Tuesday, December 22, 2015

TERE, TALV!

Täna varahommikul kottpimedas jõudis ta kohale. Kui nüüd täpselt aru ka saaks, millisesse maailmaossa me sattunud oleme, oleks ju päris tore. Sooja on 8,8 kraadi ja päev otsa ladiseb vihma sadada, nii, et pööripäeva sai ainult trepilt jäädvustada. Vaatamata pidevale sajule aed siiski väga masendavana ei tundu.


Me üritasime küll juba pühapäeval, kui armsad sõbrad koos armsate sõpradega meile külla tulid, sügist minema saata, aga ei õnnestunud. Püsib ta paigal kui naelutatud.
See aastalõpu koosviibimine oli üks äraütlemata mõnus sündmus. Neil oli ilmselt algul kavas meile üllatusvisiit teha, aga õnneks viimasel minutil siiski anti meile kergelt märku, et tullakse hilisele hommikukohvile :) Ega sest üllatuski paha poleks olnud, enne pühi on kodus kõik vajalik ju külaliste vastuvõtuks olemas, aga vähemalt seda sahmimist jäi vähemaks. Kaasatoodu oli niikuinii vaja lisaks olemasolevale lauale kuidagi ära mahutada.
Hommikukohv venis tavapäraselt pikaks ja see on väga tore, jõudsime rääkida nii lõppevast aastast kui kõigest muust. Üks teema vahetus sujuvalt teisega ja ega keegi mäletanudki täpselt, millest me alustasime, et vahel nii veidralt lõpetasime :D.
 Nendega, kellel meie südametes pisike pesake leidub, on alati koos hea ja soe kasvõi vaikides.
Päkatsid on tänavu väga varased, usinad ja nutikad tegelased.  Kuidas nad muidu teadsid lennutada sinihelmiku kõrte vahele mu järgmise aasta helesinised ja sinised unistused.

Ja selle, et ma olen sammaldesse ja samblikesse armunud, oskasid nad ka välja uurida

Täna oli viimane päev kodu ka veidi pidulikumaks ja pühadehõngulisemaks ehtida. Meil pole olnud mingit rabelemist ega tormamist, ei stressi ega paanikat. Tasapisi oleme toimetanud ja üsna kenasti edasi liikunud, väga vara polegi mõtet midagi ette võtta.
Kuuseke, kes meile maha potsatas on imeilus. Väljas on nii pime, et ilma tuledeta ei näe kahjuks ta õiget värvigi.

Kui ümberringi on kõik roheline üksikute muude värvilaikudega, siis olgu vähemalt toas sära, valgust, valget ja hõbedat piisavalt

Aidi tarkuselinnukesed leidsid muude kulinate hulgas endile samuti kohad

 Üldiselt hakkab sest rõskusest, pidevast vihmast ja pimedusest küll saama. Ma tean, et virisemine ei aita, pigem peaks iga päeva eest, olgu ta milline tahes, tänulik olema, aga ikkagi...
Lohutan end sellega, et ei jää midagi tulemata, ei jää ka talv ja lumi taeva. Kahjuks tuleb seda veel terve kuu oodata. Kui pikalt ja paksult ta kestab, eks saab näha.
Ilusat ja rahulikku pühadeaega kõigile! 


11 comments:

  1. Ilusat pühadeaega ka siitpoolt!
    Nii ilusad päkatsikingitused ja kaunis kuusk.

    ReplyDelete
  2. Kuusk on kui lapsepõlve unelmaist välja astunud :) Kaunist ja rõõmsat pühadeaega :)

    ReplyDelete
  3. Imeline kuusk:).
    Ei, kõikjal ei ole siiski lumeta. Lapimaal olla lumi maas ja jäälossid nagu tavaliselt ikka sel ajal. Meil jälle seekord sedapidi, et rohelised jõulud. Kaunist pühadeaega!:)

    ReplyDelete
  4. Kaunist jõuluaega ka minu poolt!

    ReplyDelete
  5. Kui ilus piduehtes kuusk. :) Kaunist pühadeaega!

    ReplyDelete
  6. Kauneid pühi meie poolt ka :) !

    ReplyDelete
  7. Jõulurahu! Viimasel pildil on kaunis kuuseehe.

    ReplyDelete
  8. Talv astub ka kohe kohale ja me saame vähemalt valged näärid.
    Teie hästikomponeeritud aed on isegi pimedal poriajal ilus.
    Aga teie kuuseke selles ilusas valges galeriitoas on kaunitar.
    Mul on kootud ja heegeldatud esemete suhtes nõrkus, tänud heegeldatud kuuseehete pilte jagamast.
    See samblikupilt on meisterlik.

    ReplyDelete