Saturday, January 19, 2013

PÄIKESEPÄEVAD

Päikesepäevad tõesti, neid on nüüd kohe ridamisi olnud. Kogu ümbrus särab, sätendab, sillerdab. Valgus veikleb hõbevalgelt, roosakalt ja sinakalt. Sõnadesse seda panna ei saa. Kõike peab ise nägema ja kogema ja hinge kinni hoidma, et seda vaikust ja lumma kuidagi ära ei lõhuks. See õrn ilu tundub nii habras olevat.
 Täna käinud külaline ütles, et nii kui meie teele ära keeras, sattus ta kohe päris isemoodi talve. Sellisesse tõelisse. Jube ilus on! No mis teha, kui eestlane niimoodi räägibki :)
Täna mõõdeti Jõgeval selle talve ametlikuks külmarekordiks -28.7C ja Jõhvi jäi tast vaid paari nullkomaga maha. Aga neid mitteametlikke kolmekümneid oli ka üksjagu, siinsamas lähedal ja kaugemalgi. Meie päris külmapoolusel veel pole, kõige madalam näit täna vaid -23.9C, kogu päev püsis -17C.
Kummaline mõelda, et täna püstitati veel üks ilmarekord- Sidneys +45.8C. Ausalt, ma eelistan  kodumaist krõbedat miinust sellisele kõrvetavale, küpsetavale, tapvale õudusele.
Ma olen küll mõelnud ja öelnud, et enam neid pitsipuid ei pildista, aga mitte ei saa seda lubadust täita. Täna säras päikeses valgena vaid meie aed. Kõik, mis sellest väljapoole jäi, oli tardunud sinkjasse jäisesse uttu.

 Kitsede õhtused ringmängud on kenasti lumele jäädvustunud
 Talvised valguse-varju mängud loojuma hakkavas päikeses.
Jube ilus on. Ja väljas on õudselt hää :D. Minu poolest võiks selline vaatepilt püsida kevadeni.

3 comments:

  1. On olnud tõesti imelised päikselised päevad. Meel läheb rõõmsaks, hing on õnnelik, jaksu on rohekem ja väsimuse asemel tuleb ramm.

    Imeline on sul seal! Ja kui selline härmas päikseline ilm kestaks kevadeni, siis oleksin samuti kahel käel selle poolt :)

    ReplyDelete
  2. Tänud seda ilu jagamast, tõeliselt lummav! Mina ei ole see talv seda ehedat talveilu oma silmaga veel näinudki... elaks nagu erinevates maailmades. Päikesega on ka siinpool märksa kitsamad lood.
    Aga see austraaallaste kuum on vähe teise iseloomuga, kui meil oleks siin. Meil on ta tavaliselt selline paks ja niiske ning hingata pole siis midagi, seal peaks ta selline kuiv ja talutav olema. Mina mõnikord ikka unistan, et saaks soojas kohas käia-olla, ei peaks kogu aeg neid kubujussiriideid selga toppima :).

    ReplyDelete
  3. Viimasest pildist saaks imelise postkaardi ja ilmad on tõesti ilusad olnud. Põhjakandis selliseid miinuseid pole olnud, aga päike oli eile meilgi. Ainult vaata ja ahheta, nii ilus oli.

    ReplyDelete