Wednesday, February 2, 2011

JÄRGMISE KORRANI

Mõnelpool sulab, tilgub ja vajub, kuskil paistvat päike ja laulavad linnud. Meie elaksime justkui teisel pool maakera:) Ega ma sest lumest niipalju kirjutakski, aga karta on, et ülejärgmisel lumerohkel aastal ehk keegi enam ei mäletagi, et selline see meie talv ju ongi.
Kuigi juba esmaspäeva hommikuks olid me teed läbitavaks muudetud, müttas ja mürises kogu eilse päeva ja tänase hommiku takkapihta siin terve suur masinapark.
Kõige ees tuli jälle lint. See lumepilv ja-mass ta ees oli ikka meeletu (fotokaaku tühi), seejärel veidi väiksem ratastraktor ja siis veel väiksem ratas. Küll nad alles lükkasid ja tõukasid ja sõitsid ikka edasi ja tagasi ja siis risti-rästi Ja neid kohti, mida lükata-tõugata enam ei saanud, tõstis põllule laiali kopp. On teine päris suur masin, aga nüüd paistab juba madalamaks võetud vallide tagant vaid tema peanupp. Väikestel masinatel ei näe ammu enam isegi katuseid mitte. Olgugi, et me pole siin keegi kaebamas ega virisemas käinud, sõitis kõige lõpus vallast see asjamees, kes on aastaid meie teede hoolduse eest vastutav. Meie mägede tee on siinkandi üks raskemaid, mujal nii hullusti täis ei tuiska.
See oli nii suur töö, mis nad siin ära tegid, et mees, kes tavaliselt kiitusega üsna kitsi on, käis neid lausa tänamas. Kõik sissepääsud, kõik teeotsad ja teekesed on puhtaks lükatud-tõstetud. Lõpetasid nad kottpimedas. Et treiler oli ammugi läinud, jäeti lint meile ööbima ja täna jätkati.

Ma ei tea, mis toimub Tln-Trt vahel, aga meil on siin nüüd 3,5 km pikkune 4-realine maantee...... kuni eeloleva nädalavahetuse tuisuni.
Polnudki pikalt oodata, 15.10 algas tihe lumesadu

8 comments:

  1. Tublid mehed need valla asjamehed teil! Mina just eile õhtul õudusega mõtlesin, et kui ma ei oleks käsitsi oma teed lahti hoidnud ja kui see tuli oleks hullem olnud, poleks see tuletõrjeauto mingi hinna eest majani pääsenud...nii palju siis eri valdade asjapulkade suhtumisest oma maksumaksjatesse.

    ReplyDelete
  2. Jaa, meil on tõega vedanud või oleme ise tublid olnud, et ikka õiged inimesed eesotsas on ja mul on neist tänavu südamest kahju. Raha ju selle töö jaoks....antagu vähemalt seegi osa tagasi, mis ära võeti.
    Seda kuuriesist platsi pole me ju kordagi pidanud ise lahti lükkama.

    Mis teil seal toimub, on muidugi kurjast, aga eks tuleb siis kõvemat või veelgi kõvemat häält teha ja mitu korda päevas või veel sagedamini

    ReplyDelete
  3. :))) Kes saab hoovis hanged kõrgemaks, kellel sulavad, nagu või pannil, hanged madalamaks (kahjurööm pidi olema suurim rõõm :DDD)

    Meil ka sellega vedanud, et pole peaaegu kunagi eriti oma piirkonna teede lahtiajamise üle nuriseda tulnud (vahel harva kui tehnika on ekstreemsete sadude tõttu jänni jäänud)

    ReplyDelete
  4. meitel on siin, jah, selle lumelükkamisega sitasti, pardon my french!

    teil ikka veab. need jcb kopad on vist praegu kõige levinumad, siuksed keskmised ja head töökindlad.

    aga thelal ma soovitaks jälle seesama jutt valda saata, võib-olla hakkab miski liikuma.

    ReplyDelete
  5. Jessas!
    *minestab... on ikka lund teitel!

    ReplyDelete
  6. köikse suuremad hanged on teitel ja köikse suuremad traktorid on teitel ja köikse tublimad mehed on teitel :D

    Siin kaob majade vahele ära ja nagu polekski tuisanud.

    ReplyDelete
  7. Ma ei tea, kuidas nende hangedega on, äkki on kuskil veel suuremad, aga mehed on siin küll tublid, üliväga! Teeholdus on ju viimase peal ja seda kogu aeg. Tegelikult ei tohiks ju liiga kiita.
    ja see lumi sööb ju suvise augutäite ära, nii, et...

    ReplyDelete