Monday, August 24, 2009

PÕÕRASED PÄEVAD

on need olnud. Nädala alguses sadas nii, et maa ja taevas puutusid kokku. Kõige suurema paduga istutasime siiski iirised maha. Seda tööd ei andnud kuidagi edasi lükata, sest lootuses, et vähemalt tunnine sajuvahe tekib, panin nad ju likku. Olime märjad ja porised kui kaltsud. Neljapäeval oli esimene enam-vähem päev, kus andis midagi teha. Heinamaa sai jälle muruks, aed puhtaks.
Polnud mahti isegi fotokat võtta, aga täna ikkagi kekutan. Tõime tervelt ja räsimata selle iluduse kohale. Tal sel aastal veel ajutine koht, varsti vaja maasikas ju potist välja istutada, aga ilus on ikkagi. Ja heade uudiste päeval hakkas avanema see õis:) Küll võib üks lill olla puhas ja suursugune. Ja kui hästi ta end hostade juures tunneb:) Aitäh Thela!
Edasi. Edasi oleme kõik ilusad päevad puha logelenud:) Praeguseks oleme vist ära näinud kõik oma ka sellised tuttavad, keda ammu pole kohanud. Ja kui hästi mõelda, siis neli päeva tõelist puhkust koos vanade heade sõprade ja ka uute tuttavatega pole ju mingi patt.
Täna hommikul ärkasin küll kavatsusega veidi koristada. Aga siis rõõmustas mind telefon Pärnumaalt. No muidugi olen kodus:D Ja pole sel elamisel veel häda kedagi. Aknad näevad küll jubedad välja, aga neid poleks ma niikuinii pesnud, sest surud mäkerdavad nad veel kohe täna õhtul ära:)
Ja eile oli ka üks ilmatuma tore päev. Ja see siin allpool on hostaterror:DDD, muudkui astusid väravast sisse:) Nüüd ma ei tea, kas maailmas on veel midagi `Pink Robusta´ taolist, aga tundub, et mitte kauges tulevikus, vaid kohe on vaja selle peenraga edasi minna. Ma ju tahtsin järgmisel kevadel kolm (!) hostat veel tellida ka:DDD

Vaatamata päikesele on ilm ja õhk kuidagi väga-väga sügisesed. Aga veel selle nädala lõpuks on vaja vaat´ selle kohaga tegelema hakata. Mürk on mõjunud ja me saame oma päevaliiliate ümberistutusega alustada. Kõigepealt on vaja paika saada oma seemikud, mis on juba nii kokku kägistatud, et lausa hale on neist ja siis ka aiast nad välja tõsta, et järgmisel aastal iiristele ruumi teha. Pinna katmine jääb küll kevadeks- pole lihtsalt nii palju ajalehti. Täiesti plaaniväline projekt.
Üks vana peenar on vaja mürgitada, aga ootan selle nädala ära, äkki õnnestub veel kellelegi sealt midagi välja kaevata ja siis ei mingit halastust. Barbaarne? Jah!!! Aga muud võimalust selle osa kordategemiseks pole. See oligi säärane üleminev planeeritud projekt ja vähemalt algus on ammu tehtud, kuigi asi muutub esialgu aina hullemaks.


Ja siin see planeeritud suurprojekt. Seep´ see on kui tähtaeg on määramata:( Igasugu muud asjad tulevad vahele ja kõige olulisem- et sõbrad normaalselt väravast sisse pääseksid- peab ikka ootama. Oma osa on muidugi sel lakkamatul vihmal olnud. Valada selliste ilmadega ju ei saa. No ma loodan, et enne külmade saabumist on ka see osa lõpuks korras.








11 comments:

  1. Pöörased päevad teil tõesti! Aga ma loen siit välja, et pean küla pealt vanu ajalehti kokku koguma hakkama, et neid siis pirnide vastu välja vahetada? Natuke kive ma korjasin ka. Kas oleks veel mingeid soove? Ja kas pirnid on üldse nendele suurtele sadudele vastu pidanud?

    ReplyDelete
  2. Pirne ja ploome- kõike jagub. Aga ajalehtedest on tõeline puudus:(
    Ja vaat kui hea mõte- siiani pole mul aiakülastamise tasu ilmaski olnud- nüüd ilma ajalehtedeta sisse ei saa:DDDD

    ReplyDelete
  3. Oo, mis ilus tee valmib teil seal!
    See suvi on vist jah nii, et pool aega saab enda tarbeks ja pool läheb vihma tarvis.
    Ja see iiriste istutamine paduvihmas! Ma tean, mida te tundsite! Olen ise üks sügis tulbisibulaid maasse pannud, ise vihmavarjuga nagu tobe. Mis teha, eesmärk pühitseb abinõu, nagu öeldakse

    ReplyDelete
  4. Kadestan teid, sest teil on nii ilus aed! Ja koguaeg tuleb midagi uut ja huvitavat juurde!

    ReplyDelete
  5. See kalla on tõeline iludus. Aga teda peab vist talveks välja kaevama ja keldrisse viima?
    Ja ajalehtede puudus on minul ka. Aga üks võimalus kust ajalehti saada - on need marketites olevad tasuta ajalehed. Kesknädal näiteks sobis imehästi kutsikatele alla - ega ta lugeda ei kõlvanud.

    ReplyDelete
  6. Kalla on samas potis, millega siia ilmus ja varsti kolib ta tuppa.

    ReplyDelete
  7. ajalehti küsige kontoritest, kuhu lehti tellitakse.

    kle, a hea dsõbrad kargavad karguga ka üle hunnikute, seega see teerada polegi kõikse olulisem :)

    pirnid?
    ploomid?
    oeh...

    ReplyDelete
  8. ja see pott - ach!

    a mis seal mürgi alla minevas peenras kasvavad?

    ReplyDelete
  9. och ja ach siitpoolt ka. kuigi jaa, seda mürgi alla minevat peenart tahaks ka näha. Mis sest, et kole ja hukas ja takjas turritab kurguni... selle hullumaja jäädvustus oleks ühel heal päeval kangesti nostalgiline pilt. Rääkimata sellest, et õppeotstarbel on vaja ka selliseid asju näidata. Pärast saad seda rohkem kiita, kontrast saab ju meeletu. ;) :D

    ReplyDelete
  10. :DDDDD see pilt on ammugi tehtud. Eks ma panen nad kõik korraga üles. 10 aastat tagasi, tänase päeva ja tuleviku kah:) Saad siis neid kontraste imetleda, praegu on seal põhikultuuriks ohakad:S
    Ploomile, ploomile, pirnile!!!!

    ReplyDelete
  11. Maasikapott on tõeline iludus! Ja tee - talvel kulub selline korralikum ligipääs majale hädasti ära. Meil on see maja esikülje mugavuste lahendamine alles tulevikumuusika, sest suvel pole hullu, aga aastaaja vaheldudes tavaliselt muutuvad ka prioriteedid...

    ReplyDelete