Tuesday, December 30, 2008

MAGUSALE VAHELDUSEKS

üks heeringatort või -vorm või kuidas keegi nimetab
Tegemine: kerge, odav
Väljanägemine: päris hea, üks külalistest ütles, et luksuslik
Maitse: ei tea:), kes söövad, need kiidavad ja küsivad retsepti. Kui maitses, öelge mulle ka:))
Pilti pole panna, eelmine on söödud, uue panin just külmkappi

Tehakse siis sedasi:
1. pane 2spl zelatiini turduma
2. sega kaste - 500g hapukoort ja 300 g majoneesi (mina panen terve purgi Hellmann`s Lighti 375 g, aga siis peab zelatiinilusikal väike kuhi peal olema), kellel on, siis ohtralt hakitud tilli
3. üks keskmine mugulsibul ja 10cm jupp peenema porru helerohelist osa, hakkida lisada kastmele
4. ühe heeringa filee- hakkida, (mina kasutan ühte pakki oliividega rollmopsi 200 g, mees ütleb, et on parem kui lihtsalt heeringas. See veidi paprikat, mis on selles pakis, hakin ka) lisada kastmele
5. Võta vorm, mul on keskelt auguga tordivorm ja vooderda selle küljed õhukeste munaviilude või sektorite, veidi kähara peterselli ja tillioksakestega. Kui pole seda rohelist, pole ka miskit katki, aga vormi põhjas või külgedel peaks muna ikka olema
6. Sulata zhelatiin veevannil või mikrolaineahjus (ära keeda!). Kalla see nüüd selle koore-heeringa segusse.
7. Tõsta saadud asjandus vormi ja pista külmkappi - umbes ööks.

HEAD ISU!

9 comments:

  1. Midagi sellist teen vahel kiluga, ainult ilma majoneesita (ma ei kannata majoneesi-hapukoore segu, kuigi mõlemat eraldi söön küll). Kindlasti proovin heeringaga ka ja majoneesi-koorega.
    Aitäh!

    Aga sellise koguse peale 2 spl (ja veel kuhjaga) zelatiini, kas ei ole palju?

    ReplyDelete
  2. mkmm, pole palju, kastet ju 800g ja heeringas-sibul ka veel, jääb päris paras pehme. Kuhja pole palju-veidike

    ReplyDelete
  3. Jäin mõtlema, miks Sa ise maitset ei tea, siis tuli meelde, et Sa ei söö kala... Peaks proovima, aga väiksema kogusega, pelgan, et seda kilost jurakat ei suudeta meie majas nahka panna.

    ReplyDelete
  4. majoneesi ma keeldun söömast, a heeringas hapukoorega ilma zhelatiinita ju ka hea.. sibula ja kuuma kartuliga.. hmm, polegi teist ammu söönd :)

    ReplyDelete
  5. Vast on ka teisiti hea, aga tavaliselt need heeringaliuad noh...lõhnavad laual nii eriliselt. Ja millegipärast süüakse see asjandus, kui mulle meelde tuleb teda teha, kõige kiiremini ära. Maitsed on muidugi väga erinevad, eks igaüks teeb ja sööb seda, mida õigemaks peab. See on lihtsalt üks väljapakutud võimalus.
    Muide, seda vormi võib ka tuunida, panna veidi rohkem heeringat, osa sibulat asendada marineeritud sibulaga, lisada kui tahtmist on, hapukurki või pisut kappareid, aga samaks peaks jääma see kastme kogus ja zelatiini hulk.

    ReplyDelete
  6. Ehh, peaks vist ka kohe homikul enne tööleminekut midagi sellist hakkama panem, siis on ööks vast ok, igatahes kenam kui niisama heeringas laual ju. Et ma ka varem ei saanud mahti siia vaadata!
    Aga head vana aasta lõppu ja veel paremat uut!

    ReplyDelete
  7. Huvitav retsept küll, ei tea, mitu kalorit sealt saab?

    Head ja lõbusat aastavahetust Sullegi!

    ReplyDelete
  8. Kuigi sain asja tehtud alles kell 4 pärastlõunal, oli ta õhtuks täiesti tardunud ja imemaitsev, mehe vaieldamatu lemmik. Ainult kaunistusi ei õnnestunud mul vormi seina äärde pidama saada ja need uppusid sujuvalt tarretise sisse ära.

    ReplyDelete
  9. No mul on hea meel, et said meest üllatada ja rõõmustada- eks pool armastust käi ikka kõhu kaudu.

    A need kalorid- arvan, et ükski inimene ei söö üksi seda kogust ära, ja ühes normaalses tükis ei tohiks neid kaloreid küll nii muretsemapanevalt palju olla

    ReplyDelete