Monday, March 4, 2013

4. MÄRTS

Kui eile hakkas pimedaks minema, oleksin tahtnud mõnelt targemalt küsida, kas ta teab, millal see õhtu võiks ükskord tulla, sest siis pidi lumesadu järgi jääma. Meil sadas küll vähemalt südaööni.
Aga sellist hommikut nagu täna, annab kaua mäletada. Külm oli küll, tervelt -14,2C, aga sellist sillerdust, sädelust ja sära, päikesepaistet ja kerget härmatist, mis kõik kokku silmi ei luba lahti hoida, pole küll ammu olnud.
  Ega eilsel sajul ka midagi viga polnud, kõik on rahulik, valge ja puhas. Ja polegi tark magajalt poole une pealt tekki ära kiskuma hakata. Vastupidi, enne ärkamist on uni veel nii vajalik ja magus, et tulebki end soojemalt sisse mähkida, pirtsaka kevade tulek on taimedele alati raske olnud.
Meie korralikel traktoristidel oli jälle öö läbi tööd.
Lohkudesse vedas tuul lund paksema kihi


 tõusudel oli see õhem

aga kokku tuli teda juurde ikkagi väga palju. Aias on kogu kiht ühtlaselt ühekõrgune, mõnel pool paistavad puud ikka ka välja, mõnes kohas pole latvugi näha. Lumele kõndima on muidugi äärmiselt riskantne minna, sissevajunult üksi vist hangest välja ei ronigi.

6 comments:

  1. Täna oli tõesti võrratult ilus päev ja seda ilu jätkus kuni õhtuni.
    Teil oli seal hommik kohe "lausa soe" meie -22.1C võrreldes.

    ReplyDelete
  2. Absoluutselt särav ja lund nii palju! Mina arvasin, et koolis käies ei pannud tähelegi, et kõik hommikud on sellised :)

    tegin ka eile traktorit, pool sissesõiduteest jäi ikka sahamehele, õue peal vehkisin küll allatuult, küll vastutuult.

    Lumetekk on hea tõepoolest, kevadel vett ka vaja ju

    ReplyDelete
  3. Ohsa!!! On ikka õnnistand teid! :)
    Aga valgus on nii kevadine, nii kevadine juba.

    ReplyDelete
  4. Vägevalt on lund ja vaat kui vahvad lumemütsid on kuuskedel peas

    ReplyDelete
  5. Meil on tegelikult terve see nädal olnud selline ilus päikesepaisteline ja külm nädal. Väga ilus kui aus olla. Ainult, et kõndida on kohati raske, sest teerada on libedaks tallatud. Ei taha enam neid "kasse" ka saabaste alla osta. Aga sihukeste külmadega on see lumekuhi taimedel küll "õnnistus".

    ReplyDelete
  6. Viimastel hommikutel tööle sõites on ka üks suur sätendus mind teeserva härmas puudelt tervitanud. Nii rõõmus olemine, et võib iisegi andeks anda ilmataadile selle hilise talve.

    ReplyDelete