Saturday, March 12, 2011

VEEL VERTIKAALIDEST (Trummile lisaks)

Kõik need fotod on mul netist kaaperdatud ja ega ma nüüd päris täpselt teagi, kas ma ikka tohtisin seda teha. Kui mitte, kustutan selle värgi varsti ära. Aga ideid leiab siit piisavalt. Tundub, et siin kasutatud vana aknaorva ja ma arvan, et selliselt, et ei rikuks hoonet, oleks kõige parem kasvatada selliseid poolkuivalembe nagu erinevad liivateed. Ei pea olema just selline skulptuur, aga kodusvedelavatest pottidest või kui me Mirjami juures selle potivärginduse tegemise ära õpime, saab küll mingi analoogse asjandusega vist igaüks hakkama.
Niimoodi võiks ära kasutada ehitusest jäänud lauajuppe, potsikud võivad ju ka teistsugused olla ja kasvõi konksudega kinnitatavad

Vägev terrassikujundus köögi lähedale, igasugu kapsad on palju puhtamad kui peenralt võttes. Ei pea ju päris sedasi ehitama, samamoodi võiks seina vastu toetada redelid



Odav, lihtne võimalus. kasuta või poeskäimisest jäänud kotte



Kogu puittara saaks selliselt õilmitsema panna




Siin on kallim konstruktsioon, aga riiulite asetsus taimedele parim, sest ka alumised saavad piisavalt valgust. Seepärast kirjutasin eespool redelitest. Aga odavamaks lahendiks võib eeskujuks võtta ka redelitüüpi stendi, mis ei toetu seinale, vaid "tagajalgadele":)


Neile, kellel ehitusest pool maja järgi jäänud. Tegelikult hea lahendus, kui ehitusplokkide või telliste ülejäägid saab nt suveköögi seina vastu selliste astangutena nõjatada. Ilusti laotuna ja kui terrass kannab, siis miks mitte ka sinna.


Ja seda fotot, kus need kilekotid külili olid, ma praegu ei leidnudki.


10 comments:

  1. Vot seda kottidega tahangi teha, selleks ma neid turukotte taga ajangi (kartulid) ja midagi selle metallist trepiastmete moodi, aga natuke lihtsama konstruktsiooniga ja kokkupandav, oligi see, mida ma taga nutan (mehe tehtud ja mehe utiili viidud), sinna peale mahtus 8 suurt rõdukasti ja ruumi võttis ainult m2 jagu.
    Need ükteise otsa pandud potid mulle kohutavalt meeldivad, kunagi kusagilt venemaa-avarustest õnnestus saada, muidugi mitte nii ilusaid, aga küllaltki suure mahtuvusega, mitte nagu need maitsetaimede "sõrmkübarad", aga see plastmass lagunes paari aastaga.

    Noh, selle potikursusega - ma ärgitan ikka õpetuse ka blogisse panna, aga kahjuks ei saa pildimaterjali enne kui ise materjali kokku kogun ja ilmad soojenevad, panen noorperenaise tegema ja saan ise votugrahveerida :) ega tegemine nii keeruline olegi, et peab ise kohal olema.uper

    ReplyDelete
  2. kena valik. pani mõtte natuke tööle.
    kõige alumise pildi valiksin eeskujiks maitsetaimepeenra kujundamisel.
    ning lauajuppidest sein (kolmas pilt vist) oleks päris mõnus toas ära kasutada.

    ReplyDelete
  3. Kandekonstruktsiooni mõtlesin juba välja, aga anumate ja kandmisvärgi osas peab veel mõtlema...kilekotid aias mulle eriti ei meeldi.

    ReplyDelete
  4. Üks lahedam idee kui teine. Tuletasid meelde mulle, miks mulle aiandus üldse niiväga meeldib.

    ReplyDelete
  5. Igasugu astmelised ja korruselised ideed on head, kui sul on kasutada küll ca 6 meetrine, aga laiusega 70 sentimeetrine rõdu

    ReplyDelete
  6. mul on tegelt isegi ehitusjooniseid sellistele "aedtreppidele". enda blogisse tahtsin lihtsalt panna selle näite, kuidas seda saab imelihtsalt teha, ilma mingi raketiteaduse ja suure tööta.

    ReplyDelete
  7. Väga mõnusad ideed ja pildid, peab vist ka mõnda kasutama, kuigi ruumi mu aias on rohkem kui küll!

    ReplyDelete
  8. piltide kasutamisega on vist nii, et kui viitad, kust said, siis on ok. Kui just pole kirjutet, et forbidden :)

    Head ideed tõepoolest ja tahaks kohe kõike mida proovida. redelite mõte on sümpaatne.

    ReplyDelete
  9. Nujah, kui ma vaid mäletaksin, kust ma nad endale hamsterdasin, muidugi oleks ilus ja õige need viited juurde panna.

    ReplyDelete
  10. see viimane lahendus meeldib mulle väga. Ma midagi taolist kasutasin ka oma lõputöös ridaelamuboksi haljastamisel.
    Aga need seinad teevad mind natuke nõutuks - kas see niiskus ei kipu majaseinu kahjustama, kui nad sellele nii lähedal on. Jäetakse küll õhuvahed ja teoreetiliselt peaks ka mingi niiskusttõkestava materjaliga isoleerima - aga ikkagi tundub mulle, et majasein jääb ummuksisse.

    ReplyDelete