Sunday, March 15, 2015

ILUS NÄDALAVAHETUS

Eile oli siis päev, kui üks tubli, armas ja andekas inimene ületas iseenda ja pani üles oma esimese isikunäituse. Ega me ometi sellest ilma tohtinud jääda ja nii otsustasimegi teha üllatusvisiidi raamatukokku, et oma silmaga veenduda, kas ikka tõesti... :)
 Palju-palju õnne, edasist loomerõõmu ning suurt edu Rahmeldajale! Loodetavasti ei jää see esimene viimaseks.
Kuigi ma olin enamikku töödest ju fotodel näinud, on nad tegelikkuses palju ilusamad ja säravamad kui fotodel. Ja pilt ei anna edasi ka seda hinge, mis sinna peidetud,
Salamisi lootsin, et äkki see vinav läheb Rahmeldaja auks õitsema, aga ta oli veel tänagi selline

teine puhmik on samas seisus ja kolmas, kes õitsema hakkab, alles upitab end maast välja.

Kui näitus üleval, tuli kogu seltskond meile. Nüüd võime me küll öelda, et tänavune aiahooaeg on avatud. Ka talvel käis meil külalisi, aga aiale tehti suur ring peale esmakordselt. See oli äraütlemata helge kokkusaamine. Ma olen nii rõõmus, et me sõpradele meie juures meeldib ja neil siin hea olla on.
Me oleme ikka üks vahva ja rõõmsameelne kamp :).
Mul olevat olnud kunsti vähe, eks seepärast teda niimoodi tasapisi juurde tilgubki :)
Ja idee on siin suurepärane. Iirise kohta on olemas palju ilusaid legende. Kõige tuntum ongi ehk selline, et Iris tuligi mööda vikerkaart alla maale, et siin iiriseks muutuda.


Kui eilne päev toitis hinge ja vaimu, siis täna tuli ka kehale mõelda. Mulle toodi ammu-ammu üks riistapuu, mis meenutas kartulikoorimisnuga, aga selleks tööks tema sakilised hambad ei sobinud. Hea, et ma suures koristamistuhinas teda ära polnud visanud.
Mulle meeldib suvikõrvits, aga ühest viljast saab nii palju pannitäisi seibe, et ma ei viitsi kunagi nii kaua pliidi ääres seista, et nad kõik korraga ära praadida. Mulle meeldib küll süüa teha, aga seda siis, kui toit teeb end ise kas ahjus või potis.
 Internetis liigub ikka mingeid põnevaid vihjeid. Kuigi ma seda väga ei uskunud, aga tegu õnnestus mõne minutiga ja kogu see nuudlikupatus valmis või sees korraga :)


Jalutasime täna aias. Päeval on sooja 9C kraadi, aga vinge tuule käes sellest aru küll ei saa. Erilisi arenguid veel märgata pole, taimed on veel väga äraootaval seisukohal. Juba nädal tagasi oli siin-seal näha esimesi õienuppe, aga siiani on nad nuppudeks ka jäänud. Ja kaevuüürnik on ka veel olemas.
Välja on sulanud ainuroog, aga ta on üleni hallikaspruun. Kas sealt midagi tulemas ka on, täna veel aru saada polnud. Kõrred on maha lõigatud juba mitu päeva tagasi, aga kokku neid tõmmata ei saa. Tugev tuul lennutaks nad lihtsalt laiali.
Need roosid on praeguseks õitsenud toas terve nädala

4. märtsil külvatud basiilik tärkas 9.märtsil, eile õhtul avastasin, et üleval on ka maripaprika `Aji Crystal`. Tema kollased kaunad olevat sidrunimaitselised, punased aga nagu tšilli ikka.
Kasvuhoones sügiskülvid end veel ei näita.
Ja soopeenras on veel väike peotäis lund:)

8 comments:

  1. USun, et Rahmeldaja oli üllatunud ja õnnelik, et head sõbrad talle toeks tulid ning et sellest veel üks tore kevadhooaja avapauk sai, see on kirsiks tordil :)

    ReplyDelete
  2. Ooohhhoohhooo! See iiris on super!

    Ja zucchininuudlid ka. (y)

    ReplyDelete
  3. Vinav lumeroos näib täiesti omas elemendis olevat. Väga kaunis olevus.:)

    ReplyDelete
  4. Enda meelest sai kõik nurgad teie aias läbi tuhnitud aga lumeroosiga ma ei kotunudki :( järgmine kord järelikult. Pean meeles pidama ja seda nuudlinuga nägema, need suvikõrvitsa pinnalaotused on tõesti tüütud :) ja teie juures ei ole mitte hea vaid väga hea olla, aitäh veel kord laupäeva eest :)

    ReplyDelete
  5. See vinav lumeroos õues ja toas seinal iiris on tõeliselt kaunid!

    ReplyDelete
  6. Minu ainuke eluspüsinud lumeroos näib täiesti kutu olevat, lehed täiesti kuivanud :(. Kahtlusi on ka printsessipuu ja metasekvoia suhtes, aga pigem süüdistan selles taimed nõrgaks teinud põuda kui pehmet talve.

    ReplyDelete
  7. Vinav lumeroos on tõeline kaunitar.

    ReplyDelete