Tuesday, October 27, 2009

SOMBUSE PÄEVA PÄIKE

Sügis võimutseb. Kased on juba üsna raagus. Tänavu nad ei jõudnudki kollaseks minna. Selles, et nad rohelistena lehed langetasid, on oma osa nii neil ränkadel tormidel kui sel paksul lumel, millega meid üllatati. Mõtlesin, et enne kui päris talveks pöörab, teen ikka ka selle-aastasest sügisest mõned klõpsud.
Üleeile sadas, eile samuti ja ka täna sajab. Ja nii juba üsna pikka aega. Päris ununenud on juba, milline võiks välja näha üks päikeseline päev. Olen olnud üle kuu naelutatud arvuti taha. Ja kui ma heidan pilgu aknast välja ükskõik millise ilmakaare suunas, näen ma vaatamata tinahallile taevale igas ilmakaares vaid päikest:)





Kasvuhoone tühjendamisel kasvas seal veel üks väga ilus tshillipipar. Nüüd on ta meil lille asemel köögiaknal. Eksperimendi mõttes sai ta kaaslaseks ühe väikese ereroosade õitega maasikataime, kes õitses siiamaani. Et mul ka fotoka jaoks aega polnud, siis nüüd tuleb oodata, kas need viljad tal ka valmida jõuavad.








5 comments:

  1. Ilusad värvilised vaated. Meil need värvilised kõik alles nii väikesed, ainult männid on ilusad keerukujud

    ReplyDelete
  2. Kui see erkroosade õitega on see, kelle minult väikese potiga said, siis see pidigi olema toamaasikas, üks tuttav kevadel tõi,nime ei tea, aga ta juba mitu aastat kasvatab linnakorteris, paremini pidi kasvama amplis. Ma emataime tõin ka tuppa ("lapsed" istutasin peenrasse), kuramuse kass näris kõik marjad ja õied ära,kasvumajja viidud potimaasikad küll veel kannavad, aga kuna valgust vähe, siis ei taha nad kuidagi punaseks minna.
    Oh, ma täitsa unustasin anda Roman´it, saad kevadel :)
    Aga jah, see sompus ilm ja pidevad vihmad hakkavad juba ka mind tüütama

    ReplyDelete
  3. Ma ka aina imetlen kuidas teeäärsetes männikualustes särab päike - vahtrad, tammed, kased. No ja need pargiroosid. Ja paljud põõsad on jällegi säravpunased. Ilus aeg veel enne täielikku kaamost. Ja siis tulebki kohe jõuluaeg ja hakkab paremaks minema. Ehh, elu on ilus! :o)
    Ja Sinu köögililleke on ka ilus.:o)

    ReplyDelete
  4. Isehakanu, küllap need Su puukesed on õige pea juba suured:) Nad kasvavad kuidagi märkamatult kiiresti.
    Aga nad peavad olema, muidu on tõesti kogu see maailma mõnikord väga hall ja troostitu. Ma ei saa isegi sel aastal aru, et ümbrus nukker oleks.
    Hiline- Sinu erkroosa jah:)Ju mu sisetunne ütles, et talle peaks mu köögis meeldima:), aga emataim jäi õue

    ReplyDelete
  5. ilus-ilus!


    aaaaaga hiline - see erkroosade õitega -mis selle nimi oli või miukses potis ta oli? ma peaks ka enda oma tuppa tarima?

    ReplyDelete