Friday, November 22, 2013

EI MIDAGI ERILIST

Hall on taevas ja hall on maa...Nojah, novembri lõpp ju paistab. Eks see päikegi peab oma tänavusest pikast paistmisest veidi puhkama.
 Iga päev juhtub midagi, väljas ja sees, õues ja endas, aga kirjutada pole nagu millestki.
Kui, siis võibolla sellest, et lõpuks ometi sai meie suurjärv peale kevadist kivivaringut, mis põhja suure augu tekitas, lõpuks jälle 36 m3 vee abil oma esialgse näo tagasi.
Laialehised hortensiad ja sirelid hakkavad lehte minema, lumeroosid õitsevad, isegi suvikud on veel hinges, aga pildistada ei saa. Vahetpidamata tibab silmale nähtamatut peent vihma. Nähtavus on taandunud mõnele meetrile. Õhu asemel on vesi, õues pole ühtki kuiva kohta.  Endal on päris mõnus jalutada, aga just sääraste ilmadega fotokat kasutades rikkusin ma oma eelmise ja hea.
 Sooja jätkuvalt 7 kraadi ringis, aga Kesk-Euroopas sadas eile varahommikul lund :D. Loodetavasti antakse mulle see pilt siin autori poolt andeks.

Eile nägin kõrgel, kõrgel luigeparvi. Ilmateade väitis, et järgmisel nädalal tuleb talv, mis jääb. Mina seda ei usu, suhtelist sooja peaks jätkuma veel kuuks ajaks.

5 comments:

  1. Minu suurjärv on ka lõpuks vett täis, aga ilmataadi abiga.

    ReplyDelete
  2. Mina ka veel talve tulemist ei usu. Täna kaevasin daaliaid välja ja vihmaussid olid ikka nii ülemistes kihtides, kui veel andis olla. Kui muidugi vihmausside järgi midagi vaadata saab. Lihtsalt olen peaaegi iga aasta oma jorjenitega hilja peale jäänud ja ei mäleta, et varasematel aastatel oleks selle töö juures nii massilisel hulgal vihmaussidega kohtunud.

    ReplyDelete
  3. Tore, kui mingi simariivav koht taas silmailu pakub!
    Meie suveveekogud vihmaveetünnid said ümber keeratud. Eriti hästi paistavad nüüd välja lopergusd põhjad, mille autoriks on eelmiseks talveks sisse jäätunud vesi. Soodsate metallvaatide allikas aga on kahjuks likvideerunud.

    Sina aga võiksid kaaluda jõuluvanale kirja kirjutamist, et soovida oma kvaliteetfotokale seltsiks mingit veekindlat karpi. Meil on nii palju niisket aega ja kahju kui nüüd üldse enam su meeleolukaid iseloomuga ilmade pilte ei näe.

    ReplyDelete
  4. Teie suurde tiiki mahub ju tohutupalju vett. Meil on ka nüüd lôpuks nii palju sadanud, et minilomp ajab üle ääre:)

    ReplyDelete
  5. Kevadel tulen kindlasti vaatama, põnev ju kuidas ümber tehti.

    Minu tiik küll enne kevadet täis ei saa, veetase tõuseb, aga mitte oluliselt ka madalamates kohtades.

    Sombutab see vember.

    ReplyDelete