Saturday, February 7, 2009

JUHHHHHUUUUUUU!!!!!!!!!!!

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) No kui ma vaid saaksin, teeksin kogu postituse neist hüplevatest-karglevatest ja muidu kreizidest emotikonidest ja ei kirjutaks kohe mitte üht sõna.

Ah, et miks või? Aga sellepärast, et kalender näitab küll veel südatalve, aga meil on kodus kevad. Jaa-jaaa, päris tõsiselt: ) Nooo, pole ma midagi veel nii sassis:)))
MEIE SELLE AASTA SUURPROJEKT ON VALMIS!!!! USKUMATU!!!! Lõpetasime paar tundi tagasi. Isegi lagi ja aknad on pestud:)) Ja mitte ühegi teise arvutuse või planeerimisega pole ma nii puusse pannud kui sellega.
Noh, arvestasin, et kui iga päev peale tööd tunnikese nikerdada ja siis need neli töövaba päeva tervenisti ehitamisega sisustada, saab ehk jah kevadeks valmis. Ega nii väga ei tahtnud kedagi ka sundida. Ikkagi talveaeg ja päevad veel lühikesed. Aga mu teinepool võttis asja ikka väga tõsiselt, kogu südamest ja suure isuga:))))……
Kui nüüd väga täpne olla, siis kohal ei ole veel trepikäsipuu ja -piire. No ei kannata ma neid inimesi, kes kuupäevadest ja lubadustest midagi ei tea ega pea. Pidin juba väga koledat häält tegema- loodetavasti nüüd ikka järgmise nädala lõpuks saavad ka need paika.

Ja kui üks inimene on rumal, siis ta on rumal. Ja kohe ikka väääääääääga rumal. Mul pole ühtki pilti sellest, milline see korrus nägi välja enne ehituse algust. Ja kui ma siis ärkasin, et ajaloo tarvis on ikka mõned klõpsud vaja teha, oli asjal juba mingi väike jume tekkinud. Tõe huvides on vaja öelda, et see must põrand sai siiski alla juba eelmisel kevadel, aga siis kogu töö soikus.

13.01. alustasime, siis polnud veel ühtki plaati seinas, aga juba 16.01 oli pilt säärane
aga täna 07.02 ......:))))))

Ausõna- mina ei oska krohvida, pahteldada, lihvida, puurida, saagida, haamerdada, värvida, kleepida, teipida- no kohe mitte midagi praktilist ehituse juures ei oska. Mu kuldsete kätega kõikeoskaja mees ja nüüd ka poeg on mu lihtsalt ära hellitanud ja ega üks laisk inimene ei õpi ega tee seda, mida pole vaja või mis huvi ei paku või mida teised teevad palju paremini. Aga teoorias ja organiseerimises olen ma supertugev:)) - tean täpselt, milline materjal kuhugi käib ja kuidas midagi peab tegema ja kuhu midagi kuipalju kulub.

Ma ei tea, miks minul sel kuul nii kiire oli - kohe nagu ei teinudki midagi erilist. Oleksin pidanud istuma nagu pupe ja nautima teiste rahmeldamist:DDD, aga tegemist oli kohe ikka ülepea palju.
Arvutasin küll nii, et pea suitses- meetreid, ruutmeetreid, kilosid ja ei tea, mis veel. Materjalide arvestus oli nii täpne, et lapsuke ei saa jääkidest isegi nukumaja mitte.
Kontrollisin materjalide olemasolu ja koostasin aina nimekirju, mida on veel vaja, et töö seisma ei jääks. Jälgisin eelarve kulusid-tulusid. Järelvaatasin- kõige tähtsam tegevus. Andsin nõu. Konstrueerisin.
Koristasin ja koristasin. Vahepeal lõin käega, aga kui tolmurullid hakkasid üle labajala ulatuma, uhhh - siis jälle koristasin. Ja mida rohkem ma siin korda üritasin luua, seda suurem segadus tekkis.
Tegin süüa ja jälle tegin süüa ja… . Pottide-pannide ja muude nõude pesust ei räägigi. Vahepeal oli lihtsalt tahtmine üks suur must kott võtta….aga virisemine ei tulnud isegi mõttesse mitte. Kogu see kuu oli täidetud ainult positiivsete emotsioonidega.

