Friday, September 23, 2011

SÜGIS

Täna keskpäevast on ta siis ametlikult kohal. Ja tegelikult ka. Varahommik näitas küll üsna nukrat ja lootusetut nägu, põhjakaar oli süsimust, vastu maad surutud hallikarvane lõunataevas vett täis. Kuid ometi suutis üsna vali 8,1m/s puhuv edelatuul pilved laiali pühkida ja tänast päeva on siiani kullanud päike. Sügise saabudes tuul tugevnes ja pöördus läände. Soojakraade on 13, kuid tugeva tuule, iiliti on selle kiiruseks 9,7m/s, tõttu tundub õhk palju jahedam.
Lehtpuud, välja arvatud vahtrad, on valdavalt rohelised. Vaid ühel kasel on märgata üksikuid kollaseid litreid. Aia maalivad praegu põhiliselt erivärvilised põõsad. Aja kulg on muutunud loiumaks.
Eile kuulsin pikale rännule asunud hanesid. Kõrgel-kõrgel.

6 comments:

  1. Meil on saared lehtedest peaaegu lagedad, seega pole öökülmad enam kaugel. Ja kask puistab lehti juba paar nädalat. Vihmaga aga võiks nüüd vähe vahet pidada, mu suur tiik ajab totaalselt üle ja kui niimoodi jätkuma peaks, saan kõigist sel aastal istutatud kaldataimedest lahti, mis just päris veetaimed pole.

    ReplyDelete
  2. Nu meil algas sügis täna rahe ja äikesega. Kärgatas nii, et hommikul polnud äratuskella vajagi :D

    Aga nüüd võiks ndl vahetuse kuiva pidada tõesti - saaks oma viimasedki potsikud maha istutatud ja otsad kokku tõmmatud. Vbl saaks piltigi veel teha - senini on kogu aeg nagu ämbrist kallanud kogu aeg - pole mõtet fotokat välja võttagi.

    ReplyDelete
  3. Kuulsin jah õhtul uudistest, et põhjas olevat äike öö otsa möllanud ja ka palju pajandust teinud. Siin on päris mitu päeva kuiva pidanud, tänane ilm oli lausa suvine.
    Puud kõik lehes ja rohelised, öökülma pole olnud.
    Meie vist veel otsi päris kokku tõmmata ei saa, tuleb nii välja, et veel mitmed külalised tulemas.

    ReplyDelete
  4. Meil ka meeletud äikesed, vihmad ja rahed. Aga ilusat päikest jagus ka.

    ReplyDelete
  5. Ilusat sügist! Vihmane ja tuuline see sügise algus aga selline see meie ilma juba kord on. Kased kollased, sirel lilla, vahtrad värvilised, saared poolkiilakad, tammel hakkab ka kollast juustesse ilmuma. Iga päev midagi uut.

    ReplyDelete
  6. Teil kasedki veel rohelised ? meil ammu lehtedeta, mõnel veel lipendab üksikuid.
    Üldse kuidagi imelikult - osadel puudel-põõsastel lehed hakkasid varem kolletuma (pärnal näiteks), samas mõni (pihlakas, äädikapuu, lehis) ajab noori kasve.

    ReplyDelete