Thursday, March 4, 2010

NAISEL ON ALATI ÕIGUS :D


Ütlesin vist eelmisel nädalal, et kui mitte mujalt, siis kasvuhoonelt oleks vaja lumi maha ajada. Ma ise sinna päris juurde ei pääsenud, sest lumi ulatus mul seal vist üle pea.

Aga mees küsis, et kas ma üleüldse füüsikast midagi ei taipa. Et see ümmargune asi olevat ehitatud nii, et ta eladeski kokku ei kuku. Ja siis veel mingi tark jutt mõjudest ja vastumõjudest ja veel millestki päris arusaamatust. Noh, blondiin ma päriselt pole, aga sellest jutust ei taibanud ma küll õhkagi:)

Hee, aga eile selgus, et kasvuhoone on suure raginaga vastu maad hunnikusse vajunud:( Jessas neid klaasikilde, mis sealt välja sulama hakkab.

Ma siis avaldasin vaikselt arvamust, et meie krundil ei kehti ükski tark füüsikaseadus, vaid ainult naiste loogika:))))) Noh, ja nüüd olen siis veel süüdi ka, et sedasi läks:D

Eks ta meil niisugustest kokkulapitud asjadest oli ju tehtud ja niikuinii oleks vist pidanud uue peale mõtlema hakkama. Aga siis oleks ise koost lahti võtnud ja koristamine ka lihtsam olnud.

Nüüd uurin, milliseid neid polükarbonaatkattega valmisvärke, mis kohe kokku ei kuku, müügil peaks olema. Ausalt, ma ei taha enam mingi ehitamise ja ehitamisjääkide peale mõeldagi. Ja peale selle, teda oleks ju ikka kohe kevadel vaja, aga mitte enne järgmist lund

Kui ma kuidagi sinna lähemale pääsen, eks siis teen pilti kah. Ajaloo tarbeks:)

17 comments:

  1. tead, need valmisvärgid on suuremaltjaolt siuksed... papist ja tatist. parem on ikka korralik. ja pealegi oli see teie oma äärmiselt ilus... ma tahaks endale ka just sellist, mitte seda tavalist ristkülikut..

    ReplyDelete
  2. Monexesti oma on küll hästi vastu pidanud...aga hind vist üsna soolane teisel.

    ReplyDelete
  3. www.monexest.ee on link. Nad seal teiepool kah ju. :o)

    ReplyDelete
  4. Naised ongi alati kõiges süüdi :D.
    Omast kogemusest seda kokkupandavat hästi ei soovitaks, kokkupanek on keeruline ja vastupidavus vilets. Vähemalt neil, mida poes müüakse. Lumi küll ära ei lõhkunud, aga need klambrid, mis plaate paigal hoidma pidid, lendasid juba ilma lumetagi tontteabkuhu ja kadusid ära. Nüüd mõtlengi, millega plaate uuesti kinni panna, kas silikooniga.

    ReplyDelete
  5. Uh, jube asi! :( Klaasikillud ka veel õnnetusele takkapihta

    Oleneb muidugi, milleks kasvumaja tahad, aga omadest kogemustest - alla 18 m2 ei tasu teha (osta), parim muidugi 30 m2 piires ümmardatud nurkadega või nagu teil oli.
    Mina ootan siiani, mil uue ja selle õige saan, praegune on see igavesti ajutine, kodus olevatest kokkuklopsitud :)

    ReplyDelete
  6. Uhh see ajutine värk kipub miskipärast üsnagi igavene olema - vähemalt meie peres:D

    Aga see teie kasvuhoone oli küll väga kena - proovige ikka samasugune püsti panna.

    Ja kui sind lohutab, siis ka meil purunesid pooled klaasidest - aga selles sul õigus, kergem oleks neid ise lahti monteerida olnud, kui nüüd kevadel seda klaasikillupuru kokku korjata:S
    Ma veel siuke pedant, et ma pean viimasegi pisikese killu kätte saama - tahaks ju paljajalu käia, ja loomad ja lapsed jne.

    ReplyDelete
  7. Jaaah, ma pole miljunääär, Tuleb vist ikka jälle ehitada. Neid polükarbonaatplaate peaks ikka vist müügil olema ja vast pole ka puit maa pealt veel päriselt kadunud. Prusse kah ju vaja ja ...

    Taimetervise seisukohalt on muidugi 30m2 parem,aga ta jääb meile väga suureks kui ma just iseennast seal suuremaks ei taha kasvatada.