Nii! Las nüüd see asi veidi taheneb ja hingab ja vaip vajub. Kohevarsti on vaja kolima hakata. Läbi paksu lume:S:((( Mõned päevad me siiski puhkame, sööks sokolaadi ka:)))
Nüüd kohe ei teagi, mis edasi teha selle järelejäänud tähtajaga. Kas minna kohe vana maja kallale… Meil ehitamine ju nii veres. Alustasin 25-aastaselt kui igal stipi-või palgapäeval sai ostetud paar lauda või kilo naelu, et see vanem onnike püsti panna.


Veel on vaja konstrueerida ja välja arvutada terve teise otsaseina suur kaldseintega raamaturiiul, kus peaks vähemalt osaliseltki ära kasutama ka vana sektsiooni. Praegu küll ei tea, mismoodi see vana ja uus kokku ajada. Suur peavalu:(((
Või oleks mul hoopiski aeg oma tahtmistele piirid seada:((( Ei tea kohe mitte, peab mõtisklema.

Aga üldiselt mingit lisatööplaani ma ei tee, järgmisteks aastateks peab ka midagi jääma. Nii nagu aasta alguses sai kirja pandud, nii ka saab. Kuur värvida, ümbrus koristada ja KIVIKTAIMLA. Noh, riiulike ikka ka :))
Ja naljakas on praegu mõelda, et abielludes ei osanud mu mees haamritki käes hoida ja minu oskused piirdusid kartulitest kuubikute väljalõikamisega:)))))

14 comments:

  1. Olete suure töö ära teinud! Tublid! Tulge, tehke meie esimene korrus ka korda. Teil juba hoog sees

    ReplyDelete
  2. Kestvad kiiduavaldused, nagu vanasti öeldi :). See uue asja loomine on tõesti nii positiivne emotsioon, et sellega seotud raskusi ja ebamugavusi ei pane tähelegi. Ja kui siis valmis on, siis hüppaks rõõmust või läbi katuse...ja peaks hakkama pärast auku parandama :D

    ReplyDelete
  3. Palju õnne uue korruse valmissaamise puhul! Olete ikka supertublid küll!

    lialitab - ihhii, nüüd aeg lulli lüüa. :o))

    ReplyDelete
  4. Haaah, ja mina just keksisin rõõmust, et sain vannitoa plaaditud :))). siis tulen siia ja neil terve korrus valmis. :))))

    aaa...eeee... seesuur, et ei tea, mida teha järelejäänud tähtajaga? kulge... ma küll oskan krohvida ja pahteldada ja värvida ja puurida ja haamerdada ja... aga abivägi kuluks kangesti ära. seega kui teil hoog sees on ja häste pidama ei saa.. siis tööjärje ma kindlustaks :)))

    ReplyDelete
  5. Ah, et tööd pakutakse:)))Ma olen täna nii väsinud, et ükski asi ei seisa käeski, kõik, mis võtan kukub maha:)) Ja ei viitsi end püstigi ajada, rääkimata läbi lae hüppamisest:) eile oleksin vist veel jõudnud. Ja homme on luuvalupäev, et pista ninagi teki alt välja. Või vahin lakke ja hakkan unistama, millised kunstipäralised siidiminiatuurid hakkavad tulevikus mu väga rahulikke seinu ilmestama:DDDD
    Aga ma võin siit kaugelt ka juhendada, organiseerida, motiveerida- kuidas tööd laabuma saada.
    Ja plaaditud vannituba on samuti suur asi, see paneb ka rõõmust lakke hüppama, väga tubli.

    ReplyDelete
  6. teie töö on tõsiselt kiirmarsil toimunud. mingid kosmilised jõud olid abiks või? või soodne tähtede seis?
    igatahes palju-palju õnne teile, olete tõesti tubli töö teinud!

    meil võtab kaminaruumi ehitamine juba mitu head aastat hoogu. toppama jäi ta tegelikult selle taha, et mees tahab klaasustega kaminasüdamikku ja selle ümber ehitatud kaminat. mina aga niisugust vanaaegset lahtist kaminat. nüüd on see tuba siis kõige ülearuse käestärapanemise koht. eelmistel vabadel päevadel vedasin sealt kaks päeva järjekordselt kõiksugu jama välja ja see tegevus tegi mu leplikuks ka klaasustega kamina suhtes. nii et ehk läheb meilgi lähitulevikus ehituseks.

    ootame nüüd pikisilmi kauneid siidimaale!

    intest - testitud parimad tulemused. igas ettevõtmises!

