Tuesday, January 17, 2017

POOLITAJAD

Täna on tõnisepäev. Teine, ja mulle tundub, et üks olulisemaid talvepoolitajate viieses reas. Ma polegi eriti aru saanud, mille poolest nad üksteisesr nii väga erinevad on. Lihtsalt mõne kohta on materjali rohkem talletatud. Selge on kindlalt see, et aeg liigub kevade poole ja mitte miski seda väärata ei saa.
Tänase kohta veel niipalju, et pool inim-ja loomatoidust peab veel alles olema ja kui päikest niipalju paistab, et mees hobuse selga saab, saab suvel ka heina tehtud. Paar kiirekest hommikupoolikul tõepoolest läbi suhtelise hämaruse end välja pressis.
Kõige suurem üllataja ja poolitaja oli tänavu aga hoopiski aastavahetus, mis justkui vaheda noaga lõikas läbi pimeda ja vesise rohelise iirlase pidupäevad.
Omamoodi olid nad isegi ilusad, aga meie jaoks siiski ebatavalised. Ega neid tahakski enam meenutada, aga ajalugu nõuab oma.



Paljudel puittaimedel on kogu elutsükkel sassi löödud


Uus ei tulnud värviliselt. Õnneks muutus üheainsa ööga kõik valgeks ja kargeks. Lumekest oli alguses vähe, aga mis sest. Lumi on lumi ja meie normaalne talv tagasi
Tõi ta ka kõledaid tuuli ja lühiajalist krõbedat külma, aga toast paistavad kõik tormipäevad ilusad ja soojad.



Kahjuks ei suutnud kaamera jäädvustada lumekristallide sädelust


Tänavune aasta on minu jaoks tulnud hoopis imelikult. Korrastamata on kõik nimekirjad. Häda on selles, et varsti oleks vaja uute puude poole vaadata, Aga mul pole ju enam meeles, mis eelmisel aastal muretsetud sai ja nüüd varsti oleks vaja suur paberitöö ette võtta, kuskil ju peab kõik kenasti rivis olema.. Mitme kuu fotod on sassis kui kört-pärtli särk ja esmakordselt elus jääb mul üks suur lubadus täitmata, millest on tuline kahju, Töö olnuks väga huvitav.
Mis sest kõigest ikka.
Täna on tõnisepäev, karu keerab alles teise külje ja miks peaks siis üks inimenegi püüdma oma soojast pesast välja pugeda.
Justkui mu sõnade kinnituseks hakkas sadama ilusat, laia lund.

10 comments:

  1. Mulle tundub, et see aasta on alustanud kuidagi kurjalt aga optimistina loodan, et see kurjustamine saab kõik korraga tehtud ja edasi läheb ludinal ja paremini. Hakkasin väga tasapisi oma eelmise aasta nimekirju kokku panema :)

    ReplyDelete
  2. need nimekirjad. Olin justkui üsna tubli üles märkija, aga tundub küll, et pooled asjad on puudu ja märkimata ja egas siis peast enam mäleta ja pilk kipub ikka juba uute poole. Ma loodan sel nädalavahetusel leida selle aja, et mõnedki asjad saaks tabelitesse.

    Sa ära väga muretse, mis see ikka aitab. Kui kevad tuleb ja liikuma saab, küllap siis saavad nii mõnedki nimed meenutatud. Elu läheb vaikselt edasi ning sätib asjad paika, ikka õigeks ajaks.

    ReplyDelete
  3. Ilusad pildid.:)
    Jah, kevad pole enam mägede taga. Silm sirvib juba minulgi taimekatalooge. Üllatusega märkasin, et Calmias nii uhke floksivalik.

    ReplyDelete
  4. Jah, ära muretse, küllap saavad ka need nimekirjad kokku. Naudi ilusaid vaateid ja kosuta tervist!

    ReplyDelete
  5. Ei ole nimesid ega kirju, nimekirjadest rääkimata. Peaasi, et tervis tuleb!

    ReplyDelete
  6. sa oskad alati nähtustele selle õige nimetaja leida! Poolitajad on hea.
    Minu selle aasta lubaduste tarbeks on uus märkmik, mille peaks vist enda külge neetima, et kõik kirja saaks, mis aeda tuleb ja aiast läheb. Ma suutsin sel aastal ikka viilida ja pilte on ka keegi ohtralt teinud, vaja oleks sortida.

    Kallistused teile sinna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on ju tegelikult päevikus kõik olemas, aga see pole nii ülevaatlik kui korralik nimekiri ja üleüldse on kõik ripakile.
      Lubadusi ei anna, tuleb lihtsalt kulgema hakata. Flow :)
      Kallid kõigile vastu!

      Delete
  7. Minu eelmise aasta nimekiri oli nii lühike, et on ammu unustatud ja karta on, et selle aasta oma tuleb veel lühem, olen hamsterdamisest välja kasvanud. Tõnisepäeval meiekanti kahjuks päikest ei antud, oli hall ja sombune päev ja kuna enamuse sellest veetsin suures räpases linnas, oli kuidagi eriti hall. Kallid ja tervenemist!

    ReplyDelete
  8. Mõnus ülevaade.Talv möödub sel aastal tõesti omapäraselt. Värvivahetuslikult- roheline, valge. Tore, et sul seal kosutuskilde. Mõnusat pesasoleku jätku.

    ReplyDelete
  9. Sellist poolpehmet talve mina ei mäleta :) ootame, mida toob veebruar, see on tihtipeale talve kylmarekordeid teinud.
    Päikest juba paistab, aga paluks rohkem :) sest päike teeb haiged terveks ja lootusetud asjad palju paremaks. Kallid Sulle.

    ReplyDelete