Monday, February 28, 2011

KADE MA POLE

Täna on viimase talvekuu viimane päev. Varahommikul oli külma -12C, nüüd keskpäeval -4,4C. Et suured laiskvorstid ei viitsi oma magustoitu aiast korjata, küpsetasin eile toorjuustu-vaarikakoogi ja kooki nosides pakun taimegurmaanidele paksu valge teki all magavale kevadele mõeldes hulgaliselt eksootikat.
Mida allapoole, seda paremaks:)

http://www.fossilien-laden.de/Shop2006/laden.htm

http://www.sempervivumgarten.de/

http://www.kakteen-haage.de/shop/pflanzen/winterharte-kakteen/opuntia-kh/

http://www.semper-vivum.de/

http://www.winterhartekakteen.net/

http://winter-kaktus.de/

11 comments:

  1. Kook on ahvatlev, aga kaktused mitte.
    Kas on ikka plaanis tiiki teha? Ja kas tasub tõlkida ja blogisse panna materjal, mis mulle saadeti, selle kohta, kuidas tekitada tiiki vetikaid ja kuidas nende ülekäte läinud vohamist ohjata, mul ikka kavas (kui muidugi "proovipartii" kalu selle talve on üle elanud) koi kalad omasse muretseda.

    ReplyDelete
  2. Sinu blogi, eks Sa ise otsustad, kas ja mida sellesse kirjutada. Vetikaid väga pole vaja tekitada, nad tekivad sinna ise mitmete neile meelepäraste faktorite mõjul:) Ülekäte minekut on kerge ohjata sobivate taimedega tiigi sisustamisel. Me vanad veesilmad on tänu neile alati selge veega, neisse on aastatega tekkinud isepuhastuv ökosüsteem. Aga arvan, et ükski tarkus pole kunagi üleliigne.

    Koid on väga ilusad, aga ega Sa koos nendega eriti mingeid taimi küll kasvatada ei saa, nad lihtsalt on säärased õgardid. Noh, proovida võib ikkagi alati.

    Mu projekt on heaks kiidetud küll, aga eks me pea enne vaatama, kust saab sobiva kopa, mis kogu aeda segi ei pööra, ja veel on vaja kuskilt saada hunnikus erineva suurusega kive.

    ReplyDelete
  3. Aaaannan alla. Kive ja kruusa on, kaktusi on alati liiga vähe.
    See eelviimane tundub vist kõige põnevama valikuga. Kuigi esimesel on jälle ihalemisväärt külmakindlad palmid ja jukkad.

    ReplyDelete
  4. peaasi, et oma esimest tiiki ära ei lõhu!!!

    ReplyDelete
  5. Mmmm, kook...
    Linke pole hetkel aega näppida. Teinepäev.

    ReplyDelete
  6. :DDD
    Eks tee oma valik, Thela, just sellelt eelviimaselt ja pane oma soovid mulle meilile.

    ReplyDelete
  7. tegin mitu järeldust:
    1.kokkamises tugev
    2.saksa keeles ilmselt ka :)
    3.jagamises, (noh et kõigile ja sõbralikult), eriti tugev :)

    Nüüd ma siis tean, et ühel ilusal päeval hakkan kaktusi ka kasvatama.

    Ilm on tõepoolest nii palju leebemaks muutunud, see on tore. Päriskülmast sai villand ka juba. Kuni miinus 10 on lubatud :)

    ReplyDelete
  8. Ohhohoo,see sinise kurgi puu avaldas mulle küll muljet, oli vist teise lingi all külmakindlate eksootide esimene ja ainult 3.95. Aga ega ma saksat ei oska. :oP
    Kaktused olid ka muljetavaldavad aga arvan, et tänavu ma neid veel juurde ei hangi, enne tuleb kindlaks saada, et olemasolev mul selle koha ja meie kliima vastu on võtnud. Kui nii, siis võib ehk edaspidi mõelda selle seinaäärse peenra totaalsele ümberorganiseerimisele...:oP

    ReplyDelete
  9. Ei, esimese lingi alt oli see ikka. Siit 2. taim: http://www.fossilien-laden.de/Shop2006/laden.htm

    ReplyDelete
  10. :DDDD
    Jagada võin küll heldelt, kõigile, sest ahnus on nii vägev tunne, et kadedust ja kitsidust ta kõrvale lihtsalt ei mahu.

    Kokkamise kohta peavad teised sõna võtma, vbl õnnestub miski kui väga viitsin ja tahan, enamasti veeretaks selle tegevuse teiste kaela- üks suur ajaraiskamine.

    Saksa keel? :DDD. Ma arvan, et igas aiandajas on peidus polüglott. Et kui tead, et winter võiks olla talv ja hart ehk kõva, siis -20C räägib juba rohkem. Taimenimedega on õnneks lihtsam, need palju rahvusvahelisemas keeles. Ja kui ka märgilugemise ehk käru ehk ostukorvi ka ära tunned, siis kuskile tühja lahtrisse peaks oma andmed ikka oskama sokutada. Nii lihtne see ongi:)

    ReplyDelete
  11. Kui ikka midagi tõeliselt tellida tahta siis keele taha jah asi ei jää,on ju sõnaraamatud ja tõlkeprogrammid olemas.Tõlkeprogrammi abiga olen isegi mina kõik vajalikud tõlked teinud.

    ReplyDelete