Friday, November 4, 2016

EEL- või PÄRISTALV?

Novembri lõpp tuleb soe. Aga ka praegused ilmad -2C ja -3C-ga on ju soojad. Meil 31.10 sadanud lumi ära ei sulanudki ja kuu algus andis sellele korraliku lisa. Kui nüüd novembri keskel mingit suurt sooja, mida ma ei usu, ei tule, siis võibki nii olla, et meie kandis jääbki lumi püsima. Noh, kui ta ka sulama peaks, pole lugu, maa vajab vett niikuinii. Ja ka uus lumi tuleb niikuinii :)
Kui ma olen öelnud, et mul pole novembri vastu midagi, siis pean ma silmas seda, et mulle see aasta kõige rahulikum kuu meeldib seepärast, et kuhugi pole kiiret ja ükski tegemata töö ei hinga enam kurjalt kuklasse. Aastas peab olema aeg, kus üks kiire-kiire on otsas ja järgmine veel tulemata, selline mõnusa kulgemise kuu. Kõigele vaatamata mingi pimeduse jünger ma pole, õnneks on olemas elekter, LED- pirnid ja kui kõik tuled põlevad, pole elul vigagi.  Seepärast on ka see varane lumi teretulnud.
 Ilus, puhas, valge, nii, et talle ei raatsi pealegi astuda. Ja tänagi sajab teda kergelt juurde.


Varjukas on nii paksus lumes, et ükski kõrs kuskilt välja ei paista
Vahtrad hoiavad veel lehtedest kinni

Aed on täis põneva välimusega lumeskulptuure.



Värvidestki on lisaks must-valgele veel midagi alles




 õunadki on veel puus
Istumiskohad on hõivatud

Osa hekist jäigi pügamata. No ja mis siis, kevadel jätkame.
Peaasi, et toas on soe ja et meie teed alati liiklemiseks lahti on.

5 comments:

  1. Ja ikka need lehised, iludused :) Meil on vist ühepalju lund ja hirmus ilus on ka. Praegu hõljuvad prisked lumehelbed ja on nii jõulune tunne :)

    ReplyDelete
  2. Meil on pigem nullilähedane ja osa lund jooksvalt ära sulanud, aga ongi hea, sügis oli liiga kuiv ja maa vajab vett. Meie siin teehooldusega kiidelda ei saa, seega on probleeme, aga küll need lõpuks ikka lahenduse leiavad.

    ReplyDelete
  3. Need värvid lume all ja vahel on ikka väga ilusad :) Varjuaed on tõesti peidus, meil siin ka. Näha on vaid piirjooni.
    Ma olen selle novembrijutuga täitsa päri. Kui jaanuar ka nii lühike oleks, oleks tore :)

    ReplyDelete
  4. No on teil vast palju sadanud! Mingilt sajukaardilt nägin, et Lõuna - ja Lääne -Eestis on kõige rohkem lund alla tulnud, aga pildi järgi on teiekandi lumekiht paksem. Kaldun arvama, et see kõik sulab ära ja nivembri lõpp on veel soe ja saan ka oma kannid kokku korjata

    ReplyDelete
  5. Jaa, teed on teil ilusti lahti, pääsesin kallistama nagu ludin. Ja pisut seda lumist ilu kumas majanurga juurde mulle ka. Kahju, et pimedal ajal tulema pidin ja rohkem ei näinud.

    ReplyDelete