Saturday, October 15, 2011

ESIMENE ÖÖKÜLM

Ja päris korralik. Maa oli valge üleni, mitte triibuti nagu see on olnud eelmistel aastatel ja valged olid ka kõik katused. Öine kuu valgustas tuba rohkem kui seda suutis sombuse päeva päike. Väikejärvede jääkate on umbes 5 cm paksune, suurel polnud kirmetki. Kas andsid sooja teda ümbritsevad suured kivid või säästis teda kerge lainetus, ei tea. Kõige madalamast temperatuurist aimu pole, sest pole me enam leidnud sellist termomeetrit, mis fikseeriks max ja min näidu, seega ei kõlba olemasolev mitte kuskile.
Praeguseks on hall päikeses sulanud, aga hetketemperatuur on veel ikkagi -1C, tuult peaaegu pole.
Eilsed arvukad haneparved lendasid väga madalalt. Üleeilne kõle tuul ja rahe üritasid ilmselgelt puud alasti saada, aga lehed on okste küljes veel kõvasti kinni ja maastiku üldpilt pole mitte üks raas muutunud, ümbrus on endiselt värvideküllane.

6 comments:

  1. Meil pole endiselt külma olnud, see-eest on tormid puud üsna raagu rebinud.

    ReplyDelete
  2. Ma küll magasin kümneni ega tea täpselt seega, aga mingeid külmamärke meil küll pole. Eks see meri kaitseb.

    ReplyDelete
  3. siin ka polnud mingit külma. Ausalt ma juba ootan seda külma - saavad taimed ka lõpuks aru, et viimane aeg oleks ennast talveks seadma hakata. Praegune seis on küll selline, et kõik puud ja põõsad on veel rohelised ja roosid ajavad aga uusi õiepungi. Ainult aiatagused saared on raagus.

    ReplyDelete
  4. Lugesin, et see külm ainult siin lõunakandis oligi ja mõnes kohas olid need miinused üsnagi aukartustäratavad.
    Päeval paistis päike nagu juba tavaks saanud ja hetkel on küll veel +7C

    ReplyDelete
  5. No meil oli ainult maapinnal, nii et miinuskraade ei olnud aga maa oli ilusvalgekrõbisev.

    ReplyDelete
  6. Minu väikses aias käib külm nii nagu kass vorsti kallal - siit ja sealt. Naabermaja katus oli hommikul valge ja viis ära kirburohu ja kõik hostad on nüüdseks kuldsed. Mina ise olen nii rahutu, las tulija ootab veel natuke. Nädala näiteks, siis ohkaks ja istuks maha talve ootama.

    ReplyDelete