väga hea. Mulle ka meeldib. Talv nii kuis peab.
    meil oli küll elekter ligemale pool ööpäeva ära.

    ReplyDelete
  3. Ilus jah. Meilgi siin hakkas paar tundi tagasi see lumetorm pihta. Tegelikult tuul tõusis tiba varemgi, aga algul sadas ainult rannas teravaid jäänõelu, mis taas lahtiläinud merest tuule abil tekkisid. Eks homseks ole näha, palju siis meil seda lumekest juurde tuleb ja mitmeid tunde ma radu hangedest läbi kaevama pean. Tööinimsed kahjuks ei saa nii, et kui lumi teed matab, siis ei lähegi välja. Oi, see oleks üsna mõnus tegelikult. :o)

    ReplyDelete
  4. Meil ka seis lumine, tuuline - tuisune. Läksin suure hurraaga lund rookima aga olin juba varsti toas tagasi. Lootusetu. Homme proovin uuesti. Edu sullegi!

    ReplyDelete
  5. ma käin ka tuisuga mitu korda lund rookimas. sel lihtsal põhjusel, et väga sügavat lund on raskem kaevata :)

    ja nüüd tormab meil ka juba korralikult. kuulda oli, et õues midagi lendas... loodetavasti mitte pesurest :)))

    ReplyDelete
  6. Vahva talv! Aga ma pean nüüd lippama - mees hakkab koduküla poole jõudma - vaja talle sissesõiduteele jäljed ette sõita.

    ReplyDelete
  7. laaa-heee!!! nautige, kuniks on! ega see mõne teise maa lõputu sügis parem pole. pealegi saab üsna varsti see va talve selgroog murtud...

    ReplyDelete
  8. jap! homme on küünlapäev! a nüüd võiks kibekähku ühe aiandajate kokkutuleku teha, igludes hea soe ja romantiik olla :)

    ReplyDelete