Friday, June 7, 2013

KAS SIIS JUST NIIVIISI PIDI SEE MINEMA?

Mitu päeva kestnud kuumus sai endale loogilise lõpu. Aga peab ta alati siis nii karm olema? Eks ole see ikka nii, et liiga palju head pole ka enam kunagi hea. Tegelikult läks meil veel üsnagi hästi. Kui ma kuulen, millised kahjud lähikonnas on pean ma päris tasa olema.
Pool eilset päeva kogus kuumus iga minutiga jõudu juurde. Kella 15 paiku, kui meile just jõudsid koduvalla aiandushuvilised, hakkas kostuma ähvardavat kõminat ja  taevas tõmbus mustaks. Ja siis ta tuli. Äike nii väga hull polnud, see vajus kuskile kaugemale. Aga see vihm! Valla olid päästetud viimseni kõik kraanid, mis seal üleval olemas on. Seda sadu ei oskagi millegagi võrrelda, alla pahises mitmekümne jõulise kose vesi korraga, näha oli ajuti vaid valge vaht. Ja siis äkki tuli koos veega ka rahe. Meie õnneks kestis see vast hernekommi suuruste terade valing vast 5 minutit, edasi saime ikka vett ja vett ja veelkord vett. Aed muidugi vajas teda juba hirmsasti, aga siiski mitte nii tormakalt.
Kui õhtul jõudsid kohale Räpina maastikuehitajate hakatised, säras jälle päike, aga temperatuur oli langenud 12 kraadi, sooja oli ühe suveõhtu jaoks normaalselt, 18 ja mõni pügal peale.
Vaatasime kahjud üle, iiriseseelikuid loomulikult enam polnud, mõnel ohtramalt õitsenul ka õievarred pikali maas. Osa lagedamal kasvanud hostasid olid samuti pihta saanud.
Aga meie võime küll öelda, et seekord läks veel päris hästi. Me oleme paar aastat tagasi peale rahet aeda koristanud üle nädala.
Kõige edevamad peolised tõmbavad veidi hinge, vahelduseks on veidi rohelist ju ka silmale päris hea.

Pizazz

Cathedral Windows


Orange Marmalade

`Sugar and Spice`,  eriline oma väga läikivate lehtede poolest


Eelmise aasta uustulnukat, kolmevärvilist `Sara´s Sensationi` on rahe katsunud


Zounds

First Love



7 comments:

  1. Ma arvan ka, et läks hästi teil. Meil oli siin kord rahe selline, et hostadest said spagetid terveks suveks. Aga sinu kaunitaridel pole midagi viga.
    Muidugi iiristest kahju aga neil aega veel toibuda

    ReplyDelete
  2. Meil läks ainult lämbest jahedamaks ja endiselt ei ühtegi piiska. Kuigi sellist maru tõesti ei kadesta.

    ReplyDelete
  3. Sinu aed oli parim viis kooliaastat lõpetada :) ja mõnus sissejuhatus puhkusele.

    Aitäh!

    ReplyDelete
  4. Varasuve hostade värsked rohelised toonid on võrratud

    ReplyDelete
  5. Rahe poolest on see kevadsuvi ka meie kandis liialdanud, liiliate lehtedel on siiamaani rahearmid.

    ReplyDelete
  6. No ootasin minagi vihma seal Pärnal, aga ei tulnud. Kaks päeva pilvitu taevas ja temperatuurid ka kõrged. Vihma oleks vaja küll, aga sellisel kujul mitte. Õnneks see auk, kust ma turvast võtan, oli vett täis. Aga milline rünnak seal toimus, parmud, sääsed ja kärbsed massiliselt.

    ReplyDelete
  7. Pole oma maale veel saanud ja ei teagi, kas rahetormid ka seal möllasid ja pahandust tegid. Sinu hostad on aga väga ilusad ja nii mõnegi istutaks endalegi. Orange Marmelade ja Zounds võiksid olla küll. Esimest jahtisin eelmine suvi, kuid jäi leidmata.

    ReplyDelete