Sunday, January 19, 2014

JÄINE PÄIKE

Lõpuks on ta kohal kogu oma valguse, sära ja iluga, aga kahjuks ka päris suurte ja äkiliste miinustega. Viimastest poleks ju lugugi, normaalne talveilm, kui need külmakraadid oleksid tulnud tasapisi, aga mitte hammustanud nii valusalt peale pikka sooja.
14.01, taliharjapäev- öö-12,9C, päeval -8,6, õhtul nõrk lumesadu, lumikate aias ca 10cm
17.01 tõnisepäev- öö-13,1C päev -11,2C väike lumepiserdus
18.01 öö -17,6, päev - 14 kuni -15C lumikate ca 15cm, püsikutel ja varjuaias pisut rohkem. Seal korjavad kõrred ja varred lund.
19.01 s.t. tänane öö - 17,8C
Juba kuuendat päeva püsiv härmatis muudab aia ja ümbruse tundmatuseni. Sellist ilu ei osata isegi muinasjuttudes välja mõelda.
 Et puude pungad sellise temperatuurikontrasti eest kaitstud on, peame olema tänulikud järvele.

Päike äratab aeda.


Jäljed







10 comments:

  1. Pildid, mis ennast (mind) liikuma panevad on head! Kiikasin aknast suurt kaske; ei mingit härmatisest rasket olemist, ainult latv aimatavalt.
    Üleeile hommikul vaatasin korraks punakaskollast ülisuurt kuuma päikest ja magasin edasi; värvide mäng jäi nägemata. Pisut kripeldab... aga esimene pilt pakub lohutust...

    ReplyDelete
  2. Fantastilised pildid, ma ei imesta, et talve naudid. Meil siin mere ääres on härmatis harv külaline.

    ReplyDelete
  3. Väga kenad talvised vaated! Viimane meeldib eriti!

    ReplyDelete
  4. Imeilus!
    See taevas, kuidas ta küll nõnda sinine?! Pole vist kunagi korralikult taevast vaadanud.

    ReplyDelete
  5. jumalatele lähemal on ikka ilusam, minu 3 päevane härmatis ei saa ligilähedalegi :D küll aga tekitab petliku tunde palju enamast lumest kui 2 cm

    ReplyDelete
  6. Härmatist meil ka jagub, aga korralikust lumest on korralikult puudu.
    Teie vaated on nii imelised, täielik võlumaailm!

    ReplyDelete
  7. Väga ilus on teil seal! Siitpoolt pole midagi sellist küll vastu panna... ainult erakordselt sile ja puhas jää mere peal. Ilma lumesajuta külmunud libe ja sile, täiesti priima uisutamisjää. Uha aga mööda lahte silmapiiri poole. Ma lapsena käisin niimoodi mere peal uisutamas, kui talv sellise jää andis. Aga nüüd pole juba 15 aastat uiske alla saanud, ma vist ei seisaks enam nende peal püstigi.

    ReplyDelete