Tuesday, February 12, 2013

KOLM JÄRJESTIKUST TÄHTPÄEVA

Üleeile, pühapäeva 10.02 hommikul lõpetas oma seekordse eksistentsi draakon. Mul on temast päris kahju, see oli meie perele sündmuste- ja üritusterohke ning kõigile igatpidi edukas aasta. Ka käesoleva aasta tegemistele lõi just tema head eeldused. Kõige olulisemad tegelased eelmisest aastast on aga loomulikult perre potsatanud kaks pisikest draakonilapsukest.
Aga olgu peale, miski pole igavene ja mis läinud, selle taganutmisel erilist mõtet ju pole. Kenasti oli vaja vastu võtta ka troonile astunud madu. Nii meisterdaski kaasa enda autoportree
Täna oli vastlapäev. Päev oli väga ilus, soe ja tuuletu, tihe lumesadu kattis aia päris paksult puhta koheva vaibaga. Liikuv püha, mis alati on 7 nädalat peale jõulu esimesel noorkuu teisipäeval. Tema järgi arvestatakse ka järgnevaid kirikupühi, ikka 7 nädala kaupa. Küllap on kõigil söödud kohustuslikud kuklid ja herne-või oasuppki. Nüüd õhtul ma enam pikka liugu ei soovi, loodan, et kõik jäid enda omaga rahule.
Näitan hoopis lindu, kelle fotod saatis mulle sõber Mati Rang. Tegu on 2010 aasta linnu- hallõgijaga, keda mina oma elus veel näinud pole. Niipalju, kui tema kohta uurisin, on tegu III kaitsekategooria linnuga, kelle pesakondi arvatakse meil olevat 650 ringis. Ise suhteliselt pisikese linnukesena toitub ta põhiliselt pisilindudest ja -närilistest. Ta oli lennanud hooga vastu akent, Mati tõi oimetu linnu enne vabadusse laskmist veidiks ajaks tuppa kosuma

Ülehomme on sõbrapäev. Kuigi esmalt vaid armastajaile mõeldud, pole selles ju midagi halba, kui ma kõigile, keda tähtsaks ja kalliks pean, palju häid soove laiale saadan.


5 comments:

  1. Ootamatult nunnu näeb see roomajas välja. On ikka kunstnikukätt! :)

    ReplyDelete
  2. Armsad uudised; linnuke, kellest polnud kuulnudki ja tähtpäevad järjestatud. Nii ta on.
    Kõik kulgeb vaikuses,rahus, hämaruses....huvitav talv, mis küll tegelikult liigub juba üsna kevadesse. Tihased hõiskavad päris valjult ja varblaste laul käib kogu aja,vist päikese ,,ärkamise,, ajast peale. Egas aiamõtted tahavad küll päikest, et siis linnutiivul lennata.

    ReplyDelete
  3. Väga ilus lohe :) Tema kõrgeausus Madu muidugi. Tark ja ilus.
    Mina ei ole ilusamat lumemadu näinudki, isegi vaatamata sellele, et ei meenu, et ma üldse oleks näinud. Igal juhul jääb ta tublisti alla jäämaole raeplatsil. tervitused autoportreistile !

    Väga põnev lind! Ei ole juhtunud varem nägema.

    ReplyDelete
  4. Meie siit saadame sulle ka palju ilusaid soove!

    ReplyDelete
  5. Hea käsi sel maovoolijal, kohe kadedaks teeb.Tänud ka hallõgija tutvustamise eest. Mõtlesin, et tunnen meie linde kaunis hästi, aga sellist näen esmakordselt. Kui aga pesitsemiskohtade arvu lugesin, ei imesta enam, see, et ta väikelindudest toitub, mulle väga ei meeldi, aga mis teed kui ahel on selline loodud

    ReplyDelete