Wednesday, March 18, 2009

TEHTUD :))))

Üks imeline hommik jälle. Ma ei tea, kas on sadanud terve öö või osa sellest, aga varavalges näeb aed välja selline

ja teerajad on jälle peaaegu kadunud

Esmaspäeval mõtlesin, et täna proovin kindlasti ära erinevad kontuurvärvid ja guttad. Aga nohu on selline, et pintsel nii peene töö jaoks ikka peos ei püsi.
Siis mõtlesin, et prooviks selle uue krakleevärvi ära. Mitte kastidel, vaid mingil väikesel asjakesel.
Leidsin need. Väga igavad. Väga ilmetud. Tavalised. Nagu kõigil


paari tunni pärast olid nad sellised. Ilmekad. Värvilised. Ilusad. Unikaalsed. :DDDDD
Sellest krakleevärvist ma küll nüüd aru ei saa. Aluspinna värvisin, kuivatasin fööniga, siis värvisin selle krakleevärviga. Kirjutatud oli, et mida paksemalt katta, seda suurem on effekt. Haamrivarre värvisin küll üsna ühtlaselt, aga selle lihvimisklotsi erinevat moodi. Ei kuivatanud- kuskilt lugesin, et krakleelakki ei tohi föönitada, siis igaks juhuks jätsin selle tegemata. Võibolla tahab ta veidi rohkem kuivada. Las ta siis teeb seda seal triinude vahepeal. Tööd on kõik veel märjad ja vajavad ka lakkimist.



Aga selle kruvide-mutrite jne kohvrikesega juhtus mul väga tõsine äpardus. Kruntisin, et hele salvrätt ikka välja paistaks, kleepisin. Olin jube õnnelik, ei ühtki kortsu. Mõtlesin, et teen veel paremaks ja võtsin selle väikese kummitaolisest materjalist tapeediservade silumisrulli (niisugune oli ta nimetus poes). Nii kui ma ta siis sinna keskele panin, et silun ikka servade poole- oli salvrätt ta küljes kinni ja kohvrilt lahti, servad pidasid. Haarasin ruttu liimise pintsli ja üritasin oma tööd päästa. No oli vast kortse, niipalju pole ma neid enne teinud. Aga imekombel sain nad veel välja, mõned siiski jäid. Rull oli kuiv. Järgmine kord proovin liimisega. Või on seal veel mingi nõks, mis tuleb välja nuputada.






14 comments:

  1. vaatan Su aeda ja ahhetan. meil oli ka varahommikul ilus. autoga jaama sõites kahetsesin, et fotokat kaasas polnud. nii ilusad taeva värvid olid ja loodus kõik kaunis.äkki ikka homme on ka ilus...

    ja siis väntan hiirenuppu edasi ja järjest põnevamaks läheb... tead, ma olen kade kohe Sinu ja Hilise peale. tahaks ka nii midagi sarnast ette võtta. no kui ükskord pensi peale jään, siis...

    tsahh, tsahh, tervis Sul tulgu!

    ReplyDelete
  2. /hirnub nigu segane/

    kül su kaasal võib alles rõõmus üllatus olla :D :D :D

    ReplyDelete
  3. Lahedad vidinad!
    Ma ka just mõtlesin, et siit on puudu see pilt, kus peal on su kaasa nägu hetkel, kui sa talle enne tööleasumist tööriistad ulatad! :D

    ReplyDelete
  4. Ja tegidki ära!!!

    Tubli - nüüd veel vaja drellid ja saed jne ära kleeberdada.

    Aga su abikaasa nägu tahaks näha küll - ma enda vanamehe nägu kujutan täitsa elavalt ette, kui ta seuksed tööriistad kätte saaks.

    Aga nende lumiste piltidega mind enam ei meelita - mina tahan ikke kevadet. Ja meil ta ikke liigub sinnapoole - tänav on paksu löga täis - täna oli tükk tegemist, et autoga kinni ei jääks. Isegi väike aiatraktor ei jõudnud seda lögamassi enam lükata - nu loodame et enam juurde ei tule.

