Monday, October 12, 2009

FHUHHH- KUI KOLE!

Nädalavahetus oli meil suurepärane. Kaks päeva paistis päike varahommikust hilisõhtuni. Soojakraade oli ka piisavalt ja tuul oli olematu. Ma juba salamisi lootsin, et ehk tulebki suvi tagasi. Noh, päris suvi vast mitte, aga vähemalt ilus sügis küll.
Tänane pööras kõik pea peale. Ei mingit suve ega kuldset sügist. Kuigi miinuskraade polnud ei öösel ega varahommikul, oli maa siiski valge. See oleks võinud ju päris armas välja näha, aga.... pime:(, märg:(, kleepuv:(, tuuline:( libe:(. Vääääääga kole! Ja seda jubedat loppa tuleb järjest juurde. Akendest ei paista kohe enam midagi, klaasid on paksult seda ollust täis. Ja puud on veel puhta rohelised.
Midagi on ikka ilusat ka. See puuke võtabki sedasi igal aastal talve vastu. Õitseb vapralt kuni veebruari lõpuni, märtsi alguseni. Ja õisi on tal ümber okste ja tüvede väga palju.




Sel aastal on kuidagi nii kujunenud, et kõik halvad ilmauudised tulevad siit meie poolt. Täiesti harjumatu asi.

8 comments:

  1. Pori on ka meil põlvini, laupäeval jäin murutraktoriga keset õue kinni. Aga mis põnev puu see on?

    ReplyDelete
  2. Ooooh! Ma just vahtisin aknast välja ja mõtlesin, et kas on lörts vai ei ole. Nii et Sul juba talv käes! No meie lörts sulab maapinnale jõudes ära aga hirmsasti sajab. Varsti on vist sama pilt kui Sul.
    Sisemaa rõõmud!

    ReplyDelete
  3. Noh kui Sul on veel kahtlane, kas taevast tuleb ikka miskit või ei, siis meil on juba paks lumi maas. Ega see muidugi päris õige lumi ka veel ole, puhta vett täis, aga kui vaatasin seda ilmateadet, mis ütleb, et meil on siin lumikatte paksus 4cm, siis see pole tõsi. Mina mõõdan vähemalt 40cm. Aga jube on see, et puude lehed peavad selle kõik kinni ja kõik lehtpuude oksad on mööda tüvesid alla kooldunud. vaatan päris hirmuga, millal neist esimesed murduma hakkavad. Ja ei ulatu ega jõua mina 10m kõrgust kaske raputada:(

    Aga, et mis puu? Las mõni veel arvab, meil olid siin vahepeal mälumängualtid inimesed, nuputage siis veel veidike:(

    ReplyDelete
  4. nõiapuu?
    ei, oot-oot, ma olen kuskil selliseid õisi näinud...

    ReplyDelete
  5. Piltide pealt küll ei paista 40cm seda lund olevat. Näita aga veel, see siuke eksootika ju!

    ReplyDelete
  6. Jep, virgiinia nõiapähklipuu (Hamamelis virginiana)

    Ja hommikul vara ju veel polnudki seda lund niipalju, hoopis südapäeval. Õnneks hakkas ta vastu õhtut veidi sulama, sest sadu muutus rohkem vihmaks, aga põõsad on kõik mööda maad laiali nt. robiinia:(

    Pole aega neid pilte nii väga klõpsutada

    ReplyDelete
  7. nõiapuud oleks ma ka pakkunud oma pisikese ajuga :)

    trumm

    ReplyDelete
  8. Mu laps helstas täna (sealt Sinu küljealt)ja soovis mulle häid jõule. :oD
    Aga tegelikult on ikka jama jah, kui sellised marud puid murravad.
    Meil puha vihm ja rajutuul. Männid saavad viimastest okastest ja kuivanud okstest puhtaks. Sekka mõni noor oks ka, mis parata.

    ReplyDelete