Wednesday, February 23, 2011

PÕLISELANIKUD

Päris suurte külmadega (nüüd ma naeran natuke, sest tänagi on ju veel praegu -25C) oli kogu me aed täiesti välja surnud, ei linde ega loomi. Külma vaikust elustasid vaid kõikjal helkivad jääkristallid, igahommikune õhku ahmima panev härmatis ja loomulikult päike.
Eile hommikul aga ilmusid kõikjale paljud erinevad mustri ja iseloomuga jäljed, loomad oleks nagu paisu tagant lahti pääsenud. Jänesed peavad ilmselt pulmi, nende tantsuplatse on päris mitmes kohas, kitsed hoiavad end aga veel eemale. Esimese linnuna aja tühi kõht kohale puukoristaja. Ma olen teda kaua vaadanud. Paljud väikelinnud armastavad süüa selili:), kõht ülespidi. Puukoristaja pole kunagi söögilauas sellises asendis.
Lõuna paiku ilmus lagedale selline kohev paksuke




Aga mu kaval, ettevaatlik ja vilgas lemmik ei lase mul kuidagi jäädvustada oma tegemisi. Nii kui ma veidigi hingan, liigutamisest rääkimata, tekitab ta ainult peitepilte:) Suvel kui me vahel omavahel pikalt vestleme, on ta hoopis julgem, isegi jultunum.


Maailm läbi jääkardinate on ju päris huvitav. Aias saab praegu liikuda ainult suuskadega, lumikate on minimaalselt 90 cm paksune. Varjud muutuvad järjest pikemaks ja pikemaks.



9 comments:

  1. :DDD
    Päike paistab jah, aga tiba sädelust ainult lumel. A minu arust varjud just lühenevad. Meile on üks kulliline viirpuuhekil istumas ja vesistab nokka heki sees ringisibavatele varblastele. Kahjuks vastu päikest tehtud pildid on ebaõnnestunud ja nii ongi tuvastamata.
    Aga millegipärast ütleb mu sisetunne, et seda lund vahime veel mitu aega (mu elus on neljal korral lumi alles aprilli lõpupoole ära sulanud)

    ReplyDelete
  2. Päike paistab juba kevadiselt.Linnud käisid mul ka nädalavahetusel lõunapäikese ajal usinasti söömas. Sel aastal nägin söögimajas esimest korda ka leevikest.Proovisim küll pildistada aga ei õnnestunud,liialt kiire oli ära lendama.Pean endale ostma suurema zuumi juurde.Sul küll rebane ilusti lähedalt saadud pildile.
    Mul ainult kaugvõtted.

    ReplyDelete
  3. Külm on ilus! Ja sinu pildid on veel ilusamad :D

    Aga nüüd tahaks juba sooja - aitab küll.

    ReplyDelete
  4. Ma arvan, et vähemalt 10 päeva tuleb seda külma veel üle elada, ehk peale seda hakkab järgi andma

    ReplyDelete
  5. jeerum, millega te seda ribast toidate? vahukoore ja kotlettidega või? :D esimene pilt on sellise nurga alt tehtud, nagu oleks vorstikujulisele diivanipadjale nina nagu torbik keset paksu esiotsa torgatud :)

    a kule, varjud ju muutuvad aina lühemaks! kui sa nüüd just muidugi õhtu saabumist silmas ei pidanud ;)

    clasic - mis mõttes? et kevade saabumine on igivana klassika.... seda nüüd küll :)

    ReplyDelete
  6. aga talv veel vist kestab jah, vähemasti märtsi keskpaigani.

    ma mäletan 4. aprilli ca kümmekond aastat tagasi, mil kõikjal olid veel hanged ja järved paksu jääkaane all. mina käisin lambanahkse kasukaga uisutamas ja ei mingit sulamise märki veel :). samas olen juba täiesti lumevabas õues kergete riietega rahvastepalli mänginud :)

    ReplyDelete
  7. Ilus on jah, eriti ilus on kõike seda soojast toast vaadata (ütleb ja imetleb oma suurest vahulaskmisest ja teipimisest lõhkiseid näppe, aga toas on 22 kraadi, eks). Meil pole sel aastal mingeid loomi, ka jälgi mitte, meie kitsekesed on vist kõik hukka saanud.

    ReplyDelete
  8. Lisaks pargile on Sul ka uhke loomaaed omast käest võtta. :o)

    ReplyDelete
  9. Aga sätendab juu!!! Lumi st.
    Ja rebane on kohhhev ja karrvane, muahh! Ilus. :) Imeline!!

    ReplyDelete