Saturday, February 8, 2014

JÄRJEST HUVITAVAMAKS LÄHEB

Täna hommikul tabas Jaapanit viimase 13 aasta rängim lumetorm. Lõunaks ennustati sinna lumesadu, mille paksuseks lubati vähemalt 50cm.
Prantsusmaa edelaosas uputavad üleajavad jõed tänavaid ja põhjustavad elektrikatkestusi.
Californias lõõmavad metsatulekahjud.

Meil? Meil oli täna hommikul sooja +4,9C. Öösel alanud vihmasadu kestis lõunani.
 Kolmandik aeda on lumest paljas, kolmandik läigib kui kõige kvaliteetsem peegel, kolmandik lihtsalt lirtsub. Teedel on kiilasjää. Nautida ei saa sellist koleaega kuidagi. Arusaamatu, kas tegemist on novembri alguse või märtsi lõpuga, igatahes mitte veebruariga. Umbsombune pimedus tekitab vaid masendust, isegi linnukesed ei käi täna oma tavapärastel aegadel einetamas. Tuul vihiseb ja undab,siin kõrgel lagedal on ta eriti tuntav.
Protest ei aita. Virisemisel pole mõtet. Tuleb lihtsalt leppida sellega, mis antakse.
Ka kõige masendavamal päeval aitab üks korralik teemakohane laul
 http://www.youtube.com/watch?v=Y7rBZi2vb1c.
Ju on sedasi mõeldud ja räägitud aegade algusest :)

4 comments:

  1. hukas jah kõik see ilm :D aga äkki tulebki nüüd kevad (paduoptimism) :D

    ReplyDelete
  2. Eks jah, looduse peale vihastamisel pole mõtet. Tekitab ainult eneses negatiivset energiat, loodusel ja ilmal pole sellest sooja ega külma.
    Meil on isegi natuke lund alles, kiilasjääd peamiselt teedel. Praegu aga tuleb päike välja ja õhus on tõeline kevadelõhn. Mis on muidugi ilmselt pettekas, küllap on mitugi külmalainet veel ees.

    ReplyDelete
  3. Minus tekitab rüsinal positiivseid tundeid see, et Põhja-Ameerika ilmaprognoosijad on poetanud spekulatsiooni justnagu ei tuleks kuni märtsi lõpuni enam erilisi külmasid. Ja hoolimata pilvisest taevast on ka see pilvisus kuidagi pärlmutrine ja hele. Valget aega on sümpaatselt palju ja kütet ka plusskraadidega ei kulu. Iiri tali on mõnus. Kui ainult jälle pakaseks ei keeraks...

    ReplyDelete
  4. Valgust on juurde tulnud tõepoolest. Mõtlesin minagi, et näh, meite lumi puhas jaapanlastele jagatud, nende jaoks on see küll suuremat sorti jama ju.

    Paistab, et on eriline talv üle mitme aasta. Ühel mu sõbral kuivas tänavu suvel kaev 1.korda 13 aasta jooksul.

    ReplyDelete