    ReplyDelete
  7. Tead, see lahtine kamin võib ju ilus vaadata olla, aga tal on ka mitu puudust. Meil vanas majas on lahtine kamin ja talle tuleb kindlasti uks ette leiutada. Kõigepealt kui ta küdema panna, siis ta hakkab ruumist olemasolevat sooja õhku välja vedama, enne kui sooja tagasi hakkab andma ja pealeselle on ta võrdlemisi ohtlik, meil lendasid need sädemed sealt üsna kaugele tugitooli sisse. Ja veel sedasi, et põles tooli sisu ja katteriie hoidis seda põlengut koos. Seda, et me maha oleksime põlenud, reetis jube hais.Nii, et lahtist kaminat ei või hetkekski üksi jätta. Kõige paremad on niisugune kamin, mida saab kütta nii ja naa. Tahad, hoiad uksed lahti, tahad või on vaja ära minna, paned uksed kinni.
    A see meie kiirmarss. Noh, kui tööpäevad on 12-14 t pikad ja vahepeal võib hinge tõmmata üks kord 12-14 minutit, siis ju edeneb:))) Ja kõige tähtsam, meestel võib kõhu päris täis sööta alles töö lõpus, kui vahepeal, siis tuleb laiskus peale. Ja igaks päevaks on vaja välja mõelda erilised hõrgutised:DDDDD Ja tähed vist olid ka hästi:))) Ja edu ehitamisel, see hoovõtt ongi kõige jubedam- meil kestis see 4 aastat.

    ReplyDelete
  8. nonii-nonii, igatahes on mind nüüd päriselt ära räägitud mittelahtist kaminat tahtma.

    jigni - järgneb kaminasüdamiku otsimine/valimine.

    ReplyDelete
  9. sooja õhku veavad ruumist ära mõlemad kaminad ühtemoodi - ega ilma õhu (hapniku) pealevooluta põlemist ei toimu. misasja tee koolis füüsikatundides tegite, arumaisaa :)))

    lahtise kamina ainuke miinus ongi see, et sädemed võivad lennata. samas kui okaspuid ei põleta, siis ei lenda ka :). mul oi 10 a lahtine kamin ja ei mingeid probleeme :). a eks klaasiga ole turvalisem küll.

    ReplyDelete
  10. :DDDDD õhku on põlemiseks vaja jaaa, isegi tavaline puuküttega ahi vajab seda. Tee ahi nii, et uks on tihedalt ees ja õhuvõttu pole- ära kustub. Aga õhutarve on erinev. Mde haab praksub isegi paremini kui okaspuu. Nii,et koolimatemaatikaga on asjad korras:))) a kas trapetsi pindala tead une pealt????

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. õhutarve ei ole erinev, sõltub küll korstna e väljatõmbelõõri diameetrist/ristlõikest, kuid muidu sama. lihtsalt need sussutamiskolded ongi nö "ökonoomse põlemise" kolded, s.t. puid ei lasta nii suure leegiga põlema. pooltargumendiks see, et justkui siis ei läheks kuumus korstna kaudu välja. õige ta on, kuid selle kaudu avaldub ka sama nähtuse miinus - kuna väljuvate suitsugaaside temperatuur on madal, tekib korstna ülaosas intensiivne kondenseerumine ja sellega kaasnevalt ka pigi teke.

    ReplyDelete
  13. Põleta kartulikoori ja haavapuud vähemalt kord kuus õhuklappi sulgemata ja ei mingit pigi- kontrollitud
    Ja kuule, mu postitus ei ole üleüldse kamina-korstnateemaline:)))

    ReplyDelete
  14. Vau!!!
    Mirjam kadeduseussidest puha roheline :)))

    ReplyDelete