Saturday, April 13, 2013

HETKESEIS

on masendavalt hall, tuuline, märg ja udune. Endisest ilust pole enam midagi järel.
Vihma on sadanud tasahaaval eile hilisõhtust. Esimene öö, kus kraadiklaas alla 0 ei langenud.
Lumi on küll märgatavalt kokku vajunud, aga tema täieliku minekuni läheb meil veel  aega. Välja on sulanud lõunas musta kivi pealispind, kõrgpeenra vasakus nurgas paistab terve plokk s.o. 20cm, idaakende alla  kolmapäeval tekkinud ruutmeetrisest paljast maalapikesest on saanud tänaseks 10. Paistma on hakanud põhjamüüris üksikud ülemised kivid. Endise ühtlase valge vaiba alt aimub aias olnud erinevaid tasapindu. Püsikute osas veel musti laike pole.
 T +5,4C, aga soe pole, tuul ja rõskus poevad naha alla. Vettinud paks lumi vajub kõikjal läbi.
Maarjapäeval oli tuline õigus. Külm püsis 20 päeva ja meil ilmselt läheb teist samapalju, kuni lumi on läinud ka kõige varjusemate hekkide alt.
Naabrite toonekured on eilsest kohal. Vaesed õnnetukesed, siin jäävad nad küll nälga.
Eile käis traktor teelt paksu lumesulpi lükkamas.
Arvan, et kuigi mõne päeva pärast võib kohata mõnd õiekest, kelle sibulad siia-sinna tipitud ja kuu lõpuks on ehk ka enamus aiast ärganud, on pool maid siiski veel üsnagi jahe.

3 comments:

  1. viimased 36 tundi või isegi 48 tundi on olnud lumele rängad. Lumetu pinna juurde tulemine on pea silmaga jälgitav. Ent aias on lund veel palju-palju siingi. Käisime Abikaasaga täna mööda aeda, veidi sai kääre katsetatud- lumi ikka üle täismehe kummikuserva suuremas osas.

    ReplyDelete
  2. Hommikul nullis ja sompus, aga nüüd päike paistab ja on tuuline.Järelikult kuivatab mu porist õue. Hirmus, kui korraga nii palju sulamas, koera kõhualused karvad ka tilguvad porist, väkk.

    ReplyDelete
  3. Meil olid ööd juba soojemad eelmise nädala lõpus, aga teil on jällegi päevased temperatuurid nüüd kõrgemad ehk nii nagu peabki olema. Aga lauba olid meil veel jõe ääres aasad valged ja lumised, siis täna on vastupidi, lund on laikudena. Tuul on täna juba vaiksem, aga nädalavahetusel oli meil ka tugev tuul. Ma siin lauba mõtlesin, et kui masendav oleks olnud kui kogu märtsi kuu oleks selline olnud. Kena kevade jätku!

    ReplyDelete