Wednesday, December 15, 2010

LUMEST EI RÄÄGI

Ma kümblen nüüd juba paar päeva mõnuga igasugu õnnitluste, embuste ja suudluste külluses. Suur aitäh kohe kõigile. Aga miskipärast see saadud pauer mind küll lund rookima ei pannud. Vaatan hoopis mõnuga, kuidas ümberringi mehed labidatega vehivad ja traktorid päevad läbi ringi vuravad. Ma kohe naudin seda, kuidas mõned inimesed nii usinad ja hoolsad on:) ja hästi tehtud töö on ju alati ilus!
Ja kui hästi veel mõni mees nüüd süüa oskab teha, mis sellest, et ühest lõunasöögiks mõeldud supist nüüd terveks aastaks jagub:D

Iga päev ma veel siia arvuti juurde ei viitsi tulla, aga alla ma teda kah ei vea. Muidu pole üldse mingit stiimulit seda üldfüüsilist teha:) Pole hullu, Amburid on visad ja vintsked.

Ega see aeg mul nüüd nii sisutult pole kah möödunud. Ja viimasel ajal on kätte juhtunud ikka väga sisukas ja targaks tegev lugemismaterjal.
Muuhulgas lugesin "Maakodust", et maausulised kutsuvad seda pööripäeva ümbruse aega talvisteks. Oh, kuidas mulle see meeldib ja kuidas see on seotud mu arusaamade ja tunnetega. Nii ongi, päikesetiir hakkab täis saama ja varsti-varsti alustab ta uut aastaringi. Niisiis- TALVISTED!


Ja aasta kõige lühem päev sai ka mööda. Kevad ongi tõepoolest varsti käes:)

10 comments:

  1. muidugi talvistepühad ja suvistepühad :).
    kassa enne ei teand vä? :)

    ReplyDelete
  2. ja selle aasta kõige lühem päev peaksid olema 19.-21 dets, mil päike "on pesas" (nagu ikka talvisel pööripäeval). tõuseb vastavalt kl 9.16 ja loojub 15.20 (9.17 ja 15.21)

    ReplyDelete
  3. eks Sa loe siis veidi selle püha Lucia kohta miskit. Jaaa, ma teadsin neid talvisteid, aga kunagi polnud aega pikalt mõtiskleda- näedsis, iga asi on millekski hea:)

    ReplyDelete
  4. a sel aastal on ka miski varjutus pööripäevaga samal ajal!?

    ReplyDelete
  5. Igatahes tore, et tervis tuleb. Aiapidaja teab, et umbrohi ei hävine :D. Ja muuseas, kolleeg õpetas, et suppi saab külmutada. Jube hea idee minu meelest. Mul pidevalt see häda, et ühele inimesele kipub toitu palju saama.

    ReplyDelete
  6. Ja jõulude ajal tähesadu - soovide aeg :DDD

    ReplyDelete
  7. lucia e luutsinapäeva kohta tean ma ka piisavalt :). kuid siiski on pööripäeva ajal (sel aastal siis pööripäevale eelnevalt) 3 päeva päev ühepikkune, selle kohta öeldakse, et "päike on pesas". ja need päevad on kõige lühemad- selle aasta kellaajad panin eelmisse kommentaari.

    luutsinapäeval tõusis päike 9.10 ja loojus 15.20, seega oli see päev 6 minutit pikem kui kõige lühemad päevad sel aastal :)

    ReplyDelete
  8. Jah, mul ongi pool külmikut suppi täis, hea kerge elu, ei pea pikka aega erilist vaeva nägema:D

    ReplyDelete
  9. Paha kuulda, et oled vahepeal tõbine olnud! No mis see olgu! Kas tõesti polnud siis kedagi, kes oleks laulnud, et harakale haigus ja varesele muu tõbi? No peaasi, et nüüd tervem oled!

    ReplyDelete
  10. talvisted sobib imehästi. nagu suvistedki.
    Kommentaaregi lugedes saab targaks :D
    Tore, et see lumi tuli, küll väga korraga, aga lumine talv tundub hea.

    ReplyDelete