    No meil ju ka liiguvad lapsed ja muud inimesed kah, korraldan kevadel killutalgud:)

    A mu mees nüüd mõtleb, miukeste füüsikaseaduste järgi postid sissepoole murdusid, olevat pidanud hoopis välja murduma.

    ReplyDelete
  8. polükarbonaadi koha pealt võta muga enne ühendust!

    tegelt ma ka imestan, et see kasvuhoone kokku kukkus. ilmselt oleks ülemistel taladel pidanud mõned diagonaalid veel lisaks olema. ja on ka võimalus, et üles ütles kas keskposti ja katusesarikate kinnitus või siis sarikate ja küljepaneeli kinnitus - et kinnitus andis järele ja kukkus sealt sisse.

    ReplyDelete
  9. Ei murdu väljapooe - kui katuseosa sisse vajub, tõmbab seinad sissepoole kaasa. Oma kogemustest, meil oli (vanaisa tehtud) suur 36m2 ovaalne klaasmaja, mis sisse vajus (õigemini vajutati, sest oli aeg kui ei võinud klaasialust pinda olla rohkem kui 25m2 ja see lükati traktoriga kokku), sellepärast ma ei olegi mehele nii väga peale käinud, tahab teha samasugust - klaasidega, muideks eelmine (18 m2) oli 30 a. ajutine :)aga ka parem kui see pea 10 m2, selliste tegemise peale ei tasuks aega kulutada, saati siis veel raha maksta.

    Kõige rohkem meeldib mulle katteks 2x-ne kile, praegused UV kindlad püsivad kuni 7 a. (võibolla ka kauem, sellel 30 a. ajutisel vajutas lumi katusel oleva kile lohku ja sinna kogunes siis igasugu sodi. Uuel on aiavõrk kile all toeks ja ilusti trimmis kilelt isegi väikese kalde korral variseb lumi ise maha), kile korral ka see hea, et ei pea vundamenti tegema (plastikuga peaks - mehe vennal kergitas eelmisel aastal külm 2 plaati praguliseks, näis, mis sel kevadel juhtub) Kilemajale ainult vinkelraud, mille külge karkass kinnitada, maasse taguda, "vundamendiks" laduda mingid plokid, mul kõnnitee äärekivide ülejääk.
    Teine asi, mis mind selle plastikuga nats ettevaatlikuks teeb, on see, et vaatamata sellele, et servades lasti iga jumala avasse mingit vahtu? ja liitekohad veel hermeetikuga, aga (7 või 8 a. olnud?) kipuvad need plaadi tühikud ikkagi niiskel perioodil minema roheliseks,päike küll küpsetab selle ära, aga valguse läbilaskvus väheneb ikkagi.

    ReplyDelete
  10. Meil oligi katus 2x-st kilest, ainult seinad klaasist
    Ah, ma kah ei tea, mismoodi saab

    ja parool on kah dedgwus - tegevuse moodi, peab ju jälle projekteerima ja materjale arvestama ja mõõtma...

    ReplyDelete
  11. Naisel on ALATI õigus AGA ta peab ALATI olema valmis, et ta on ka SÜÜDI ;)

    ReplyDelete
  12. Kahju muidugi nii vahvast kasvumajast :(

    Kommentaaride osa oli väga informatiivne. Minul siin Tartu linnas seda kahjuks vaja ei lähe.
    Ühel ilusal päeval ehk siiski.

    ReplyDelete
  13. Pilt üpriski masendav.
    Aga vaata loo helgemat poolt - seal oligi tal vilu olla, saad uue paremasse kohta ja need klaasikillud, mida ise ei märka ära korjata, lase külastajatel endale suveniiriks otsida kuni Su võrratu jutuga "giid", mingit lugu juurde vestab :)

    ReplyDelete
  14. uisaprse! pardon my french! ikkagi on keskmine kinnitus järgi andnud. a seinad on ju terved, asi see uus katus sinna teha pole! naks-naks ja valmis! :)

    no see oli niiiii ilus kasvuhoone!

    ReplyDelete
  15. A esimene kevadine töö pidi hoopis tee olema:(

    ReplyDelete
  16. küll jõuab selle kasvuhoone ka! :)

    a võibla on maapind nii kaua püdel, et ei saa teed teha, aga kasvuhoonet saab ;)

    ReplyDelete
  17. :D :D nu ütle nüüd, mis juhtumised ka siin maanurgas aset leiavad! seiklus missugune, pole rändamaminekut vajagi.

    ReplyDelete