    ReplyDelete
  5. heh, mina olen ikka narr küll! ma kasutan ise selliseid tööriistu ja teeks endale heameelega niisugused lõbusad tööriistad...ja tööriistakasti...
    ausõna, mul ei plahvatanudki, et see meesterahva jaoks mõeldud on...
    hi-hiii...

    ReplyDelete
  6. Kui teil seal lund sama hooga edasi tuleb, toimub juunikuine kokkusaamine ööbimisega igludes :D.
    Te ajate oma salvrättide kleepimisega mul suu vett tilkuma...õnneks pole mul neid eriti kuhugi kleepida, endal tore roosa tööriistakohver olemas ja kuuri on keegi juba segamini ajanud, ilmselt seesama loom, kes toodab pesemata nõusid, jätab sada paari kingi esikusse ja joob ära kogu saunaõlle.

    ReplyDelete
  7. Ah, et mis nägu:)))
    Hea nägu ja vääääga soe naeratus. Ja kohe hellasti võeti oma asjakesi kätte:) Ja veel öeldi, et kuki oleks elukutseline ehitaja, küll teised mehed kadestaksid:DDD

    Ja Toompeale- kui ükskord pensionile saad, pole enam üldse mingit aega. Usu, tööl käies jõuad palju rohkem. Ma ei tea, kas jääd ise aeglasemaks, jookseb see aeg kiiremini või ahnitsed korraga liiga palju teha.

    Tead Thela- ma ka arvasin, et pole midagi kleepida, aga neid asju on majas rohkem kui arvata võid. Vanasti olid ju kõigil majapidamisesemetel peremärgid peal.

    Trumm- kas Sa olid tööl? Hirnudes? Siis oled Sa nüüd vist obene:)))

    ReplyDelete
  8. Uskumatu millised töövahendid! Aga naisterahval peaksidki just sellised olema

    ReplyDelete
  9. Imelised tööriistad. Lume kommenteerimisega olen kahevahel - iseenesest ju imeilusad pildid, aga iglus ikka ööbida ei tahaks, pole harjunud. :oDDDDD

    feman - naiselikud tööristad on in!

    ReplyDelete
  10. Oh! :)))))
    Roooosa :))) aga lepatriinud mulle väga meeldivad :D
    Tüdrukud lausa kiljusid vaimustusest!

    bestro - noh, see nagu peaaegu bis sto korda :DDD

    ReplyDelete
  11. Noh, meest ei saa ja üllatada igava sinise või pruuniga:)))) Roooooza! Järgmistele pean ka midagi erilist mõtlema:))

    Aga, et siis iglu või?!?!?! See ka väärt mõte ja mulle on alati igasugu uued ideed meeldinud:D:D:D, ma pean vist varsti ise hakkama sinna iglusse kolima, elamises jääb ruumi aina vähemaks:))
    Aga mõelge, milline elamus see oleks:D:D:D Mitmeks aastaks jutuainet- suvi lumeonnis:)))

    ReplyDelete
  12. kui sinna lumeonni saab saunaahju sisse panna, siis on see väga väärt saunaelamus, muide :)

    a seda salvrättide asja ma ise ka nüüd mõtlen. kui ma saan krohvitud-pahteldatud-värvitud-saetud-puuritud-paaditud, siis see on ka päevakorras.

    mde, igaks juhuks võiks enne katsetada, kuidas see lakk, millega see kaetakse, käitub higises peos. kas jääb libe v mitte. puit on kare ning haamer/kirves/peitel ei libise/lenda käest. kuidas lakk käitub, seda tuleks enne proovida, võibla tööohutuse mõttes ei ole parim variant?

    ja kas ma kodus irnudes oleks vähem obene vä? :)))

    ReplyDelete
  13. lumi-lumi-lumi!
    ja rooooosa. :)))))

    ReplyDelete
  14. Seda lakki kasutatakse salvrättide kaitseks. Kui Sa kardad, et tööriist jääb libe, võid ju viimast lakikihti veidi karestada.

    A lihtsalt seda, et töö juures ei ole sünnis hirnuda:)

    ReplyDelete