Saturday, January 28, 2017

UDUKUKK

Kui  tulikukk kaugelt tulema hakkas ja öösel siia kohale jõudis, oli meid vallutanud tihe, raske, hall udu.
Ega tänane päev palju parem ole. Udu on vaid veidi enda välimust muutnud. Maailm lõpeb meie hekiga.

Ilus. Üldisest hallusest joonistuvad välja härmas võrad
Ei saagi aru, miks see varane, kaunis ja tegus linnuke end sedasi looritas. Ehk seetõttu, et paljudest küladesr on ta kadunud ja lapsed ei teagi enam, millist häält kukk teeb. Kui nüüd kogemata kuuleb kuskilt juba unuma kippuvat "kikerikiid", on see midagi väga erllist ja mul on sellest küll väga kahju, et traditsioonilised külahääled kadunud on, mis sellest, et mõnikord ajasid naabrite kuked une juba kella 4 paiku ärs.
Aga täna on ka udul oma jutt rääkida ja see on vast olulisemgi, kui idamaade aastavahetus.
 Järgmise nädala neljapäeval murrab küünlapäev talve selgroo ja aiarahvas üldiselt rõõmustab, et selleks korraks on siis temaga kõik. Minu udu aga ütleb, et kas just pool talve, aga mingi osa sellest on veel ees ja veebruari lõpp on kindlalt külm.
Eks igaüks peab oma paikkonna ilmamärke tundma õppima. Ju rannikul või suure veekogu ääres on sellisel udul hoopis teine tähendus, aga siin pole ta mind aastate jooksul veel kordagi petnud.
Meil sääraseid plusse, mis lume täielikult oleks viinud, polegi olnud. Kus on teda rohkem, kus vähem, aga aed on valge. Paar korda tõusis termomeetri näit küll väikese nõksu üle 0-i, aga iirikat ta siia ei teinud.
Vahetevahel oleme üldiselr üsna pimedas jaanuaris päikeski näinud. Loojang võib mõne koha tundmatuseni muuta. Kuusekesed on kivilas veel korralikus lumes
`Hiiumaa`

`Push`
Ei ole head halvata. Säärane on praegu meie aedhortensia istandus

Ilusar ja  talviselt vitavat on siiski rohkem.
Mulle ei istu väga pikad postitused, eriti need, kus on ridamisi eksponeeritud 10 sarnast fotot, aga endal tuleb mul tänane galerii ilmselt samasugune






6 comments:

  1. Eks sisemaa ilmastikunähtused on hoopis erinevad kui mereäärsed. Meil oli eile imeilus päikeseline ilm, täna hommikul ka udune, kuigi mitte nii paksus udus kui teiemail. Hetkel lihtsalt hall ja märg.

    ReplyDelete
  2. Udu on meilgi teist päeva. Üldiselt oleme iirirohelised ja + on ikka palju rohkem olnud. ma tean küll, et meil on väga erinevd ilmaokud aga ikkagi paneb imestama kui vahemaad mõõta. Mutid on saatanast :(

    ReplyDelete
  3. Meilgi pole sula lumest jagu saanud ja udukardinad on mitu päeva järjest maastikul hõljunud.
    Kurja kylma talve ei taha, aga talve asemel vihma ja pori kogeda on võõras. Eks kevadel näeb, kellele aias see pidev vettimine yle jõu käis.

    ReplyDelete
  4. Udu on seekord igale poole jagunud aga mitte härmatist. Kena hubane olemine teie aial seal seespool hekki iga ilmaga.

    ReplyDelete
  5. Meie tänaval on suur ilus kirju kukk, aga siiani kostab kiremine suht harva. Ju ligemal oleks paremini kuulda. Talve suhtes ei oska midagi arvata, pigem tõesti hoopis nii, et hullemad ilmad alles ees. Veebruaris tavaliselt lajatabki pakast ja vahel pool märtsi takkapihta.

    ReplyDelete
  6. Mutte oleks sel sügisel ja talvel justkui taevast sadanud. Kõik need paigad, mis paari aastaga sai tühjaks püütud on ühtäkki jälle hunnikuid täis. Prrr!

    ReplyDelete