Monday, January 9, 2012

TSIILI SOOVIL, MINU ......?:)

Kui üks inimene soovib sulle kõigest südamest palju õnne ja sinna juurde ka veel muud head, siis see lihtsalt peab täide minema ja mõned, mis siis, et veidi isekavõitu soovid tuleks mul endal vist edasiste kordaminekute tarvis täita:)
No ega ma nüüd mingeid erilisi ponnistusi ka tegema ei hakka, aega on selleks ju terve aasta. Aga mis imelik asi:) Pidin aasta lõpus tegema pikki arvutitunde ja kui sest ära tüdinesin, uurisin, mida kuskil põnevat näidatakse. Äkki meenus mulle eelmisel aastal südame võitnud korea kikkaputk. Mõtlesin, et uurin veidi ta hingeelu ja seda, kas siis tõesti siin Eestimaal teda mitte keegi müügiks ei kasvata. Ja mis juhtus? Juhtus see, et komistasin ühele aiale ja seal sees perenaisele ja tema kasvatatud ääretult kvaliteetsetele taimedele. Ma ei uskunud oma silmi kui nägin alati rõõmsameelse, sõbraliku ja heasoovliku Anu kodulehekülge
Teisele aiale, selles energilisele perenaisele ja tema üsnagi rikkalikule taimevalikult sattusin tegelikult Facebookis ja see aadress on ilmselt paljudel juba olemas, aga kes veel ei tea, siis Nõrga talu asub siin
Mõlemad kodulehed on väga värsked ja vajavad veel seadistamist ja ilmselt kevadel ka nimekirjade pikendamist, aga neil tasub kindlasti silm peal hoida.
Tegelikult tundsin ma neid tublisid perenaisi ja taimi juba mõned aastad. Aedadega on pisut keerulisem lugu, sõidan sinna juba 3 aastat, aga vat pärale ei jõua kohe mitte kuidagi. Tahtmine on muidugi rohkem kui suur, sest nende noorikute lähinaabruses elab ja on loonud imeilusa aia meie ammune sõber Mati. Niisugune põnev kolmik siis 10 km raadiuses ühes Viljandimaa vallas.

Kui ma juba avastasin, siis veel üks kodu, mis tegeleb taimekasvatusega. Kahjuks siin ei tea ma midagi ei pererahvast ega aiast, aga ilmselt on siin peidus üksikeksemplaridena ka midagi sellist, mis müüginimekirja päriselt ei mahu
Ja kui juba jutt on Jõgevamaast, siis tean ka seda perenaist, tema aeda ja taimi, kelle hulgast võib nii mõnegi harulduse leida.
Valgeanso talu vist eriti tutvustamist ei vaja, aga kes veel ei tea, siis ka siia tasub lähitulevikus kiigata.
No kui lisada veel Luual asuvad mitmed puukoolid, siis Jõgevamaa tiiru lõpetades auto ilmselt enam juhti ei mahuta:)

Leidsin veel ühe huvitava pakkumise just Thela ja Tsiili jaoks, kes saavad endale lubada väljavalitute eelist, sooaia ehitamist. Firmast ja omanikest ei tea ma miskit.

Ja kui ma eelmisel aastal tegin kogu maakerale tiiru peale, siis tänavu pakun lähemalt võimaluse just liiliasõpradele. Läti sorte on alati mõttekas tahta, nad on sündinud siinsamas lähedal ja kohanenud meie ilmastikuga, seega meil kasvatamiseks alati paremad kui nii mõnedki maailmakuulsad soojade regioonide aretised.

Ja ma ei tea, kas on see Tsiili või mu enda või juhuse või miski seletamatu nähtuse tahe, aga ka need kaks uue paljutõotava blogi omanikku, Milda ja Tiia, ilmutasid end just minu blogi kommentaariumis:)

Selleks korraks ilmselt piisab. Selge on aga see, et tõsised soovid täituvad. Varem või hiljem, aga enamasti ikka kiiremini kui me arvame. Isegi see, et ka meile on täna öösel jõudnud talv. Lund umbes 10 cm ja varahommikul kohe päris tõsised külmakraadid -2C. :D

7 comments:

  1. Küll on tore, et ikka igasugust infot meile ka jagad. Aitäh!
    Tänane õhtu on nüüd kindlustatud arvuti ees istumiseks.
    Nii me targemaks saame! Ja kindlasti tuleb ka mõni uus idee!

    ReplyDelete
  2. Tänud, salvestasin lemmikutesse ära, põhjalik uurimine jääb kahjuks teiseks õhtuks, mul tuli ka meelde veel eliseaed.ee (vabandust, Tii, ei ole veel lingi panekut harjutanud:))
    Sinu lehte olen uurinud juba mitu aastat ning lugenud algusest lõpuni vähemalt kahel korral läbi ja ilmselt said lõpuks virtuaalselt nii tuttavaks , et tekkis julgus pöörduda.
    Hakkan end kordama, aga igal asjal siin elus on oma aeg.

    ReplyDelete
  3. No minu kõrvad liiguvad nüüd küll uhkesti :) Tunnen end eriti tähtsana :)
    Tegelikult tuli nimekiri väga õigel ajal. Murran siin parasjagu pead, et kuhu saaks praktikale minna.(noh, et keda kimbutada:D)ja nii kohe 2 nädalat.

    Küll on kahju, et ma sinu juurde praktikale tulla ei saa. Oi, kuidas tahaks. ohkab.
    Mõtlesin just Nõrga talu peale, aga nad ju nii kaugel.

    ReplyDelete
  4. @Tsiil, aga uuri elu, äkki saabki:) Varasematel aastatel oldi tihti ka neis kohtades praktikal, kes polnudki kirjas ametlike pr.baasidena.

    ReplyDelete
  5. @Tsiil!Olen Muhedikuga sama meelt, et muidugi uuri, tänapäeval oleneb praktikale saamine enamasti küsijast ja sellest, kellelt juhtud küsima.Äkki juhtudki sellise inimese otsa, kes loomult lahke teadmiste jagaja.
    Loterii värk ja parafraseerides üht vana anekdooti, küsija võib peksa saada, aga võib siin siis ka praktikale saada:)

    ReplyDelete
  6. Mul oleks küll kevadel hädasti praktikanti vaja. Võin isegi palka maksta. Iseasi, mis teadmisi mul jagada oleks ja kaugele jääb ka...
    Aga murakaid ma vist siiski kasvatama ei hakka. Ei maitse.

    ReplyDelete
  7. @Thela, soovimine tundub siinmail üsna ohtlik tegevus :) võivad täide minna :D

    Praktikast nii palju, et praktikandil on vaja 3 osapoolega leping teha, selleks sobib oü, fie vms. Sul oleks kindla peale palju huvitavat ja asjalikku õpetada. Mulle jääb küll kaugeks aga...pane vaim valmis, äkki mõni õpilane Kiir loeb blogi ja ...

    ReplyDelete