Wednesday, January 25, 2012

LAISK TALVEHOMMIK

Öö - 13,9C, hetkel -10,1C
Öösel on veidi tuisanud, praegu kerge lumesajuke.
Harakas on linnumaja pilbasteks lammutanud
Saavutus, eilseks tehtud kolm arvestatavat taimetellimust:)
Toas on soe.
Uudist pole.

10 comments:

  1. Aednike vegetatsiooni-periood: uudist pole ja tuba soe. :)
    Mis tellimusi sa tegid kui saladus pole?

    ReplyDelete
  2. Ühelgi teoorial pole kasutusväärtust kui tal puudub seos praktikaga, seepärast üritangi nüüd Tii näpunäidete kohaselt toimida. Kui esimene katsetus õnnestub, proovin hiljem ka linkida.
    Esmapilgul tundub, et midagi läks vist viltu, sest ükski märgend mitte kuskile ei kao.

    @lillekasvataja, vastan Sulle paksus kirjas kui selle ära õpin:), seni võid 3 korda endamisi arvata.

    ReplyDelete
  3. Ma olen ka niiiiii uudishimulik :)
    Täna panin end Sigulda sõidule kirja. Maikuusse.

    ReplyDelete
  4. Tere, olen teie fänn, kui nii võib öelda, juba mõnda aega ja nüüd oleks vaja targemate ja kogenumate nõu. Tahan Fransen Hostas' ist tellida, kuid jäin maksmise küsimuses toppama. Täpsemalt tahaksin teada, kas ma saan maksta pangaülekandega ja kas selleks on vaja krediitkaarti. Paypal ei tundunud esmapilgul eriti usaldust äratavana ja midagi valesti tehes ei tahaks rahast ka ilma jääda.
    Noor ja väga roheline,
    Liina

    ReplyDelete
  5. Mina olen maksnud krediitkaardiga s.t. andnud neile need vajalikud andmed (need kohad, kuhu nad kirjutada, on tellimisblanketil olemas) ja nad on ise kontolt raha maha võtnud.
    Pangaülekande jaoks pole krediitkaarti vaja, siis tuleks paluda arvet ja see üle kanda, enne nad taimi ei väljasta.
    Paypal-i pole iial kasutanud.

    ReplyDelete
  6. krediitkaardiga otse on ok (pank võtab raha maha) ja paypal on väga ok ja turvaline. tehniliselt on paypal seotud su krediitkaardiga, millele sa siis annad ise läbi paypali turvatud ja krüpteeritud süsteemi korralduse su krediitkaardi debiteerimiseks. väga soovitan. isegi rohkem kui otse krediitkaarti, sest on turvalisem.

    ReplyDelete
  7. pangaülekanne välisriiki on lihtsalt mõttetult kallis.

    ReplyDelete
  8. Oh kui tubli Muhedik! Aga mina ei olnud oma HTML juhendi kirjutamisel piisavalt tubli. Puudu jäi kirjastamise nupu kõrval paikneva olulise nupu [EELVAADE]ehk [PREVIEW]tutvustus. Kui märgendite tippimisel sattus sisse mõni viga, siis ilmub eelvaate kasti alla hoiatav teade. Nii on võimalik mitu korda proovida. Täiendasin ka juhendit.

    ReplyDelete
  9. Raske võrrelda, kumb on turvalisem, kas krediitkaardimakse või PayPal. Ausa partneri puhul toimivad mõlemad. PayPalil on ostja kaitseks sisse seatud viivitussüsteem, kus müüja saab oma raha alles pärast seda, kui ostja on kinnitanud kauba saamise (või möödub makse tagasikutsumise tähtaeg).Ka kahtlaste broneeringutega krediitkaardilt on panga abiga võimalik üht-teist ette võtta.

    Suurem oht kui ebaausa partneri poolt peitub aga pahavaras. Krediitkaardi väärkasutuseks ei ole vaja enda valdusesse saada kaarti ennast ega isegi teada selle pin-koode. Piisab täiesti infost, mis kaardile on trükitud - krediitkaardi number, omaniku nimi ja kehtivusaeg. Loodetavasti ei hakka te kunagi oma kaardiinfot saatma mistahes meili nõudmise peale, kuid on ka kavalamaid pahalasi. Minul on kogemus viirusega, mida ei tuvastanud ega suutnud kõrvaldada ükski mu kasutatud viirusetõrjuja, kuid mis asus tegutsema hetkel kui hakkasin oma PayPali kontole sisse logima. Pilt oli täiesti identne PayPali avalehega, kuid pärast kasutajanime ja salasõna küsimist ei logitud mind PayPali kontole kohe sisse, vaid hakati täiendavalt nõudma krediitkaardi andmeid "kontrolli" eesmärgil. Peaaegu oleksin hakanud krediitkaardi numbrit sisestama, kuid kuna samas nõuti ka kaardi pin-koode, tekkis õigustatud kahtlus ning leidsin ka vastava viiruse kirjelduse. Sellepeale vahetasin kohe oma pangakaardid, kõik rahaga seotud salasõnad ja sidusin PayPali arve teise krediitkaardiga (teisest arvutist loomulikult). Oma nakatunud arvuti tegin 100% uuesti alates täiesti nullist - partitions, formaatimine jne.

    Loomulikult kasutan ka edaspidi vajadusel nii krediitkaardi- kui PayPali makseid, kuid ei unusta pärast jälgida krediitkaardi väljavõtet.

    ReplyDelete